Etusivu / Ajankohtaista

Tutustu ajankohtaisiin tapahtumiimme

Perustyömme ohella osallistumme moniin ajankohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Näiltä sivuilta löydät keskeiset tiedot tulossa olevista ja jo menneistä menoistamme.

Olemme nopeita tarttumaan eteen tulleisiin tilaisuuksiin, joten aina ihan viimeisin tieto ei ole välttämättä ennättänyt tänne saakka. Kannattaa siis rohkeasti olla yhteydessä suoraan eri toimintamuotojemme henkilökuntaan, jos joku asia sinua kiinnostaa. Henkilökuntamme yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -osiosta.


Uutiset

10.10.18

Alkusyksyn Helsingin Itäkeskuksessa toiminut Walkers-bussi jatkaa alueella toisen kohtaavan työn jakson. Nuoret ovat löytäneet bussille mukavasti, ja esimerkiksi arabian kieltä ja kulttuuria taitavan...

24.09.18

Yhä useampi alakouluikäinen on löytänyt esimerkiksi kauppakeskukset vapaa-ajanviettopaikoikseen. Ilmiö on jo jonkin aikaa ollut pinnalla myös Leppävaarassa, erityisesti kauppakeskus Sellon...

03.09.18

Aseman Lapset ry:n Walkers-autoja on nyt neljä: Kissa, Ilves, Leijona ja Tiikeri. Nämä matkailuautoista liikkuviksi nuorten kohtaamispaikoiksi muunnetut kulkuvälineet aloittivat vuoden 2018 viimeiset...

31.08.18

Vaasassa lastenpsykiatrian poliklinikalla vanhemmat kävivät Friends-ohjelman ensin itse läpi, jonka jälkeen oli heidän lastensa vuoro. Kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Friends-ohjelman avulla...

30.08.18

Näin lukuvuoden alussa kouluun liittyvät teemat ovat tapetilla ja tällöin myös kiusaaminen nousee esille. Tiedotusvälineissä eri alojen asiantuntijoita pyydetään näkemyksiä aiheesta. Koska...

Tapahtumat

13.11.2018 - 08:30

SAVE THE DATE - Cafe Walkers ti 13.11. 8.30-10 teemalla "Suurten ikäerojen seurustelusuhteet"

Aseman Lapset kutsuu jälleen nuoria kohtaavia asiantuntijoita ja ammattilaisia keskustelemaan kahvikupin äärelle. Tällä kertaa aiheena on suurten ikäerojen seurustelusuhteet.

Nuorilla on oikeus tasavertaisiin seurustelusuhteisiin mutta suurin ikäeroihin voi liittyä myös huolta, jos ikä- tai kehitystaso poikkeavat tai jos tilanteeseen liittyy muuta seksuaaliseen hyväksikäyttöön viittaavaa. Mitä ammattilaisten on hyvä huomioida, mitä tehdä jos huolestuttaa, miten tukea nuoren omia seurustelun turvataitoja?

Keskustelua ovat alustamassa jalkautuvaa nuorisotyötä tekevä yhteisökehittäjä Eliisa Ahlstedt Aseman Lapsilta, seksuaaliterveystyön vastaava ohjaaja Heidi Simola Helsingin Tyttöjen Talolta sekä erityistason seksuaaliterapeutti (NACS), sairaanhoitaja Kirsi Porras Väestöliitolta.

Tarkempi kutsu ja ilmoittautumislinkki julkaistaan viikolla 43.


 

8.11.2018 - 09:00

Katusovittelukoulutus nuorten kohtaamisen ammattilaisille Helsingissä 8.11. ja 22.11.2018

Katusovittelu on nuorisoystävällinen ja nopeaan reagointiin pyrkivä rikosten ja riitojen sovittelumenettely alaikäisiä osallisia sisältävissä asioissa.

Katusovittelu on Norjasta lähtöisin oleva työmuoto, jonka Aseman Lapset ry on mukauttanut Suomen olosuhteisiin ja suomalaisen rikosoikeusjärjestelmään sovitettavaksi menettelytavaksi. Katusovittelussa eri aloilla ja organisaatioissa työskentelevät nuorten kohtaamisen ammattilaiset tekevät yhteistyötä alueellisten sovittelutoimistojen kanssa alaikäisiä osallisia sisältävien juttujen sovittelukäsittelyissä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tukee katusovittelun levittämis- ja juurruttamistyötä vuosien 2018-2019 aikana.

Katusovittelijan rooli

Sovittelukoulutuksen saaneet ammattikasvattajat - katusovittelijat - toimivat yhteistyössä sovittelutoimistojen ja vapaaehtoissovittelijoiden kanssa tuoden nuorten juttujen käsittelyyn nuorten  kohtaamisen ja tarvittaessa perheiden kanssa työskentelyn erityisosaamistaan.

Tavoitteena on, että mikäli sovitteluissa kohdattavat nuoret tai näiden perheet tarvitsevat enemmän apua tai tukea senhetkiseen elämäntilanteeseensa, pystyvät sovittelijoina toimivat ammattilaiset perinteistä palveluohjausta tehokkaammin auttamaan tai saattamaan nuoret perheineen tarvittavan tukipalvelun piiriin. 

Kohtaaminen sovitteluprosessin puitteissa tuottaa tietoa nuorten elämäntilanteesta ja edesauttaa hyvän kontaktin luomista nuoren ja tämän perheen kanssa. Katusovittelu onkin todettu myös hyväksi keinoksi tavoittaa apua tai tukea tarvitsevia nuoria katusovittelijoiden omien organisaatioiden toimintojen piiriin.

Nuorten kohtaamisen ammattilaisille tarkoitettu koulutus Helsingissä marraskuussa 2018

Marraskuussa 2018 järjestettävässä kaksipäiväisessä koulutuksessa koulutetaan uusia katusovittelijoita mukaan etenkin Helsingin sovittelutoimistossa kohdattavien nuorten juttujen käsittelyyn. Osallistua voivat myös Helsingin ulkopuolelta tulevat eri alojen toimijat, sillä katusovittelumenettely on käytössä useissa eri sovittelutoimistoissa Suomessa.

Sovittelumenetelmä ja sen taustalla oleva restoratiivisen ajattelun ja toiminnan teoria tarjoavat nuoriso- ja sosiaalialojen työntekijöille uusia, konkreettisia keinoja ja työkaluja paitsi konfliktien käsittelyyn ja rikoksilla oireilevien nuorten kanssa tehtävään työhön, myös kaikkeen muuhun asiakastyöhön. Lisäksi koulutus tarjoaa mahdollisuuden uudenlaisiin yhteistyökumppanuuksiin.

Kaksipäiväinen koulutuksen osiot ovat:

 1. Toiminnan tausta ja tavoitteet
 2. Restoratiiviset käytännöt ja sovittelumenetelmän mahdollisuudet nuorten kanssa
 3. Sovitteluprosessi
 4. Katusovittelijana toimiminen

Koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia sisältöjä:

 • Restoratiivisen oikeuden filosofian perusteet
 • Rikoksilla oirehtivien lasten ja nuorten kanssa tehtävä työ
 • Osapuolten kohtaaminen
 • Yhteistyö viranomaisten kanssa 
 • Lasten ja nuorten sovittelujen lakitietous
 • Sovittelun kulku ja tavoitteet
 • Sovitteluprosessi lasten ja nuorten sovitteluissa sekä lasten ja nuorten sovittelun erityispiirteet
 • Sovittelijan neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot
 • Sovittelutilanteiden harjoittelu ja sovittelun hyvät käytännöt
 • Sopimusten laatiminen ja työkorvauksen toteuttaminen

Koulutuksen kesto on kaksi työpäivää. Koulutus järjestetään Aseman Lapset ry:n Asematunnelin tilassa osoitteessa Kaivokatu 8.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset koulutukseen: Julia Saarholm, Aseman Lapset ry, p. 050 505 8737 tai julia.saarholm [at] asemanlapset.fi (julia.saarholm(a)asemanlapset.fi)


 

23.10.2018 - 15:00

3T-hankkeen avajaiset Nuorten toimintakeskus Hapessa 23.10.2018

3T - Toive, tavoite, tulevaisuus-hankkeen avajaisia vietetään Helsingissä Nuorten toimintakeskus Hapessa (Sörnäisten rantatie 31) tiistaina 23.10.2018 kello 15-18.

3T-hanke pyrkii edesauttamaan nuorten työllistymistä sekä opintoihin pääsyä. Olet tervetullut mukaan tapaamaan toimijoita sekä ideoimaan yhteistyökuvioita.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita nuorten parissa työskentelevät ammattilaiset sekä kaikki, joita aihe kiinnostaa. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen 12.10.2018 mennessä: https://www.livepalvelut.fi/ilmoittaudu-3t-hankkeen-verkostotilaisuuteen

Lisätietoja: Pia Törnvall 041 535 0547 pia.tornvall [at] live.fi


 

18.10.2018 - 17:00

Sovittelijoita yhteen kokoava OpenCoffee-tilaisuus to 18.10. klo 17–19 Aseman Lapset ry:n Citycenterin tilassa

Syysillassa on mukava kokoontua hyvien tyyppien kanssa! Aseman Lapset ry ja Helsingin sovittelutoimisto kutsuvat sovittelun kentällä toimivia keskustelemaan lasten ja nuorten sovittelusta tai ihan vain tutustumaan ja viihtymään koulutettujen katusovittelijoiden, vapaaehtoissovittelijoiden, Aseman Lapset ry:n ja Helsingin sovittelutoimiston henkilökunnan kesken. Tilaisuus ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa.

Tilaisuus järjestetään Aseman Lapset ry:n Citycenterin tilassa, osoitteessa Kaivokatu 8. Tilan löydät, kun nouset Rautatientorin metroasemalta Kompassitasolle ja jatkat karkkikaupan ohi kohti Tokmannille johtavaa käytävää. Mikäli et löydä paikalle tai tulee muuta kysyttävää, kysymyksiisi vastaa Virpi Roponen, p. 040 847 5739. 

Tervetuloa!

Tilaisuuden idea syntyi Helsingin sovittelutoimiston ja Aseman Lapset ry:n keväällä 2018 järjestämässä vapaaehtoissovittelijoille suunnatussa erikoiskoulutuksessa liittyen lasten ja nuorten sovitteluun. Koulutuksessa esitettiin toive vapaamuotoisesta tilaisuudesta, jossa voisi tutustua ja vaihtaa ajatuksia.
 

sovittelun_opencoffee_18.10._klo_17_0.jpg


 

13.10.2018 - 14:00

Nuorisotyön viikko huipentuu Tampereella 13.10.2018

Nuorisotyön viikolla 8.–14.10.2018 nostetaan esille nuorisotyöntekijöiden ja järjestöjen tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi.

Nuorisotyön viikko huipentuu Tampereen Ratinan kauppakeskuksessa lauantaina 13.10.2018 kello 14-20 järjestettävään Ratina squad-tapahtumaan. Tapahtuma tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua nuorisotyön toimijoihin ja palveluihin Tampereen kaupunkiseudun alueella. Nuorisoa Ratina squadissa viihdyttävät Gettomasa ja Cledos.

Aseman Lapset ry:n toimintaa tapahtumassa edustavat yhteisökehittäjä Riikka Koskela sekä projektityöntekijä Tuire Heino. Tapahtumaan osallistuu myös Pirkkalan seudulla syksyllä 2018 liikkuva Walkers-auto.

Tapahtuma on avoin kaikille nuorisotyöstä kiinnostuneille.