Frontpage / Ajankohtaista

Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiimme

Perustyömme ohella osallistumme moniin ajankohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Näiltä sivuilta löydät keskeiset tiedot tulossa olevista ja jo menneistä menoistamme.

Olemme nopeita tarttumaan eteen tulleisiin tilaisuuksiin, joten aina ihan viimeisin tieto ei ole välttämättä ennättänyt tänne saakka. Kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä suoraan eri toimintamuotojemme henkilökuntaan, jos joku asia sinua kiinnostaa. Henkilökuntamme yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -osiosta.


Uutiset

11.04.19

Esikoululaiset saivat välineitä tunteiden tunnistamiseen ja haasteiden kohtaamiseen Friends-kerhossa. Munkkiniemessä sijaitsevan päiväkoti Ruusun pieni jumppasali on tupaten täynnä esikoululaisia...

02.04.19

Kevään aikana suomalaiset nuoret voivat osallistua t-paita-suunnittelukilpailuun taiteilemalla näkemyksensä Paremmasta huomisesta. Aseman Lapset ry:n pitkäaikaisena kumppanina kilpailun...

22.03.19

Nuoret viettävät paljon aikaa ulkona ja heillä on usein hyödyllistä tietoa ja kehitysideoita, joita aikuiset eivät tule ajatelleeksi. Yksi tapa selvittää niitä on nuorten turvallisuuskävelyt, joita...

22.03.19

Aseman Lapset ry järjestää vaalien alla Helsingin ja Uudenmaan alueen kansanedustajaehdokkaille tarkoitetut turvallisuuskävelykierrokset. Nuoret ovat julkisten ja puolijulkisten tilojen...

19.03.19

Walkers-bussi avaa ovensa Espoossa ensimmäisen kerran keskiviikkona 3.4. ja viipyy kaupungissa perjantaihin 24.5.2019 saakka. Bussi vierailee Espoossa kahdella alueella, Leppävaarassa sekä Espoon...

Tapahtumat

16.5.2019 - 08:30

Nuorisotyötä julkisissa tiloissa – avoin jalkautuvan työn koulutus to 16.5. klo 8.30–15

Millä repliikillä nuorten kohtaamisen julkisissa tiloissa voi aloittaa? Menettääkö nuorisotyöntekijä nuorten luottamuksen, jos toimii yhteistyössä poliisin kanssa? Miten kaduille ja kaupungille jalkautuva työ istuu nuorisotyön kokonaisuuteen? Miksi se kannattaa?

Lähestyvä kevät saa nuoret lisääntyvissä määrin kokoontumaan ulos julkisiin tiloihin ja turvallisten aikuisten läsnäololle on tarvetta. Ajatus nuorten kohtaamisesta muualla kuin tutun nuorisotalon seinien sisällä saattaa kuitenkin herättää kokeneessakin nuorisotyöntekijässä epävarmuutta. ipad_aseman_lapset_ry-img_1944_1_0_0.jpg

Aseman Lapset ry järjestää nuorisotyöntekijöille avoimen jalkautuvan työn koulutuksen, jossa syvennytään käytännönläheisesti muun muassa siihen

  • miten nuoria Aseman Lasten jalkautuvassa työssä kohdataan 
  • milloin ja miten ajanviettoon puututaan
  • mitä työturvallisuuteen liittyviä seikkoja tulee huomioida ja
  • miten kadulta saatavaa tietoa hyödynnetään moniammatillisessa yhteistyössä.

​Lisäksi koulutuksessa tarjotaan ideoita ja vinkkejä siihen, miten työmuodon voi sisällyttää nuorisotyön kokonaisuuteen. Huomioimme koulutuksen sisällössä osallistujien toiveita, joita kartoitamme ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun, lounas on omakustanteinen. 

Aika: to 16.5. klo 8.30–15

Paikka: Aseman Lapset ry:n Walkers-talolla osoitteessa Simonkatu 1–3, 00100 Helsinki. Käynti Narinkkatorin puolelta.

Mukaan mahtuu 30 osallistujaa. Ilmoittaudu tästä.

Lisätietoja: toimintavastaava Susanna Ylimys, löytävä nuorisotyö, p. 043 211 2435, susanna.ylimys [at] asemanlapset.fi.
 

Löytävä nuorisotyö on kehitetty STEA:n (ent. RAY) hankeavustuksella vuosina 2013–2017. Toiminnassa viedään nuorisotyöllistä osaamista nuorten suosimiin ajanviettopaikkoihin kuten kauppakeskuksiin. Näissä ympäristöissä ollaan nuorten saatavilla, tarvittaessa rauhoitetaan ajanviettoa ja tarjotaan tukea ja keskusteluapua.

Työtä toteutetaan yhteistyössä muun muassa kauppakeskusten järjestyksenvalvonnan, poliisin ja muiden nuorten parissa toimivien tahojen kanssa. Hankevuosina työtä toteutettiin pääkaupunkiseudun lisäksi Jyväskylässä ja Oulussa. Toiminnalle on myönnetty STEAn kohdennettu toiminta-avustus vuodesta 2018 lähtien. Lisäksi toimintaa rahoitetaan Aseman Lapset ry:n omarahoituksella. Vuonna 2019 pääkaupunkiseudun lisäksi toiminta-alueina on Tampere ja Tampereen lähikunnat, erityisesti Nokia, Ylöjärvi ja Pirkkala.


 

8.5.2019 - 14:00

Ammattiopisto Luovin Erkkaa verkossa -luentokokonaisuudessa ke 8.5. klo 14–16 "Konfliktit tunnistamalla ja ratkaisemalla kohti turvallista oppimisympäristöä"

Hyvin tyypillistä Aseman Lasten K-0 – kiusaamiseen puuttuvassa työssä kohdatuille tapauksille on, että kiusaamistilanteesta on käsitelty lähinnä yksittäiset tapahtumat, jäävuoren huippu. Tällöin hyvääkin tarkoittavat keinot ovat usein tehottomia ja saattavat jopa lisätä osallisten nuorten epäluottamusta aikuisia kohtaan. Jos tilanteen juurisyyt jäävät tunnistamatta tai niihin ei tartuta, konflikti jää helposti kytemään ja kiusaaminen jatkuu.

Sovittelun asiantuntijamme Heikki Turkka ja Julia Saarholm syventyvät luennolla muun muassa siihen, miten hyvin eskaloituneitakin tilanteita voidaan lähteä purkamaan ja löytää tarkoituksenmukaiset keinot yhteisen ymmärryksen rakentumiseen.

Luento on maksuton ja kaikille avoin ja sitä voi seurata Livestream-lähetyksenä. Kaikki Erkkaa verkossa -luennot tallennetaan, ja tallenteet ovat katsottavissa vähintään 14 vuorokautta.

Ilmoittaudu mukaan luennolle tästä.

nayttokuva_2019-4-17_kello_11.19.04.png

Julia Saarholm ja Heikki Turkka. Kuva: Karoliine Aus / Pärnu Postimees.

Ammattiopisto Luovin Erkkaa verkossa -luentosarjaa suunnittelee erityisopetuksen nivelvaihetyöryhmä ERIKO. Luentosarjan kohderyhmää ovat kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaiset ja opiskelijat sekä kaikki erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa toimivat tai asiasta kiinnostuneet. Lue lisää täältä.


 

25.4.2019 - 08:30

Friends-toiminta ja K-0 – kiusaamiseen puuttuva hanke mukana Oppimisen tuen foorumissa 25.–26.4.2019 

Tampere-talolla järjestettävä tapahtuma on valtakunnallinen kasvatusalan keskustelu- ja kehittämisfoorumi. Tapahtuma keskittyy erityisopetuksen ja oppimisen tuen ajankohtaisiin kysymyksiin, kehittämiseen ja tulevaisuuden näkymiin.

Ville Koikkalainen K-0-hankkeestamme nähdään torstaina 25.4. klo 13.30 alkavassa pitchauskokonaisuudessa. Pitchauksessa esitellään toimivaa, innovatiivista tai käytössä koeteltua ideaa tai käytännettä. Sen tarkoitus on herättää kiinnostus esiteltävää asiaa kohtaan ja vakuuttaa kuulijat asian vahvuuksista. Ville esittelee K-0-toimintamallia sekä herättelee pohtimaan opettajan ja muiden aikuisten roolia, koulun rakenteita sekä yhteistyön tärkeyttä turvallisen oppimisympäristön luomisessa. 

K-0:n lisäksi Aseman Lasten messupisteellä voi myös tutustua lasten ja nuorten mielen hyvinvointia tukevaan Friends-ohjelmaan.

Tervetuloa  keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa!

villen_kuva_rajattu_0_0.jpg
Ville Koikkalainen. Kuva: Anna Autio.


 

17.4.2019 - 09:00

Katusovittelukoulutus nuorten kanssa toimiville ammattilaisille 17.4. & 23.4.2019

Keväällä järjestetään kaikille avoin katusovittelukoulutus, joka on tarkoitettu lapsia ja nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille.

Katusovittelu on nuorisoystävällinen ja nopeaan reagointiin pyrkivä rikosten ja riitojen sovittelumenettely alaikäisiä osallisia sisältävissä asioissa. Se on Norjasta lähtöisin oleva työmuoto, jonka Aseman Lapset ry on mukauttanut Suomen olosuhteisiin ja suomalaisen rikosoikeusjärjestelmään sopivaksi. Katusovittelussa eri aloilla ja organisaatioissa työskentelevät nuorten kohtaamisen ammattilaiset tekevät yhteistyötä alueellisten sovittelutoimistojen kanssa alaikäisiä osallisia sisältävien juttujen sovittelukäsittelyissä.

Sovittelumenetelmä ja sen taustalla oleva restoratiivisen ajattelun ja toiminnan teoria tarjoavat nuoriso- ja sosiaalialojen työntekijöille uusia, konkreettisia keinoja ja työkaluja paitsi konfliktien käsittelyyn ja rikoksilla oireilevien nuorten kanssa tehtävään työhön, myös kaikkeen muuhun asiakastyöhön. Lisäksi koulutus tarjoaa mahdollisuuden uudenlaisiin yhteistyökumppanuuksiin.

Maksuton koulutus on kaksipäiväinen, ja se järjestetään Helsingissä keskiviikkona 17.4. & tiistaina 23.4. klo 9–16. Paikka tarkentuu myöhemmin.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset koulutukseen: Jari "Hune" Raikunen, Aseman Lapset ry, p. 050 4427075 tai jari.raikunen(a)asemanlapset.fi.


 

8.4.2019 - 17:30

Pääkaupunkiseutua nuorten silmin - turvallisuuskävely Helsingin vaalipiirin kansanedustajaehdokkaille Kontulassa ma 8.4.

Aseman Lapset ry järjestää 2019 eduskuntavaalien alla Helsingin ja Uudenmaan alueen kansanedustajaehdokkaille tarkoitetut turvallisuuskävelykierrokset.

Nuoret ovat julkisten ja puolijulkisten tilojen suurkuluttajia, joiden reviirejä kuntarajat eivät juuri rajoita. Laajentunut raideliikenne on tuonut yhä uusia liikkumismahdollisuuksia myös nuorten ulottuville. Me kuljemme siellä, missä nuoret ovat ja saamme tietoomme sellaista, mikä ei helposti kantaudu päättäjien korviin. Teemme myös jatkuvasti töitä ennakoidaksemme kaupunkirakenteen muutosten vaikutusta nuorten elämään.

Kansanedustajaehdokkaille tarkoitetuilla turvallisuuskävelykierroksilla kuullaan nuorten näkemyksiä heidän asuin- ja ajanviettoalueistaan, niiden hyvistä ja huonoista puolista sekä kivoista ja pelottavista paikoista. Kävelyiden reitit sekä niillä kerrotut nuorten terveiset on koottu Walkers-bussimme toiminnan yhteydessä alueilla aikaansa viettävien nuorten kanssa tehdyiltä turvallisuuskävelyiltä.

Vuoden 2019 eduskuntavaalien alla kävelykierroksia järjestetään kaksi. Helsingin Kontulassa 8.4. järjestettävä kävelykierros on tarkoitettu ensisijaisesti Helsingin vaalipiirin ehdokkaille. Uudenmaan vaalipiirin ehdokkaat ovat tervetulleita ma 1.4. järjestettävälle kierrokselle Vantaan Myyrmäessä.

kontula-turvis_350.jpg

Kontula ma 8.4. klo 17.30

Walkers-bussi vietti kevään 2018 Kontulan ostoskeskuksen alueella tarjoten nuorille yhden turvallisen ajanviettopaikan lisää. Minkälainen Kontulan seutu on nuorten asuinpaikkana? Miten nuorten ja aikuisten yhteiselo alueen julkisissa tiloissa sujuu? Aseman Lasten lisäksi tilaisuudessa on edustettuna Helsingin nuorisopalvelut sekä poliisi.

Kontulan kävelylle mahtuu mukaan 15 ehdokasta. Aikaa kävelyyn on hyvä varata pari tuntia.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen mukaan kävelyille tämän linkin kautta