Etusivu / Ajankohtaista

Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiimme

Perustyömme ohella osallistumme moniin ajankohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Näiltä sivuilta löydät keskeiset tiedot tulossa olevista ja jo menneistä menoistamme.

Olemme nopeita tarttumaan eteen tulleisiin tilaisuuksiin, joten aina ihan viimeisin tieto ei ole välttämättä ennättänyt tänne saakka. Kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä suoraan eri toimintamuotojemme henkilökuntaan, jos joku asia sinua kiinnostaa. Henkilökuntamme yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -osiosta.


Uutiset

07.08.18

Liikkuva nuorten kohtaamispaikka syksyksi saamelaisten kotiseutualueelle Matkailuautosta nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto palvelee saamelaisten kotiseutualueen nuoria...

20.07.18

Kesäkuussa toimistollemme ilmestyi uusi hahmo, Lauri. Päivien mittaan kävi ilmi, että hänelle maistuu ainakin rokki, mopoilu ja kahvi. Seuraavien viikkojen aikana Lauri esitti työntekijöillemme...

12.07.18

Aseman Lapset ry on nuorten hyvinvoinnin parantamiseen pyrkivä organisaatio, joka tekee nuorten kanssa monenlaista työtä. Tehtävänäni oli soluttautua heidän palkkalistoille ja saada elintärkeää...

29.06.18

Aseman Lapset ry on nuorten hyvinvoinnin parantamiseen pyrkivä organisaatio, joka tekee monenlaista työtä. Tehtävänäni oli soluttautua heidän palkkalistoille ja saada elintärkeää tietoa heidän...

21.06.18

Kuva: RWJFILMS Tattarisuolla, kuun viimeisenä lauantaina, joku huutaa "Revitä ny vähäse" Yamaha-kuskille ja ukkosen kaltainen jymähdys kuuluu YZF:n moottorista. Toinen on...

Tapahtumat

19.10.2018 - 09:45

Katusovittelukoulutus nuorten kohtaamisen ammattilaisille Helsingissä 19. ja 26.10.2018

Katusovittelu on nuorisoystävällinen ja nopeaan reagointiin pyrkivä rikosten ja riitojen sovittelumenettely alaikäisiä osallisia sisältävissä asioissa.

Katusovittelu on Norjasta lähtöisin oleva työmuoto, jonka Aseman Lapset ry on mukauttanut Suomen olosuhteisiin ja suomalaisen rikosoikeusjärjestelmään sovitettavaksi menettelytavaksi. Katusovittelussa eri aloilla ja organisaatioissa työskentelevät nuorten kohtaamisen ammattilaiset tekevät yhteistyötä alueellisten sovittelutoimistojen kanssa alaikäisiä osallisia sisältävien juttujen sovittelukäsittelyissä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tukee katusovittelun levittämis- ja juurruttamistyötä vuosien 2018-2019 aikana.

Katusovittelijan rooli

Sovittelukoulutuksen saaneet ammattikasvattajat - katusovittelijat - toimivat yhteistyössä sovittelutoimistojen ja vapaaehtoissovittelijoiden kanssa tuoden nuorten juttujen käsittelyyn nuorten  kohtaamisen ja tarvittaessa perheiden kanssa työskentelyn erityisosaamistaan.

Tavoitteena on, että mikäli sovitteluissa kohdattavat nuoret tai näiden perheet tarvitsevat enemmän apua tai tukea senhetkiseen elämäntilanteeseensa, pystyvät sovittelijoina toimivat ammattilaiset perinteistä palveluohjausta tehokkaammin auttamaan tai saattamaan nuoret perheineen tarvittavan tukipalvelun piiriin. 

Kohtaaminen sovitteluprosessin puitteissa tuottaa tietoa nuorten elämäntilanteesta ja edesauttaa hyvän kontaktin luomista nuoren ja tämän perheen kanssa. Katusovittelu onkin todettu myös hyväksi keinoksi tavoittaa apua tai tukea tarvitsevia nuoria katusovittelijoiden omien organisaatioiden toimintojen piiriin.

Nuorten kohtaamisen ammattilaisille tarkoitettu koulutus Helsingissä lokakuussa 2018

Lokakuussa 2018 järjestettävässä kaksipäiväisessä koulutuksessa koulutetaan uusia katusovittelijoita mukaan etenkin Helsingin sovittelutoimistossa kohdattavien nuorten juttujen käsittelyyn. Osallistua voivat myös Helsingin ulkopuolelta tulevat eri alojen toimijat, sillä katusovittelumenettely on käytössä useissa eri sovittelutoimistoissa Suomessa.

Sovittelumenetelmä ja sen taustalla oleva restoratiivisen ajattelun ja toiminnan teoria tarjoavat nuoriso- ja sosiaalialojen työntekijöille uusia, konkreettisia keinoja ja työkaluja paitsi konfliktien käsittelyyn ja rikoksilla oireilevien nuorten kanssa tehtävään työhön, myös kaikkeen muuhun asiakastyöhön. Lisäksi koulutus tarjoaa mahdollisuuden uudenlaisiin yhteistyökumppanuuksiin.

Kaksipäiväinen koulutuksen osiot ovat:

 1. Toiminnan tausta ja tavoitteet
 2. Restoratiiviset käytännöt ja sovittelumenetelmän mahdollisuudet nuorten kanssa
 3. Sovitteluprosessi
 4. Katusovittelijana toimiminen

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia sisältöjä:

 • Restoratiivisen oikeuden filosofian perusteet
 • Rikoksilla oirehtivien lasten ja nuorten kanssa tehtävä työ
 • Osapuolten kohtaaminen
 • Yhteistyö viranomaisten kanssa 
 • Lasten ja nuorten sovittelujen lakitietous
 • Sovittelun kulku ja tavoitteet
 • Sovitteluprosessi lasten ja nuorten sovitteluissa sekä lasten ja nuorten sovittelun erityispiirteet
 • Sovittelijan neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot
 • Sovittelutilanteiden harjoittelu ja sovittelun hyvät käytännöt
 • Sopimusten laatiminen ja työkorvauksen toteuttaminen

Koulutuksen kesto on kaksi työpäivää. Koulutus järjestetään Aseman Lapset ry:n Asematunnelin tilassa osoitteessa Kaivokatu 8.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset koulutukseen: Julia Saarholm, Aseman Lapset ry, p. 050 505 8737 tai julia.saarholm [at] asemanlapset.fi (julia.saarholm(a)asemanlapset.fi)


 

7.9.2018 - 09:00

Friends-koulutuksia syksyllä 2018

Friends-ohjelman eri versioiden koulutuksia järjestetään syksyllä 2018 eri puolilla Suomea.

Fun Friends -ohjelman koulutuksia (Ohjelmaversio varhaiskasvatus- ja alkuopetusikäisille)

 • 28.9.2018 Helsinki
 • Tulossa Tampereelle ja Lappeenrantaan lokakuussa sekä Jyväskylään marraskuussa

Lasten ohjelman koulutuksia (Ohjelmaversio alakouluikäisille)

 • 7.9.2018 Helsinki
 • Tulossa Lappeenrantaan lokakuussa ja Jyväskylään marraskuussa

 Nuorten ohjelman koulutuksia (Ohjelmaversio yläkouluikäisille)

 • 14.9.2018 Helsinki
 • Tulossa Tampereelle ja Lappeenrantaan lokakuussa sekä Jyväskylään marraskuussa 

Aikuisten ohjelman koulutuksia (Ohjelmaversio 16 vuotta täyttäneille)

 • 5.10.2018 Helsinki

Friends på svenska

 • 24.9 Helsingfors (Barnprogrammet 8-12 år)

Koulutukset on tarkoitettu lasten ja nuorten parissa työtä tekeville eri alojen ammattilaisille. Koulutuksen hinta on 110 €/henkilö.

Tästä pääset varsinaisiin ilmoittautumislinkkeihin! 


 

29.6.2018 - 16:15

Bongaa Wauto ja voita! Kesäkisa 2018 käynnissä koulujen alkamiseen saakka

Kesä on köröttelyn kulta-aikaa. Autossa voi käydä aika välillä pitkäksi, joten kyytiläisille voi olla välillä hyvä keksiä kiinnostavia kohteita bongattavaksi matkan varrelta. Tänä kesänä silmät kannattaakin pitää erityisen auki, sillä Wauto-bongauksen tekemällä ja havainnosta kuvan somessa jakamalla on mahdollisuus voittaa maukas lahjakorttipalkinto!

Todennäköisintä bongauksen tekeminen on Kuhmo-Sotkamo- ja Lahti-Nastola-akselilla sekä Oulun seudulla. Näillä alueilla Wautot liikkuvat kesän ajan nuorisotyöllisissä merkeissä tuoden mukanaan alueiden nuorille kivoja kohtaamista mukavien ja reilujen aikuisten kanssa.

Silmät tarkkana kannattaa olla silti muuallakin! Peruspörräyksen lisäksi Wautot tekevät nimittäin myös piipahduksia erilaisisssa kesätapahtumissa. Entuudestaan tutun Walkers-auto-katraamme Kissan, Ilveksen ja Leijonan lisäksi vilahduksen saattaa saada myös uusimmasta Wauto-tulokkaasta "Tiikeristä". 

Ohjeet osallistumiseen:

1. Nappaa kuva Wauto-bongauksestasi

2. Jaa kuva Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa ja kirjoita viestikenttään missä ja milloin bongaus on tehty

3. Tägää postaukseen @asemanlapsetry (Twitter ja Instagram) tai Facebookissa Aseman Lapset ry:n facebook-sivu ja lähetä postaus.

4. Osallistumisesi on suoritettu!

somekuva.png

Kolme lahjakorttipalkintoa arvotaan osallistuneiden kesken koulujen alkamisen jälkeen elokuussa. Otamme voittajiin yhteyttä sosiaalisen median kautta!

Mikäli käytössäsi ei ole sosiaalisen median kanavia tai et halua jakaa kuvaa bongauksestasi siellä, voit osallistua myös tämän sivun lopussa olevan linkin kautta. Voit myös lähettää kuvan ja bongauspaikan sähköpostitse osoitteeseen info [at] asemanlapset.fi.

Aurinkoisia bongaussäitä!

Lähetä bongauskuva tästä

6.6.2018 - 16:45

Walkers-autojen kesä 2018

Eri puolilla Suomea pörrää tämän kesän ajan kolme "kesäkissaa" - eli Walkers-automme Kissa, Ilves ja Leijona!

Autoista vanhin, eli Kissa surruttelee kesäkuun alkupuolelta pitkälle elokuun puolelle Lahden seudulla.

Leijonan kesä on kaksitahoinen: Kesäkuun ajan tuorein Wauto-tulokkaamme surraa Sodankylässä ja suuntaa juhannuksen jälkeen Ouluun kahden kuukauden ajaksi.

Ilves-Wauto puolestaan valloittaa Kuhmoa 6.6.-20.8. 

Tööttää, jos satut näkemään!

wautot.jpg


 

6.6.2018 - 12:00

Osalliseksi Stadissa -tapahtuma Narinkkatorilla 6.6.18 klo 12–16

Aseman Lapset ry on mukana Osalliseksi Stadissa -tapahtumassa. Nuorille tarkoitetun maksuttoman ehkäisyn ilosanomaa juhlitaan muun muassa upeiden musiikkiesiintyjien, kansanedustajille tarkoitetun seksi-aliaksen ja ilmaisten kondomien merkeissä. Luvassa on myös tietoa ja tukea niin ehkäisystä kuin nuorille tarkoitetuista palveluista. 

Lavalla nähdään:
Töölön ketterä, AK, Kuumaa, Kalevauva.fi, Seksihullut, Ex-pistols Stop Huumeille ry:n bändi sekä paljon muuta mielenkiintoista ohjelmaa ja tietoiskuja! Lavaohjelman aikataulu ja artistien esiintymisajat julkaistaan lähempänä tapahtumaa tapahtuman Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/events/198908450898141 

Narinkkatorilla tavattavissa: Asukastalotyö, Kampin kappeli, Leipäjonojen etsivä sosiaalityö, Etsivä lähityö, Uusix-verstaat, Yhdyskuntatyö, Pakilan työkeskus, Talous- ja velkaneuvonta, Ohjaamo Helsinki, Opiskeluterveydenhuolto, Jälkihuolto, Keskitetty ehkäisyneuvonta, Nuorisopalvelut, Väestöliitto, Hivpoint, Tyttöjen talo, Poikien talo, Helsingin Vihreät Nuoret, Helsingin Demarinuoret, Helsingin Kokoomusnuoret, Helsingin Vasemmistonuoret ry, RKP-nuoret/Svensk Ungdom, Raiskauskriisikeskus Tukinainen, Aseman Lapset ry ja monet muut.

Walkers-talon ovet ovat avoinna yleisölle koko tapahtuman ajan kello 12–16. Tule moikkaamaan ja juomaan kupponen kahvia!

osalliseksi_juliste_a4_kupari-01_0.jpg