Etusivu / Ajankohtaista

Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiimme

Perustyömme ohella osallistumme moniin ajankohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Näiltä sivuilta löydät keskeiset tiedot tulossa olevista ja jo menneistä menoistamme.

Olemme nopeita tarttumaan eteen tulleisiin tilaisuuksiin, joten aina ihan viimeisin tieto ei ole välttämättä ennättänyt tänne saakka. Kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä suoraan eri toimintamuotojemme henkilökuntaan, jos joku asia sinua kiinnostaa. Henkilökuntamme yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -osiosta.


Uutiset

20.02.18

Vuonna 2017 Kampin Walkers oli suositumpi kuin koskaan ja vuoden aikana kirjattiin 47 540 nuorten käyntikertaa. Kävijämäärän kasvu jatkui koko vuoden. Syyskuusta eteenpäin kävijämäärä...

11.02.18

Yhä useampi alakouluikäinen on löytänyt kauppakeskukset vapaa-ajanviettopaikoikseen. Tästä seuraa toisinaan myös järjestyshäiriöitä, kuten hurjastelua ostoskärryletkoilla ja hernepyssysotaa. Näiden...

09.02.18

Pyörien päällä liikkuva nuorisotyö vastaa moniin tämän päivän nuorisotyön tarpeisiin. Nuoret liikkuvat aiempaa enemmän ja laajemmilla alueilla. Toisaalta harvaanasutuilla seuduilla nuorisotilat ja...

09.02.18

Aseman Lasten Katusovittelu-hanke tarjoaa rikoksen tai konfliktin osapuolina olleille nuorille mahdollisuuden sovitteluun. Hankkeen tarkoituksena on juurruttaa nopea ja nuorisoystävällinen...

09.02.18

Walkers-talon kävijämäärät ovat olleet hurjassa kasvussa viime vuosina. Vuonna 2017 saavutettiin kaikkien aikojen ennätys, pitkälti yli 40 000 vuosittaista käyntiä.  (Ajankohtaiskatsaus 2/2017...

Tapahtumat

12.4.2018 - 10:30

K-0-hanke mukana Allianssi-risteilyn ohjelmassa

Aseman Lasten K-0 - Kiusaamiseen puuttuva hanke on mukana Allianssi-risteilyn ohjelmassa yhdessä Break the Fight -hankkeen ja Nuorisotutkimusverkoston kanssa.

Miten kouluihin luodaan sellaista toimintakulttuuria, ettei kasvuikäinen lunasta paikkaansa ryhmässä toisen hyvinvoinnin kustannuksella? Mikä on nuorisotyöntekijöiden rooli tässä työssä? Break the Fight! -toiminnassa ehkäistään koulukiusaamista hip hop -kulttuurin keinoin sekä annetaan nuorille mahdollisuus tehdä ja onnistua yhdessä. K-0-hankkeessa puolestaan pureudutaan pitkään jatkuneisiin kiusaamistilanteisiin tuomalla koulujen käyttöön ulkopuolista osaamista ja varmistamalla konfliktin kaikkien osapuolten tuen saanti. Hankkeiden kokemusten sekä kiusaamisilmiön tutkimustiedon valossa osallistujat haastetaan pohtimaan uudenlaisten toimintatapojen mahdollisuuksia.

 Tule mukaan pohtimaan, kuinka luomme toimintakulttuuria, jossa selvittämättömiä konflikteja on nolla ja lapsilla turvallinen koulutie! 


 

27.2.2018 - 09:00

Friends-koulutuksia keväällä 2018

Friends on vaikuttava ja sujuvasti käyttöön otettava tapa tukea ja vahvistaa lasten ja nuorten mielen hyvinvointia sekä tunnetaitoja.

Friends-menetelmän ja materiaalien käyttöönotto edellyttää ohjaajakoulutukseen osallistumista. Ohjaajakoulutus on yhden päivän mittainen ja maksaa 110,00 €/osallistuja (sisältää ohjaajan oppaan sekä työkirjan).

Toiminnallisen koulutuspäivän aikana perehdytään ohjelman teoreettisiin perusteisiin, sisältöihin ja käytännön toteutukseen. Muut ohjelman käyttöönotosta syntyvät kulut koostuvat ohjelmaan osallistuville tilattavista työkirjoista 10,00 €/kpl.

Ohjaajakoulutukseen voivat osallistua kasvatus-, terveys-, sosiaali- ja nuorisoalan ammattilaiset, kuten opettajat, koulukuraattorit, psykologit, terveydenhoitajat, nuoriso- ja sosiaalityöntekijät. Järjestämme ohjaajakoulutuksia myös yhteistyössä kuntien opetustoimien ja erilaisten kehittämishankkeiden kanssa.

Fun Friends -ohjelma (varhaiskasvatus- ja alkuopetusikäiset)

 • 27.2.2018 Oulu
 • 9.3.2018 Helsinki
 • 20.3.2018 Rovaniemi

Lasten ohjelma

 • 27.2.2018 Oulu
 • 2.3.2018 Helsinki
 • 18.4.2018 Orimattila

Nuorten ohjelma

 • 16.3.2018 Helsinki
 • 22.3.2018 Oulu
 • 18.4.2018 Orimattila

Aikuisten ohjelma

 • 6.4.2018 Helsinki
 • 5.10.2018 Helsinki

Koulutuksia järjestetään paikkakunnilla aina tarpeen ja toiveiden mukaisesti. Järjestämme koulutuksen jos vähintään viidentoista kiinnostuneen ryhmä saadaan koottua. Mikäli olet kiinnostunut saamaan Friends-koulutuksen omalle paikkakunnallesi/toimipaikallesi, ota yhteyttä Friends-tiimiin friends [at] asemanlapset.fi tai p. 050 462 3336. Tiimiläisten suorat yhteystiedot löydät yhteystiedot-sivulta.

Friends-toimintaa sitovat ohjelman kehittäjän kanssa laaditut sopimukset. Ohjelmaa ei voi hyödyntää esimerkiksi yksityisenä elinkeinonharjoittajana (esim. maksullinen ryhmien ohjaaminen) eikä sen avulla saa hankkia itselleen tuloja. Jos olet epävarma ohjelman sopimisesta omaan työhösi, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Ilmoittautumislomakkeet koulutuksiin löydät tämän linkin kautta!

Valitse haluamasi ohjelma ja koulutuspäivä ja klikkaa sen kohdalla olevaa vihreää linkkiä.


 

2.2.2018 - 11:30

Walkers-autot helmikuussa Ylöjärvellä, Kittilä-Sodankylä-alueella ja Kuopion seudulla

Tammikuusta kesäkuuhun Leijona-Wauto toimii Kittilän ja Sodankylän alueilla, missä sen toiminnasta vastaavat kuntien nuorisopalvelut. Wauto liikkuu Kittilän–Sodankylän alueella kolmena iltana viikossa 19.1. alkaen. Suomen Lapista Wauton kulkemisista ja pysäkeistä voipi kuikuilla esimerkiksi Instagramin puolelta @wauto_leijona -tililtä!

Ylöjärvellä keväällä toimiva Kissa-Wauto jatkaa Tampereen kaupunkiseudun eri kuntien kanssa tehtävää yhteistyötä. Helmikuun aikana Wauto henkilökuntineen toimii pääsääntöisesti Ylöjärven kouluilla. Tarkemmin Wauton kuluista Ylöjärvellä mm. Instagramissa @wauto_ylojarvi

Kuopion seudulla Ilves-Wauton toiminta jatkuu seudulla kevään 2018 ajan. Ilves-Wauto liikkuu alueella nuorten parissa vuoroviikoin. Parillisilla viikoilla Wauton henkilökuntineen voi tavata kantakaupungin haja-asutusalueilta ja parittomilla viikoilla tämä kombo ilahduttaa Maaningan, Juankosken ja Nilsiän nuoria. Ilveksen kulkua voit seurata mm. Instagramissa @wauto_kuopio sekä www.po1nt.fi/wautokalenteri

Kaikkien kolmen Wauton kulkemisia kannattaa seurata yhteisesti myös Facebookissa www.facebook.com/autowauto

wautot.jpg


 

26.1.2018 - 09:00

Aseman Lapset Educa-messuilla

Friends-ohjelma ja K-0 -kiusaamiseen puuttuva hanke esittelevät toimintaansa ja järjestöämme Educa-messuilla 26.–27.1.2018. Helsingin messukeskuksessa järjestettävä opetus- ja kasvatusalan tapahtuma kokoaa yhteen kasvatusalan ihmisiä eri puolilta Suomea. Aseman Lasten näyttelypisteen löytää messukeskuksen elämäntaito-osastolta.

Tervetuloa!


 

17.1.2018 - 13:45

Ajankohtaiskatsauksemme lukija: kerro mielipiteesi!

Aseman Lapset ry:n ajankohtaiskatsaus ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Kerromme lehdessä kuulumisistamme, havainnoistamme ja työmuodoistamme. Nyt haluaisimme kuulla, mitä mieltä te lukijat olette lehdestämme. Herättääkö se uusia ajatuksia, ovatko aiheet mielenkiintoisia, toivoisitko lehteen muutoksia?

Olemme kiitollisia, jos voit käyttää muutaman minuutin kyselyyn vastaamiseen.
Helmikuun 2018 loppuun mennessä vastanneiden kesken arvotaan yhteensä kolme
50 euron arvoista tavaratalolahjakorttia
. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Vastaa kyselyyn

Ps. Etkö ole vielä tilaaja? Pääset tilaamaan ilmaisen ajankohtaiskatsauksemme tästä.

slider_lukijakysely_0.jpg