Frontpage / Ajankohtaista / Tapahtumat

Tapahtumat

5.9.2019 - 09:00

Lasten, nuorten ja vanhempien mielen hyvinvointia tukevan Friends-ohjelman koulutuksia syyskuussa

Friends-ohjelma on lasten, nuorten ja vanhempien mielen hyvinvointia edistävä sekä ahdistusta ja masennusta ennaltaehkäisevä ohjelma. Sitä voidaan hyödyntää muun muassa päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotyössä ja terveydenhuollossa ryhmä- ja yksilötyössä. Ohjelman avulla opitaan tunnistamaan ja käsittelemään tunteita sekä käyttämään myönteisiä ajattelumalleja.​

Ohjelman käyttöönotto edellyttää ohjaajakoulutukseen osallistumista. Koulutuksessa tutustutaan ohjelman teoreettisiin lähtökohtiin, sisältöihin sekä käytännön toteutukseen. Koulutuksiin ovat tervetulleita kaikki lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskentelevät ammattilaiset. Koulutuksen hintaan (110 €) sisältyy ohjaajan opas ja yksi työkirja.

Ohjelmasta on omat versiot eri-ikäisille. Syyskuussa avoimia koulutuksia järjestetään Helsingissä seuraavasti:

 • Friends-ohjelma nuorille (13–16-vuotiaille) 5.9.2019 Helsinki. Ilmoittaudu mukaan tästä.
 • Fun Friends -ohjelma (4–8-vuotiaille) 6.9.2019 Helsinki. llmoittaudu mukaan tästä.
 • Friends-ohjelma lapsille (9–12-vuotiaat) 13.9.2019 Helsinki. Ilmoittaudu mukaan tästä.

  Koulutuspäivän kesto on n. klo 9-16. Lähetämme koulutukseen ilmoittautuneille tarkemman aikataulun ja lisätietoja koulutuksesta sähköpostilla viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Tulemme mielellämme myös sinun paikkakunnallesi! Ota yhteyttä: friends [at] asemanlapset.fi. Lue lisää Friends-ohjelmasta täältä.

friends_lapset_perheet-18_0.jpg


 

21.8.2019 - 09:00

Katusovittelukoulutuksia syksyllä nuorten kanssa toimiville ammattilaisille Lohjalla ja Helsingissä

Katusovittelu on nuorisoystävällinen ja nopeaan reagointiin pyrkivä rikosten ja riitojen sovittelumenettely alaikäisiä osallisia sisältävissä asioissa. Se on Norjassa kehitetty työmuoto, jonka Aseman Lapset on mukauttanut suomalaiseen rikosoikeusjärjestelmään sopivaksi. Katusovittelussa eri aloilla ja organisaatioissa työskentelevät nuorten kohtaamisen ammattilaiset tekevät yhteistyötä alueellisten sovittelutoimistojen kanssa. 

Sovittelumenetelmä ja sen taustalla oleva restoratiivisen ajattelun ja toiminnan teoria tarjoavat nuoriso- ja sosiaalialojen työntekijöille uusia, konkreettisia keinoja ja työkaluja paitsi konfliktien käsittelyyn ja rikoksilla oireilevien nuorten kanssa tehtävään työhön, myös muuhun asiakastyöhön. Lisäksi koulutus tarjoaa mahdollisuuden uudenlaisiin yhteistyökumppanuuksiin.

Maksuttomat koulutukset ovat kaksipäiväisiä ja osallistujilta edellytetään osallistumista molempiin päiviin. katusovittelu_kuva_1.jpg

Lohjan koulutus (tarkoitettu Lohjalla toimiville ammattilaisille) 

 • 21.8. ja 27.8. klo 9–16. 
 • Paikka: Kaupungintalo Monkola, kaupunginhallituksen kokoustila,  osoite: Karstuntie 4, 08100 Lohja.
 • Lisätietoja ja ilmoittautumiset: ira-maria.gordin [at] edu.lohja.fi 

Helsinki 1

 • 26.9. ja 3.10. klo 9–16
 • Paikka Helsingin sovittelutoimisto, osoite: Iso Roobertinkatu 21, 00120 Helsinki.
 • Lisätietoja ja ilmoittautumiset: jari.raikunen [at] asemanlapset.fi

Helsinki 2

 • 20.11. ja 26.11. klo 9–16
 • Paikka Helsingin sovittelutoimisto, osoite: Iso Roobertinkatu 21, 00120 Helsinki.
 • Lisätietoja ja ilmoittautumiset: jari.raikunen [at] asemanlapset.fi

 

19.7.2019 - 16:00

Aseman Lapset mukana Weekend festival -tapahtumassa 19.–20.7.2019

Nuorten suosima Weekend festival järjestetään heinäkuussa Helsingin Suvilahdessa. Aseman Lasten työntekijät jalkautuvat festivaalialueen ulkopuolella molempina päivinä klo 16–01 yhdessä pääkaupunkiseudun Nuorisotyö raiteilla -toiminnan, Stadin jalkautujien, Live Palveluiden sekä evankelis-luterilaisen kirkon Itä-Helsingin Saapas-toiminnan kanssa. Yhteistyötä tehdään myös festivaalin järjestyksenvalvonnan ja poliisin kanssa.

Nuorisotyön ammattilaisten läsnäolo rauhoittaa nuorten juhlintaa ja tarvittaessa nuorten saatavilla on turvallisten aikuisten juttuseuraa ja apua. Lisäksi Snellun Saapas hoitaa festivaalin selviämisasemaa.

Nuorisotyöntekijät tunnistaa taustaorganisaatioiden logoista sekä henkilökorteista.

Lisätietoja: löytävän nuorisotyön toimintavastaava Susanna Ylimys, p. 043 211 2435 tai susanna.ylimys [at] asemanlapset.fi


 

17.6.2019 - 17:00

Walkers-bussi kiertää kesäkuussa vanhoja toiminta-alueita ja pistäytyy tapahtumissa

Bussilla vastaillaan säännöllisesti nuorten kyselyihin, milloin bussi tulee taas omalle asuinalueelle. Kesäkuussa tähän nuorten toiveeseen vastataan yhden toiminta-illan verran, kun bussi kiertää vanhoja toiminta-alueita seuraavasti:  

 • to 6.6. Myyrmäki 
 • ma 10.6. Itäkeskus
 • ma 17.6. Kivenlahti
 • ti 18.6. Hakunila
 • ke 19.6. Matinkylä
 • ti 25.6. Kontula 

Bussi parkkeeraa alueilla toimintajaksolta tutuille paikoille, esimerkiksi Myyrmäessä bussin löytää Paalutorin laidalta. Kaikilla alueilla bussin ovet ovat nuorille avoinna klo 17–22. Mukaan iltoihin on kutsuttu myös alueiden toimijoita.

Walkers-bussi_0.jpg

Helsingissä bussi on mukana myös Nutafudis-tapahtumissa:

 • ma 24.6. klo 11–16 Kontulassa ja
 • to 27.6. 14–19 Vuosaaressa.

​Nutafudis on kaikille avointa jalkapalloilua. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Tervetuloa futaamaan tai vain oleilemaan bussille. Katso lisätietoja Nutafudiksesta täältä

Pääkaupunkiseudun lisäksi bussi poikkeaa kesäkuussa myös järvenpääläisten nuorten ilona:

 • ke 5.6. ja
 • ke 26.6. klo 16–20. 

Lisätietoja: bussin toimintavastaava Mika Rouvinen, p. 050 471 3999 tai mika.rouvinen [at] asemanlapset.fi.

bussitiimi4_0.jpg

Kuvassa bussitiimi: Mika, Anne, Samuel ja Taina.


 

7.6.2019 - 17:00

Aseman Lapset viettää yhteistyöiltamaa Romano Mission Terne Apre-hankkeen kanssa Walkers-bussilla Tikkurilassa perjantaina 7.6.2019

Tulevana perjantaina 7.6. kello 17–20 Walkers-bussilla järjestetään Aseman Lasten ja järjestön yhteistyökumppanin Romano Mission Terne Apre – Nuorten vuoro-hankkeen yhteinen iltama Tikkurilassa. Walkers-bussi parkkeeraa Tikkurilan juna-asemalle asemasillan alapuolelle 6. laiturin lähettyville.

Romano Mission Terne Apre – Nuorten vuoro -hankkeessa tehdään löytävää, ennaltaehkäisevää ja korjaavaa katutyötä romaninuorten parissa. Romano Missiolta iltaan osallistuvat Angelica Vironen sekä Jari Faltin. Aseman Lapsilta illassa on Walkers-bussitiimiläisten lisäksi Mikko Riiheläinen järjestön löytävästä nuorisotyöstä.

Illan ohjelmaan sisältyy muun muassa romaniaiheinen visailu. Bussin ovet ovat avoinna kaikille yhteistyöiltamasta kiinnostuneille – tervetuloa!


 

1.6.2019 - 14:00

Aseman Lapset nuorten parissa koulujen päättäjäispäivänä

Järjestö on nuorten mukana koulujen päättäjäishumussa pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Koulut päättyvät ja kevätjuhlia vietetään lauantaina 1.6. Nuoret juhlivat kesäloman alkua ja monet myös koulusta valmistumista.

Länsi-Vantaalla Jokiuoman puistossa Aseman Lasten työntekijöiden kanssa nuoria kohtaavat nuorisopalveluiden työntekijät noin iltakuudesta eteenpäin. 

Löytävän nuorisotyön porukka liikkuu Helsingissä nuorisopalveluiden työntekijöiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Tampereen vahvistuksemme Riikka puolestaan lyöttäytyy yhteen Tampereen nuorisopalveluiden ja seurakunnan työntekijöiden kanssa, ja he suuntaavat kohtaamaan nuoria Rosendahlin rantaan.

varainkeruu3_0.jpg


 

1.6.2019 - 14:00

Selvä Kesä 2019 – Päihteetön koulujen päätöstapahtuma 12–18 vuotiaille nuorille 1.6.2019

Selvä Kesä 2019 järjestetään Helsingin Mustikkamaan yleisellä uimarannalla lauantaina 1.6. kello 14–22.

Tapahtuman tarkoituksena on toteuttaa hauska, nuorten näköinen ja oloinen päättäjäisjuhla ja samalla tukea nuorten päihteetöntä koulujen päättymisen juhlintaa. Päivän pääorganisoijana toimii Sininauhasäätiö.

Mustikkamaalle rakennettavalla lavalla esiintyy muun muassa laulaja Vilma Alina, räppäri Kodie (SWE), supertubettaja Lakko ja tulokasyhtye Mafia Honey.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja ohjelmassa on musiikkia, toiminnallisia pisteitä, päihdeinfoa, ilmaista ruokaa ja juomaa sekä vapaata hengailua.

Aseman Lasten Friends-ohjelma on mukana tapahtumassa. Friends-pisteellä pääset tutustumaan tunteisiin. Tervetuloa pyöräyttämään tunnetaito-onnenpyörää Friendsien kanssa!

59909308_1272873999532671_2774978524564422656_o.jpg


 

25.5.2019 - 14:00

Aseman Lapset mukana Herwoodfestissa Tampereen Hervannassa 25.5. klo 14–19

Herwoodfest on ilmainen päiväfestari Muusan aukiolla Hervannassa. Luvassa on musiikkia, katuruokaa, onnenpyörä ja vaikka mitä muuta! Herwoodfestin ovat suunnitelleet hervantalaiset nuoret, ja se toteutetaan yhteistyössä Tampereen nuorisopalveluiden kanssa.

Myös Aseman Lapset on tänä vuonna ohjelmassa mukana. Tampereella löytävässä nuorisotyössä työskentelevä Riikka on mukana kohtaamassa nuoria ja jakamassa ilmapalloja. Palloihin saa kirjata kehuja tai muita kivoja sanoja kaverille. Viereiseltä kortsuajokortti-pisteeltä saa halutessaan vielä kondomin pallon sisään. 

Tervetuloa moikkaamaan!

herwood-fest_1.jpg


 

22.5.2019 - 17:00

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani! 

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä vapaaehtoistyötä nuorten kanssa, juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

Walkers-vapaaehtoistyössä mukana olevat kertovat, että heitä motivoi…

”nuorten kanssa käydyt keskustelut. Se kun näkee, miten vuorovaikutus toimii ja nuoret moikkaa muulloinkin, esim. kaupassa.”

”se että nuorille mahdollistetaan toimintaa turvallisessa ympäristössä. Varsinkin niille, jotka ei sitä välttämättä löydä muualta.”

”kun saa olla tukena nuorille ja heiltä saatu positiivinen palaute kannustaa ja auttaa jaksamaan myös ihan omassa arjessa.”

Juuri nyt haemme vapaaehtoisia erityisesti Nastolaan, missä Walkers-auto ”Kissa” toimii heinäkuun loppuun saakka.

Uusia vapaaehtoisia koulutetaan Nastolan nuorisotilassa (Huokotie 9) ke 22.5. klo 17–20. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 20.5. mennessä: Terhi Hirvonen-Varjola, p. 044 790 9415 tai terhi.hirvonen-varjola [at] lahti.fi.

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä muilla paikkakunnilla, katso Walkers-paikkakuntien yhteystiedot täältä.

vapaaehtoiseksi_1_0.jpeg


 

18.5.2019 - 20:00

Superseppä kokoaa Espoossa eri toimijat jalkautumaan yhdessä nuorten pariin

Leppävaaran alueella toimii moniammatillinen, nuorten asioihin keskittyvä Seppä-työryhmä, johon kuuluu kunnan ja seurakunnan nuorisotyö, koulukuraattoripalvelut, Tyttöjen talo, Poikien talo, SPR:n turvatalo, Nuorten Exit, Aseman Lapset ry, poliisin ennalta estävä toiminta sekä kauppakeskuksen, kauppakeskuksen järjestyksenvalvonnan ja kirjaston edustus. Jo perinteeksi muodostuneessa Superseppä-operaatiossa ryhmän toimijat lähtevät tavanomaisia jalkautumisia suuremmalla kokoonpanolla nuorten pariin.

Tällä kertaa liikkeellä ollaan lauantaina 18.5. klo 20 alkaen siihen saakka kun tarvetta ilmenee. Aseman Lapsilta mukana on Mikko löytävästä nuorisotyöstä, Mika ja Taina Walkers-bussilta ja Maarit Tyttötyöstä. Illan aikana liikutaan Walkers-bussilla ja Espoon nuorisopalveluiden autolla eri puolella Espoota.

_dsc9004_0.jpg


 

Sivut