Etusivu / Ajankohtaista

Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiimme

Perustyömme ohella osallistumme moniin ajankohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Näiltä sivuilta löydät keskeiset tiedot tulossa olevista ja jo menneistä menoistamme.

Olemme nopeita tarttumaan eteen tulleisiin tilaisuuksiin, joten aina ihan viimeisin tieto ei ole välttämättä ennättänyt tänne saakka. Kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä suoraan eri toimintamuotojemme henkilökuntaan, jos joku asia sinua kiinnostaa. Henkilökuntamme yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -osiosta.


Uutiset

24.04.18

Nuoria ja aikuisiakin on viimeisen kuukauden ajan puhuttanut Helsingin Kampissa vanhalla linja-autoasemalla sijaitsevan Walkers-kahvilan tulevaisuus. Rakennus on laitettu myyntiin ja mediassa on...

23.04.18

(Teksti on alunperin julkaistu Nuorisotyö-lehdessä 1/2018.) Nykypäivän hektisen elämäntahdin vastapainoksi myös nuoret tarvitsevat aikaa rentoutumiseen, ystävien kanssa oleiluun ja ...

23.04.18

Kajaanin nuoret saivat mainion perjantai-iltojen viettopaikan, kun Walkers Kajaani avasi ovensa 20.4. Avajaisiltana Walkersissa kohdattiin 70 nuorta. Käynnistystyötä oli pohjustettu yli 400 nuorelle...

17.04.18

Kajaanin nuoret saavat mainion perjantai-iltojen viettopaikan, kun Walkers Kajaani avaa ovensa 20.4.2018. Walkersissa aikuiset ja nuoret kohtaavat toisiaan reilulla meiningillä. Walkers Kajaani...

05.04.18

Onnettomuuspaikalle saapuessaan ensihoidolla, palokunnalla ja poliisilla on selkeä työnjako: ensihoitajat kartoittavat loukkaantuneiden hoidontarpeen, palokunta tutkii, ettei kolaroineissa autoissa...

Tapahtumat

6.6.2018 - 12:00

Osalliseksi Stadissa -tapahtuma Narinkkatorilla 6.6.18 klo 12–16

Aseman Lapset ry on mukana Osalliseksi Stadissa -tapahtumassa. Nuorille tarkoitetun maksuttoman ehkäisyn ilosanomaa juhlitaan muun muassa upeiden musiikkiesiintyjien, kansanedustajille tarkoitetun seksi-aliaksen ja ilmaisten kondomien merkeissä. Luvassa on myös tietoa ja tukea niin ehkäisystä kuin nuorille tarkoitetuista palveluista. 

Lavalla nähdään:
Töölön ketterä, AK, Kuumaa, Kalevauva.fi, Seksihullut, Ex-pistols Stop Huumeille ry:n bändi sekä paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa ja tietoiskuja! Lavaohjelman aikataulu ja artistien esiintymisajat julkaistaan lähempänä tapahtumaa tapahtuman Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/events/198908450898141 

Narinkkatorilla tavattavissa: Asukastalotyö, Kampin kappeli, Leipäjonojen etsivä sosiaalityö, Etsivä lähityö, Uusix-verstaat, Yhdyskuntatyö, Pakilan työkeskus, Talous- ja velkaneuvonta, Ohjaamo Helsinki, Opiskeluterveydenhuolto, Jälkihuolto, Keskitetty ehkäisyneuvonta, Nuorisopalvelut, Väestöliitto, Hivpoint, Tyttöjen talo, Poikien talo, Helsingin Vihreät Nuoret, Helsingin Demarinuoret, Helsingin Kokoomusnuoret, Helsingin Vasemmistonuoret ry, RKP-nuoret/Svensk Ungdom, Raiskauskriisikeskus Tukinainen, Aseman Lapset ry ja monet muut.

Walkers-talon ovet ovat avoinna yleisölle koko tapahtuman ajan kello 12–16. Tule moikkaamaan ja juomaan kupponen kahvia!

osalliseksi_juliste_a4_kupari-01_0.jpg


 

4.5.2018 - 10:00

Liikkuvan nuorisotyön päivät Tampereella 4.–5.5.2018

Liikkuva nuorisotyö vie nuorisotyön ammattilaiset sinne, missä nuoret ovat. Liikutaan sitten jalan tai erilaisilla menopeleillä, kohdataan usein myös nuoria, joita muilla keinoin ei tavoiteta. Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Tampereella innostutaan liikkuvasta nuorisotyöstä ja kuullaan miten sitä voidaan käytännössä toteuttaa.

Liikkuvan nuorisotyön päivät järjestää Tampereen kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikkö sekä Aseman Lapset ry yhteistyössä Walkers-auton ja Motörisoidun nuorisotyön paikkakuntien kanssa.

Perjantaipäivä on suunnattu nuorisotyön ammattilaisille. Aamupäivällä kuullaan muun muassa tutkija Tomi Kiilakosken ajatuksia liikkuvan nuorisotyön mahdollisuuksista tasa-arvoisen nuorisotyön toteuttamisessa. Lisäksi saadaan kuulla käytännön kokemuksia Walkers-auton kanssa toteutetusta liikkuvasta nuorisotyöstä. Iltapäivällä käsitellään muun muassa etsivää ja löytävää nuorisotyötä, ohjaamoiden mahdollisuutta liikkuvaan työhön, kauppakeskuksia nuorten ajanviettopaikkoina sekä nuorisotyötä haja-asutusalueilla.

Lauantaina päästään tositoimiin, kun pyörien päällä liikkuvat nuorisotilat huristavat eri puolilta Suomea Tampereen keskustorille. Motörisoidun nuorisotyön edustajat eli pakut, matkailuautot ja bussit avaavat ovensa Pop up –nuorisotapahtumassa. Nuorisotyön ammattilaiset, nuoret ja muut kiinnostuneet pääsevät tutustumaan liikkuvan nuorisotyön välineisiin ja menetelmiin.

 Tapahtuma on maksuton ja paikkoja on rajoitetusti.

Ohjelma PDF:nä

Tapahtuma facebookissa

Perjantain seminaarin ilmoittautuminen on päättynyt, mutta lauantain tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita!

Tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Walkers On Wheels -hanke, Aseman Lapset ry:

Niilo Karjalainen, Wauto-toimintavastaava, p. 040 575 9364, niilo.karjalainen [at] asemanlapset.fi

Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, p. 040 777 8683, minna.lahtela [at] asemanlapset.fi

 


 

24.4.2018 - 09:30

"Onks tääl meidänkin lössi?" -keskusteluiltama ti 24.4. Jyväskylän Finnkino Fantasiassa

Ovatko nuoret tervetulleita kaupunkimme keskustaan? Kuinka nuoret viettävät aikaansa Jyväskylän keskustassa? Nuoret ja nuorten hyvinvointi on meidän kaikkien yhteinen asia! Yhteinen etumme on myös viihtyisä ja turvallinen keskusta. 

Erityisesti Isä -toiminta, Aseman Lapset ry ja Jyväskylän vanhempainfoorumi järjestävät maksuttoman tapahtuman, jonka aiheena on paljon keskustelua herättänyt nuorten ajanvietto Jyväskylän keskustassa. Yhteistä keskusteluiltamaa viettämään ovat tervetulleita niin jyväskyläläiset nuoret yhdessä vanhempiensa tai muun aikuisen kanssa kuin kaikki asiasta kiinnostuneet. 

Tilaisuudessa kuullaan aiheesta eri toimijoiden ajankohtaisia puheenvuoroja sekä käydään yhteistä keskustelua. Keskustailtamien puheenvuoroissa kuullaan näkemyksiä myös muun muassa siitä, kuinka tilannetta tulisi kehittää ja miten toimia nuorten päihteiden käytön suhteen. Illan asiantuntevat puheenvuorot saadaan Aseman Lapsilta, opiskeluterveydenhuollosta, Sokokselta, vartiointiliikkeestä, Saapas -toiminnasta ja Jyväskylän nuorisotoimesta. Mukana myös nuorten puheenvuoro!

Keskusteluosuuden jälkeen pyörähtää käyntiin illan hykerryttävä ja koskettava elokuva, Lady Bird, joka kertoo meille erään nuoren kasvutarinaa.

Elokuvan ikäraja on 12 vuotta, ja keskustailtamat onkin tarkoitettu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille. 

”Onks täällä meidänkin lössi?” – Keskustailtamat nuorille ja aikuisille elokuvateatteri Fantasiassa Jyväskeskuksessa

  • klo 16.00 Kahvit nuorten kohtaamispaikka Bostarilla kauppakeskus Forum Asemakatu 7 (Linkki-palvelupisteen vieressä)
  • klo 16.45 Tilaisuus alkaa Jyväskeskuksen elokuvateatteri Finnkino Fantasiassa, SALI 1
  • klo 18.30 Illan elokuva LADY BIRD (K12) alkaa! Leffan kesto 1 h 32 min.

Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu mukaan 20.4.2018 mennessä!

ILMOITTAUTUMISET TILAISUUTEEN TÄMÄN LINKIN KAUTTA: https://goo.gl/HdhhR8

 3onks_taalla_meidankin_lossi_kutsuvalmis_66x.jpg


 

12.4.2018 - 10:30

K-0-hanke mukana Allianssi-risteilyn ohjelmassa

Aseman Lasten K-0 - Kiusaamiseen puuttuva hanke on mukana Allianssi-risteilyn ohjelmassa yhdessä Break the Fight -hankkeen ja Nuorisotutkimusverkoston kanssa.

Miten kouluihin luodaan sellaista toimintakulttuuria, ettei kasvuikäinen lunasta paikkaansa ryhmässä toisen hyvinvoinnin kustannuksella? Mikä on nuorisotyöntekijöiden rooli tässä työssä? Break the Fight! -toiminnassa ehkäistään koulukiusaamista hip hop -kulttuurin keinoin sekä annetaan nuorille mahdollisuus tehdä ja onnistua yhdessä. K-0-hankkeessa puolestaan pureudutaan pitkään jatkuneisiin kiusaamistilanteisiin tuomalla koulujen käyttöön ulkopuolista osaamista ja varmistamalla konfliktin kaikkien osapuolten tuen saanti. Hankkeiden kokemusten sekä kiusaamisilmiön tutkimustiedon valossa osallistujat haastetaan pohtimaan uudenlaisten toimintatapojen mahdollisuuksia.

 Tule mukaan pohtimaan, kuinka luomme toimintakulttuuria, jossa selvittämättömiä konflikteja on nolla ja lapsilla turvallinen koulutie! 


 

4.4.2018 - 08:30

K-0 – kiusaamiseen puuttuvan hankkeen tutkimuksen julkistamistilaisuus ke 4.4. klo 9-11

Miten kouluihin luodaan sellaista toimintakulttuuria, ettei kasvuikäinen lunasta paikkaansa ryhmässä toisen hyvinvoinnin kustannuksella?

Kouluissa on käytössä useita kiusaamiseen puuttuvia menetelmiä, mutta silti koulut kokevat usein voimattomuutta erityisesti pitkään jatkuneiden ja monimutkaisten tapausten parissa. Koska aikuiset ovat säätäneet oppivelvollisuuden, on aikuisten tehtävä taata turvalliset puitteet opintielle. Aseman Lapset ry:n K-0 -hankkeessa on alkuvuodesta 2017 lähtien kehitetty kouluyhteisöille tukea tarjoavaa, moniammatillista toimintamallia konflikteihin puuttumiseksi.

Tervetuloa kuulemaan hankkeen toimintaa tutkineen Nuorisotutkimusverkoston tutkijan Noora Hästbackan havaintoja. Hästbackan tutkimuksen Monialainen verkostotyö ja koulukiusaaminen – Tapaustutkimus Aseman Lapset ry:n K-0 -hankkeesta yksi keskeinen tutkimustulos on yhtenäisten käytäntöjen puute eri toimijoiden välisessä työskentelyssä kiusaamistilanteissa.

Tilaisuudessa paikalla on eri toimialojen edustajia kommentoimassa, miten hankkeen ensimmäisen vuoden havainnot näyttäytyvät heidän näkökulmastaan. Aamupäivän aikana ääneen pääsevät muun muassa Helsingin nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka, perusopetuksen aluepäällikkö Johanna Honkanen-Rihu sekä ylikomisario, Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan johtaja Jari Taponen. Keskustelua luotsaa tutkimusprofessori Tommi Hoikkala.

Ohjelmassa on tilaa myös yleisön kysymyksille.

Tilaisuuden avaa Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen ja suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tervetuloa mukaan!

Aika: Keskiviikkona 4.4.2018 klo 9–11

Paikka: Kaupungintalon ala-aula. Pohjoisesplanadi 11–13, 00170 Helsinki.

Aamukahville voi saapua klo 8.30. Varsinaisen ohjelman jälkeen on mahdollisuus jäädä verkostoitumaan. Paikalle kutsutaan myös median edustajia ja tilaisuus kuvataan Helsinki-kanavalle.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.3.2018 tästä!