Etusivu / Ajankohtaista

Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiimme

Perustyömme ohella osallistumme moniin ajankohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Näiltä sivuilta löydät keskeiset tiedot tulossa olevista ja jo menneistä menoistamme.

Olemme nopeita tarttumaan eteen tulleisiin tilaisuuksiin, joten aina ihan viimeisin tieto ei ole välttämättä ennättänyt tänne saakka. Kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä suoraan eri toimintamuotojemme henkilökuntaan, jos joku asia sinua kiinnostaa. Henkilökuntamme yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -osiosta.


Uutiset

09.09.17

Alkuvuodesta käynnistyneen K-0 – kiusaamiseen puuttuvan hankkeen tavoite on kunnianhimoinen.  Kiusaaminen näkyy julkisessa keskustelussa kohtuullisen paljon ja kouluissa onkin jo käytössä...

06.09.17

Aseman Lapset on jakanut hyvän mielen rintamerkkejä erilaisissa tapahtumissa 
ja ryhmätoiminnan yhteydessä. Ne 
ovat saaneet suuren suosion niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin keskuudessa....

05.09.17

Nuoret liikkuvat laajoilla alueilla ja kokoontumispaikat sovitaan usein lennosta. Walkers-auto menee nuorten luokse sinne, missä he milloinkin ovat. Kuopio ja maaseutualueet ottavat Wauton käyttöönsä...

24.08.17

Aseman Lapset ry:n ajankohtaiskatsaus 1/2017 ilmestyi kesällä 2017. Suomea valloitetaan nyt kahdella Walkers-autolla Nolla kiusattua, nolla kiusaajaa Pääkirjoitus: Verkostojen voima on...

24.08.17

Nuoret liikkuvat ja kokoontuvat entistä laajemmilla alueilla, ja siksi liikkuvalle nuorisotyölle on yhä suurempi tarve. Pyörien päällä kulkeva kohtaamispaikka Walkers-auto toimii syys- ja lokakuun...

Tapahtumat

16.11.2017 - 12:30

Save the date: Aseman Lapset ry:n Löytävä nuorisotyö -hankkeen päätösseminaari!

Seminaari järjestetään torstaina 16.11.2017 klo 12.30–16 Helsingissä. Varsinaisen ohjelman jälkeen on mahdollisuus tavata Aseman Lapset ry:n työntekijöitä sekä muita seminaariin osallistuvia seminaaritilan läheisyydessä.

Tarkempi ohjelma ja tieto paikasta julkaistaan heti, kun järjestelyihin liittyvät yksityiskohdat ovat varmistuneet. Ohjelmassa tarkastellaan kaupunkitilan ja -kulttuurin muutosta, nuorten ajanvieton trendejä ja näiden kautta niin nuorisotyön kuin muiden nuoria työssään kohtaavien toimijoiden yhteistyön tarpeita ja mahdollisuuksia. Jo havaittujen kehityskulkujen lisäksi ajatuksia suunnataan tulevaisuuteen. Koska löytävä nuorisotyö perustuu moniammatilliseen yhteistyöhön, pääsee iltapäivän aikana ääneen eri sektoreiden edustajat, muun muassa filosofian tohtori Pekka Sauri.
 
Halutessasi voit ilmoittautua jo nyt osoitteessa: https://my.surveypal.com/loytavanseminaari2017
 
Lämpimästi tervetuloa! Kutsua saa mieluusti jakaa eteenpäin kollegoille ja muille tutuille, joita toivoisit paikalle.


25.10.2017 - 12:00

Nuoret kauppakeskuksissa ja muissa julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa. Valmiuksia nuorten kohtaamiseen yli sektorirajojen -seminaari ke 25.10.2017 klo 12-16

Miten Tampereen ydinkeskustaan keväällä 2018 avautuva kauppakeskus Ratina tulee vaikuttamaan nuorten vapaa-ajanviettoon ja sitä kautta nuorisotyöhön keskustan alueella? Entä miten esimerkiksi järjestyksenvalvonnan kohtaamistaidot vaikuttavat nuorten ja aikuisten väliseen vuorovaikutukseen ja yhteisymmärrykseen?

Tampereen kaupunkimiljöössä tapahtuu lähivuosina monia uudistuksia, jotka tulevat kiinnostamaan myös nuoria. Nuoret kokeilevat rajoja ja myös mokailevat, se on osa kasvua. Kauppakeskuksissa ja muualla julkisissa ja puolijukisissa tiloissa työskentelevillä aikuisilla ei kuitenkaan välttämättä ole valmiuksia toimia nuorten kanssa.

Aseman Lapset ry:n tavoitteena onkin lisätä nuorisotyöllistä osaamista siellä, missä nuoret viettävät aikaansa. Viime vuosina pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Jyväskylässä moniammatillisella yhteistyöllä muun muassa kauppakeskusjohdon, järjestyksenvalvonnan ja poliisin kanssa on pystytty paitsi tarttumaan nuorten kasvua uhkaaviin tekijöihin, myös tekemään kauppakeskuksista kaikille viihtyisämpiä paikkoja. Keskiössä on aktiivinen tiedonvaihto eri toimijoiden välillä sekä asemille, kaduille ja kauppakeskuksiin kohdistuva jalkautuva nuorisotyö.

Tervetuloa pohtimaan kanssamme Tampereen kaupunkikuvan muutosta, nuorisotyön tulevaisuutta sekä moniammatillisen yhteistyön mahdollisuuksia. Toivomme paikalle ammattilaisia yli sektorirajojen. Seminaari on maksuton ja se on suunnattu kaikille työssään nuoria kohtaaville tai muuten aiheesta kiinnostuneille.

Pyydämme ennakkoilmoittautumista ke 18.10.2017 mennessä tämän linkin kautta: https://my.surveypal.com/seminaariTre

Seminaari järjestetään Monitoimitalo 13:ssa Wivi Lönn -salissa, osoitteessa Satakunnankatu 13, 33100 Tampere.

Lisätietoja: Susanna Ylimys, p. 043 211 2435, susanna.ylimys [at] asemanlapset.fi.

valmiuksia.jpg


 

28.9.2017 - 17:45

Oululainen vanhempi: kuinka hyvin tiedät, missä nuoresi viettää aikaa?

Säät alkaa hiljalleen viiletä ja yhä useampi nuori löytää vapaa-ajallaan kauppakeskuksen lämpöön. Kauppakeskus Valkea ja Aseman Lapset ry kutsuvatkin vanhemmat torstaina 28.7.2017 kuulemaan nuorten, kauppakeskuksen edustajien, poliisin ja nuorisotyöntekijän ajatuksia aiheen tiimoilta.

Tilaisuutta varten laadittiin kysely, jolla kartoitetaan myös kauppakeskusta käyttävien aikuisten näkemyksiä. Vastauksia on jo tullut huimat 300 ja niihin palataan illan puheenvuoroissa.

Ohjelma:

17.45 Mambo Heikinheimo & Rytmiryhmä esiintyy
18.00 Kauppakeskus Valkea, Anu Junnikkala-Alho, puhe
18.05 Aseman Lapset ry Löytävä nuorisotyö - hanke, Simo Kivarin puhe
18.10 Rikosylikonstaapeli Irmeli “Imppu” Korhonen, puhe
18.30 Kauppakeskus Valkean järjestyksenvalvonta, Markus Räsänen, puhe
18.40 Valkea maahanmuuttajan näkökulmasta, Mahamed Mowliid, puhe
18.45 Paneelikeskustelu
19.00 Mambo Heikinheimo & Rytmiryhmä esiintyy

Tilaisuuden Facebook-tapahtuman löydät täältä. Tervetuloa!


15.9.2017 - 11:45

Friends-toiminta ja kiusaamiseen puuttuva "Koonolla"-hanke mukana Hyvinvointiareenassa Messukeskuksessa 15.-16.9.2017

Hyvinvointiareena on uusi koulutustapahtuma, joka tarjoaa yhteisen oppimisfoorumin esiopetuksessa, perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa sekä korkea-asteella oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin parissa työskenteleville. Vuoden 2017 Hyvinvointiareenan teema on "Terveenä opintiellä".

Hyvinvointiareena toteutetaan joka toinen vuosi Opetushallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteistyönä. Se on tärkein oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin ja oppimisen edistämiseksi järjestettävä kansallinen tapahtuma, joka yhdistää aikaisemmat  Kouluterveyspäivät, Opiskeluterveyspäivät ja opiskeluhuollon kansalliset kehittämispäivät.

Aseman Lapset ry:n porukasta löydät Messukeskuksesta etenkin Friends-toiminnan ja kiusaamiseen puuttuvan hankkeemme väkeä.

Kannattaa osallistua! Lisätietoja tapahtumasta https://www.hyvinvointiareena.fi


 

13.9.2017 - 09:00

Tunne- ja taloustaitoja yhdistävän Taivun, pystyn, pärjään -ohjelman koulutuksia syksyllä 2017

Mitä tekemistä tunne-, läsnäolo- ja rentoutumistaidoilla on talouden- ja arjenhallinnan kanssa? Miten käsitellä epämukavilta tuntuvia raha-asioita niin, että välillä voidaan myös nauraa? Miten lisätä luottamusta siihen, että elämässä eteen tulevista vaikeuksista voi selvitä ehjänä ihmisenä? tpp-koulutusmainos.jpg

Raha-asiat ovat osa jokaisen arkea. Talouden ja arjen hallinnassa tarvitaan tiedon lisäksi myös tunnetaitoja. Aseman Lapset ry:n Taivun, pystyn, pärjään -hankkeessa on tuotettu eri alojen ammattilaisten käyttöön ryhmämuotoinen työmenetelmä, jonka tavoitteena on lisätä aikuistuvien nuorten arjen selviytymistaitoja ja uskoa omaan pärjäävyyteen. Menetelmä pohjautuu Suomessa jo 10 vuoden ajan toteutetun Friends-ohjelman aikuisille tarkoitettuun versioon.

Koulutuksia syksyllä 2017

Maksuttomaan koulutukseen ovat tervetulleita eri alojen ammattilaiset, jotka omassa työssään kaipaavat lisää menetelmiä tukea aikuistuvien nuorten hyvinvointia ja arkista selviytymistä. Toiminnallisessa koulutuksessa tutustutaan menetelmän taustaan, sisältöihin ja käytännön toteutukseen. Helsingin koulutukset järjestetään Aseman Lapset ry:n ryhmätoimintatilassa Asematunnelisssa.

Ilmoittaudu mukaan koulutuspäivän vihreää linkkiä klikkaamalla!

image_700.jpg