Etusivu / Ajankohtaista / Tapahtumat

Tapahtumat

19.10.2018 - 09:45

Katusovittelukoulutus nuorten kohtaamisen ammattilaisille Helsingissä 19. ja 26.10.2018

Katusovittelu on nuorisoystävällinen ja nopeaan reagointiin pyrkivä rikosten ja riitojen sovittelumenettely alaikäisiä osallisia sisältävissä asioissa.

Katusovittelu on Norjasta lähtöisin oleva työmuoto, jonka Aseman Lapset ry on mukauttanut Suomen olosuhteisiin ja suomalaisen rikosoikeusjärjestelmään sovitettavaksi menettelytavaksi. Katusovittelussa eri aloilla ja organisaatioissa työskentelevät nuorten kohtaamisen ammattilaiset tekevät yhteistyötä alueellisten sovittelutoimistojen kanssa alaikäisiä osallisia sisältävien juttujen sovittelukäsittelyissä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tukee katusovittelun levittämis- ja juurruttamistyötä vuosien 2018-2019 aikana.

Katusovittelijan rooli

Sovittelukoulutuksen saaneet ammattikasvattajat - katusovittelijat - toimivat yhteistyössä sovittelutoimistojen ja vapaaehtoissovittelijoiden kanssa tuoden nuorten juttujen käsittelyyn nuorten  kohtaamisen ja tarvittaessa perheiden kanssa työskentelyn erityisosaamistaan.

Tavoitteena on, että mikäli sovitteluissa kohdattavat nuoret tai näiden perheet tarvitsevat enemmän apua tai tukea senhetkiseen elämäntilanteeseensa, pystyvät sovittelijoina toimivat ammattilaiset perinteistä palveluohjausta tehokkaammin auttamaan tai saattamaan nuoret perheineen tarvittavan tukipalvelun piiriin. 

Kohtaaminen sovitteluprosessin puitteissa tuottaa tietoa nuorten elämäntilanteesta ja edesauttaa hyvän kontaktin luomista nuoren ja tämän perheen kanssa. Katusovittelu onkin todettu myös hyväksi keinoksi tavoittaa apua tai tukea tarvitsevia nuoria katusovittelijoiden omien organisaatioiden toimintojen piiriin.

Nuorten kohtaamisen ammattilaisille tarkoitettu koulutus Helsingissä lokakuussa 2018

Lokakuussa 2018 järjestettävässä kaksipäiväisessä koulutuksessa koulutetaan uusia katusovittelijoita mukaan etenkin Helsingin sovittelutoimistossa kohdattavien nuorten juttujen käsittelyyn. Osallistua voivat myös Helsingin ulkopuolelta tulevat eri alojen toimijat, sillä katusovittelumenettely on käytössä useissa eri sovittelutoimistoissa Suomessa.

Sovittelumenetelmä ja sen taustalla oleva restoratiivisen ajattelun ja toiminnan teoria tarjoavat nuoriso- ja sosiaalialojen työntekijöille uusia, konkreettisia keinoja ja työkaluja paitsi konfliktien käsittelyyn ja rikoksilla oireilevien nuorten kanssa tehtävään työhön, myös kaikkeen muuhun asiakastyöhön. Lisäksi koulutus tarjoaa mahdollisuuden uudenlaisiin yhteistyökumppanuuksiin.

Kaksipäiväinen koulutuksen osiot ovat:

 1. Toiminnan tausta ja tavoitteet
 2. Restoratiiviset käytännöt ja sovittelumenetelmän mahdollisuudet nuorten kanssa
 3. Sovitteluprosessi
 4. Katusovittelijana toimiminen

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia sisältöjä:

 • Restoratiivisen oikeuden filosofian perusteet
 • Rikoksilla oirehtivien lasten ja nuorten kanssa tehtävä työ
 • Osapuolten kohtaaminen
 • Yhteistyö viranomaisten kanssa 
 • Lasten ja nuorten sovittelujen lakitietous
 • Sovittelun kulku ja tavoitteet
 • Sovitteluprosessi lasten ja nuorten sovitteluissa sekä lasten ja nuorten sovittelun erityispiirteet
 • Sovittelijan neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot
 • Sovittelutilanteiden harjoittelu ja sovittelun hyvät käytännöt
 • Sopimusten laatiminen ja työkorvauksen toteuttaminen

Koulutuksen kesto on kaksi työpäivää. Koulutus järjestetään Aseman Lapset ry:n Asematunnelin tilassa osoitteessa Kaivokatu 8.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset koulutukseen: Julia Saarholm, Aseman Lapset ry, p. 050 505 8737 tai julia.saarholm [at] asemanlapset.fi (julia.saarholm(a)asemanlapset.fi)


 

7.9.2018 - 09:00

Friends-koulutuksia syksyllä 2018

Friends-ohjelman eri versioiden koulutuksia järjestetään syksyllä 2018 eri puolilla Suomea.

Fun Friends -ohjelman koulutuksia (Ohjelmaversio varhaiskasvatus- ja alkuopetusikäisille)

 • 28.9.2018 Helsinki
 • Tulossa Tampereelle ja Lappeenrantaan lokakuussa sekä Jyväskylään marraskuussa

Lasten ohjelman koulutuksia (Ohjelmaversio alakouluikäisille)

 • 7.9.2018 Helsinki
 • Tulossa Lappeenrantaan lokakuussa ja Jyväskylään marraskuussa

 Nuorten ohjelman koulutuksia (Ohjelmaversio yläkouluikäisille)

 • 14.9.2018 Helsinki
 • Tulossa Tampereelle ja Lappeenrantaan lokakuussa sekä Jyväskylään marraskuussa 

Aikuisten ohjelman koulutuksia (Ohjelmaversio 16 vuotta täyttäneille)

 • 5.10.2018 Helsinki

Friends på svenska

 • 24.9 Helsingfors (Barnprogrammet 8-12 år)

Koulutukset on tarkoitettu lasten ja nuorten parissa työtä tekeville eri alojen ammattilaisille. Koulutuksen hinta on 110 €/henkilö.

Tästä pääset varsinaisiin ilmoittautumislinkkeihin! 


 

29.6.2018 - 16:15

Bongaa Wauto ja voita! Kesäkisa 2018 käynnissä koulujen alkamiseen saakka

Kesä on köröttelyn kulta-aikaa. Autossa voi käydä aika välillä pitkäksi, joten kyytiläisille voi olla välillä hyvä keksiä kiinnostavia kohteita bongattavaksi matkan varrelta. Tänä kesänä silmät kannattaakin pitää erityisen auki, sillä Wauto-bongauksen tekemällä ja havainnosta kuvan somessa jakamalla on mahdollisuus voittaa maukas lahjakorttipalkinto!

Todennäköisintä bongauksen tekeminen on Kuhmo-Sotkamo- ja Lahti-Nastola-akselilla sekä Oulun seudulla. Näillä alueilla Wautot liikkuvat kesän ajan nuorisotyöllisissä merkeissä tuoden mukanaan alueiden nuorille kivoja kohtaamista mukavien ja reilujen aikuisten kanssa.

Silmät tarkkana kannattaa olla silti muuallakin! Peruspörräyksen lisäksi Wautot tekevät nimittäin myös piipahduksia erilaisisssa kesätapahtumissa. Entuudestaan tutun Walkers-auto-katraamme Kissan, Ilveksen ja Leijonan lisäksi vilahduksen saattaa saada myös uusimmasta Wauto-tulokkaasta "Tiikeristä". 

Ohjeet osallistumiseen:

1. Nappaa kuva Wauto-bongauksestasi

2. Jaa kuva Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa ja kirjoita viestikenttään missä ja milloin bongaus on tehty

3. Tägää postaukseen @asemanlapsetry (Twitter ja Instagram) tai Facebookissa Aseman Lapset ry:n facebook-sivu ja lähetä postaus.

4. Osallistumisesi on suoritettu!

somekuva.png

Kolme lahjakorttipalkintoa arvotaan osallistuneiden kesken koulujen alkamisen jälkeen elokuussa. Otamme voittajiin yhteyttä sosiaalisen median kautta!

Mikäli käytössäsi ei ole sosiaalisen median kanavia tai et halua jakaa kuvaa bongauksestasi siellä, voit osallistua myös tämän sivun lopussa olevan linkin kautta. Voit myös lähettää kuvan ja bongauspaikan sähköpostitse osoitteeseen info [at] asemanlapset.fi.

Aurinkoisia bongaussäitä!

Lähetä bongauskuva tästä

6.6.2018 - 16:45

Walkers-autojen kesä 2018

Eri puolilla Suomea pörrää tämän kesän ajan kolme "kesäkissaa" - eli Walkers-automme Kissa, Ilves ja Leijona!

Autoista vanhin, eli Kissa surruttelee kesäkuun alkupuolelta pitkälle elokuun puolelle Lahden seudulla.

Leijonan kesä on kaksitahoinen: Kesäkuun ajan tuorein Wauto-tulokkaamme surraa Sodankylässä ja suuntaa juhannuksen jälkeen Ouluun kahden kuukauden ajaksi.

Ilves-Wauto puolestaan valloittaa Kuhmoa 6.6.-20.8. 

Tööttää, jos satut näkemään!

wautot.jpg


 

6.6.2018 - 12:00

Osalliseksi Stadissa -tapahtuma Narinkkatorilla 6.6.18 klo 12–16

Aseman Lapset ry on mukana Osalliseksi Stadissa -tapahtumassa. Nuorille tarkoitetun maksuttoman ehkäisyn ilosanomaa juhlitaan muun muassa upeiden musiikkiesiintyjien, kansanedustajille tarkoitetun seksi-aliaksen ja ilmaisten kondomien merkeissä. Luvassa on myös tietoa ja tukea niin ehkäisystä kuin nuorille tarkoitetuista palveluista. 

Lavalla nähdään:
Töölön ketterä, AK, Kuumaa, Kalevauva.fi, Seksihullut, Ex-pistols Stop Huumeille ry:n bändi sekä paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa ja tietoiskuja! Lavaohjelman aikataulu ja artistien esiintymisajat julkaistaan lähempänä tapahtumaa tapahtuman Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/events/198908450898141 

Narinkkatorilla tavattavissa: Asukastalotyö, Kampin kappeli, Leipäjonojen etsivä sosiaalityö, Etsivä lähityö, Uusix-verstaat, Yhdyskuntatyö, Pakilan työkeskus, Talous- ja velkaneuvonta, Ohjaamo Helsinki, Opiskeluterveydenhuolto, Jälkihuolto, Keskitetty ehkäisyneuvonta, Nuorisopalvelut, Väestöliitto, Hivpoint, Tyttöjen talo, Poikien talo, Helsingin Vihreät Nuoret, Helsingin Demarinuoret, Helsingin Kokoomusnuoret, Helsingin Vasemmistonuoret ry, RKP-nuoret/Svensk Ungdom, Raiskauskriisikeskus Tukinainen, Aseman Lapset ry ja monet muut.

Walkers-talon ovet ovat avoinna yleisölle koko tapahtuman ajan kello 12–16. Tule moikkaamaan ja juomaan kupponen kahvia!

osalliseksi_juliste_a4_kupari-01_0.jpg


 

4.6.2018 - 11:15

Walkers-talon kesän 2018 ajan auki ma-pe klo 15-20

Aivan Helsingin ytimessä sijaitseva Kampin Walkers-talo on 13-17-vuotiaille nuorille tarkoitettu kahvila.

Kevätkauden 2018 ajan Talo on auki nuorisolaisille maanantaista perjantaihin klo 15-20.

Syysaukioloihin siirrytään taas koulujen alettua elokuussa. Talon menoista ja tapahtumista kantsii aktiivisesti seurata Walkers-talon Facebook- ja Instagram-tiedottelua smiley

Nuorisolaiset lämpimästi tervetuloa!

korttipeli-002.jpg


 

24.5.2018 - 15:30

Walkers-bussin kesäkuviot touko-kesäkuussa 2018

Walkers-bussin voi kesäkauden aikana nähdä tuttuun tapaan eri puolilla metropolialuetta. Yhteisissä kesätsembaloissa pörrätään niin HNMKY:n Yökoris-toiminnan kuin Järvenpään pakunkin. Tules moikkaamaan!

 • 24.5. klo 11.00-16.00, Espoo Leppävaara, ManiMiitti
 • 25.5 klo 17.00-22.00, Järvenpään ranta 
 • 26.5. klo 19.00-02.00 Leppävaara, Super Seppä
 • pe 1.6. klo 17.00-22.00 Malmi, Helsinki, yhdessä HNMKY:n Yökoris-toiminnan kanssa
 • la 2.6. klo 17.00-22.00 Narinkkatori, Kamppi, yhdessä HNMKY:n Yökoris-toiminnan ja Helsingin poliisilaitoksen kanssa
 • ti 5.6. klo 17.00-21.00 Hakunila, Vantaa, normaali bussi-ilta
 • ti 12.6. klo 12-15 Narinkkatori, Kamppi, Helsinki-päivän avoimet ovet
 • pe 15.6. klo 17.00-22.00 Leppävaara, Espoo, yhdessä HNMKY:n Yökoris-toiminnan kanssa
 • ma 18.6. klo 17.00-22.00 Havukoski, Vantaa yhdessä HNMKY:n Yökoris-toiminnan kanssa
 • ti 19.6. klo 17.00-20.00 Järvenpään Prisman aukio, yhdessä Jäken pakun kanssa
 • ke 20.6. klo 16.00-22.00 Roihuvuori, yhdessä HNMKY:n Yökoris-toiminnan kanssa
 • 27.6. klo 17.00-22.00 Jakomäki, Helsinki, yhdessä HNMKY:n Yökoris-toiminnan kanssa

   

4.5.2018 - 10:00

Liikkuvan nuorisotyön päivät Tampereella 4.–5.5.2018

Liikkuva nuorisotyö vie nuorisotyön ammattilaiset sinne, missä nuoret ovat. Liikutaan sitten jalan tai erilaisilla menopeleillä, kohdataan usein myös nuoria, joita muilla keinoin ei tavoiteta. Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Tampereella innostutaan liikkuvasta nuorisotyöstä ja kuullaan miten sitä voidaan käytännössä toteuttaa.

Liikkuvan nuorisotyön päivät järjestää Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikkö sekä Aseman Lapset ry yhteistyössä Walkers-auton ja Motörisoidun nuorisotyön paikkakuntien kanssa.

Perjantaipäivä on suunnattu nuorisotyön ammattilaisille. Aamupäivällä kuullaan muun muassa tutkija Tomi Kiilakosken ajatuksia liikkuvan nuorisotyön mahdollisuuksista tasa-arvoisen nuorisotyön toteuttamisessa. Lisäksi saadaan kuulla käytännön kokemuksia Walkers-auton kanssa toteutetusta liikkuvasta nuorisotyöstä. Iltapäivällä käsitellään muun muassa etsivää ja löytävää nuorisotyötä, ohjaamoiden mahdollisuutta liikkuvaan työhön, kauppakeskuksia nuorten ajanviettopaikkoina sekä nuorisotyötä haja-asutusalueilla.

Lauantaina päästään tositoimiin, kun pyörien päällä liikkuvat nuorisotilat huristavat eri puolilta Suomea Tampereen keskustorille. Motörisoidun nuorisotyön edustajat eli pakut, matkailuautot ja bussit avaavat ovensa Pop up –nuorisotapahtumassa. Nuorisotyön ammattilaiset, nuoret ja muut kiinnostuneet pääsevät tutustumaan liikkuvan nuorisotyön välineisiin ja menetelmiin.

 Tapahtuma on maksuton ja paikkoja on rajoitetusti.

Ohjelma PDF:nä

Tapahtuma facebookissa

Perjantain seminaarin ilmoittautuminen on päättynyt, mutta lauantain tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita!

Tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Walkers On Wheels -hanke, Aseman Lapset ry:

Niilo Karjalainen, Wauto-toimintavastaava, p. 040 575 9364, niilo.karjalainen [at] asemanlapset.fi

Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, p. 040 777 8683, minna.lahtela [at] asemanlapset.fi

 


 

24.4.2018 - 09:30

"Onks tääl meidänkin lössi?" -keskusteluiltama ti 24.4. Jyväskylän Finnkino Fantasiassa

Ovatko nuoret tervetulleita kaupunkimme keskustaan? Kuinka nuoret viettävät aikaansa Jyväskylän keskustassa? Nuoret ja nuorten hyvinvointi on meidän kaikkien yhteinen asia! Yhteinen etumme on myös viihtyisä ja turvallinen keskusta. 

Erityisesti Isä -toiminta, Aseman Lapset ry ja Jyväskylän vanhempainfoorumi järjestävät maksuttoman tapahtuman, jonka aiheena on paljon keskustelua herättänyt nuorten ajanvietto Jyväskylän keskustassa. Yhteistä keskusteluiltamaa viettämään ovat tervetulleita niin jyväskyläläiset nuoret yhdessä vanhempiensa tai muun aikuisen kanssa kuin kaikki asiasta kiinnostuneet. 

Tilaisuudessa kuullaan aiheesta eri toimijoiden ajankohtaisia puheenvuoroja sekä käydään yhteistä keskustelua. Keskustailtamien puheenvuoroissa kuullaan näkemyksiä myös muun muassa siitä, kuinka tilannetta tulisi kehittää ja miten toimia nuorten päihteiden käytön suhteen. Illan asiantuntevat puheenvuorot saadaan Aseman Lapsilta, opiskeluterveydenhuollosta, Sokokselta, vartiointiliikkeestä, Saapas -toiminnasta ja Jyväskylän nuorisotoimesta. Mukana myös nuorten puheenvuoro!

Keskusteluosuuden jälkeen pyörähtää käyntiin illan hykerryttävä ja koskettava elokuva, Lady Bird, joka kertoo meille erään nuoren kasvutarinaa.

Elokuvan ikäraja on 12 vuotta, ja keskustailtamat onkin tarkoitettu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. 

”Onks täällä meidänkin lössi?” – Keskustailtamat nuorille ja aikuisille elokuvateatteri Fantasiassa Jyväskeskuksessa

 • klo 16.00 Kahvit nuorten kohtaamispaikka Bostarilla kauppakeskus Forum Asemakatu 7 (Linkki-palvelupisteen vieressä)
 • klo 16.45 Tilaisuus alkaa Jyväskeskuksen elokuvateatteri Finnkino Fantasiassa, SALI 1
 • klo 18.30 Illan elokuva LADY BIRD (K12) alkaa! Leffan kesto 1 h 32 min.

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu mukaan 20.4.2018 mennessä!

ILMOITTAUTUMISET TILAISUUTEEN TÄMÄN LINKIN KAUTTA: https://goo.gl/HdhhR8

 3onks_taalla_meidankin_lossi_kutsuvalmis_66x.jpg


 

12.4.2018 - 10:30

K-0-hanke mukana Allianssi-risteilyn ohjelmassa

Aseman Lasten K-0 - Kiusaamiseen puuttuva hanke on mukana Allianssi-risteilyn ohjelmassa yhdessä Break the Fight -hankkeen ja Nuorisotutkimusverkoston kanssa.

Miten kouluihin luodaan sellaista toimintakulttuuria, ettei kasvuikäinen lunasta paikkaansa ryhmässä toisen hyvinvoinnin kustannuksella? Mikä on nuorisotyöntekijöiden rooli tässä työssä? Break the Fight! -toiminnassa ehkäistään koulukiusaamista hip hop -kulttuurin keinoin sekä annetaan nuorille mahdollisuus tehdä ja onnistua yhdessä. K-0-hankkeessa puolestaan pureudutaan pitkään jatkuneisiin kiusaamistilanteisiin tuomalla koulujen käyttöön ulkopuolista osaamista ja varmistamalla konfliktin kaikkien osapuolten tuen saanti. Hankkeiden kokemusten sekä kiusaamisilmiön tutkimustiedon valossa osallistujat haastetaan pohtimaan uudenlaisten toimintatapojen mahdollisuuksia.

 Tule mukaan pohtimaan, kuinka luomme toimintakulttuuria, jossa selvittämättömiä konflikteja on nolla ja lapsilla turvallinen koulutie! 


 

Sivut