Frontpage / Ajankohtaista / Tapahtumat

Tapahtumat

26.9.2019 - 09:00

Katusovittelukoulutuksia syksyllä nuorten kanssa toimiville ammattilaisille Helsingissä

Katusovittelu on nuorisoystävällinen ja nopeaan reagointiin pyrkivä rikosten ja riitojen sovittelumenettely alaikäisiä osallisia sisältävissä asioissa. Se on Norjassa kehitetty työmuoto, jonka Aseman Lapset on mukauttanut suomalaiseen rikosoikeusjärjestelmään sopivaksi. Katusovittelussa eri aloilla ja organisaatioissa työskentelevät nuorten kohtaamisen ammattilaiset tekevät yhteistyötä alueellisten sovittelutoimistojen kanssa. 

Sovittelumenetelmä ja sen taustalla oleva restoratiivisen ajattelun ja toiminnan teoria tarjoavat nuoriso- ja sosiaalialojen työntekijöille uusia, konkreettisia keinoja ja työkaluja paitsi konfliktien käsittelyyn ja rikoksilla oireilevien nuorten kanssa tehtävään työhön, myös muuhun asiakastyöhön. Lisäksi koulutus tarjoaa mahdollisuuden uudenlaisiin yhteistyökumppanuuksiin.

Maksuttomat koulutukset ovat kaksipäiväisiä ja osallistujilta edellytetään osallistumista molempiin päiviin. katusovittelu_kuva_1.jpg

Helsinki 1

 • 26.9. ja 3.10. klo 9–16
 • Paikka Helsingin sovittelutoimisto, osoite: Iso Roobertinkatu 21, 00120 Helsinki.
 • Lisätietoja ja ilmoittautumiset: jari.raikunen [at] asemanlapset.fi

Helsinki 2

 • 20.11. ja 26.11. klo 9–16
 • Paikka Helsingin sovittelutoimisto, osoite: Iso Roobertinkatu 21, 00120 Helsinki.
 • Lisätietoja ja ilmoittautumiset: jari.raikunen [at] asemanlapset.fi

 

25.9.2019 - 09:00

Kohti uutta! -ryhmä – vertaistukea ja ohjausta alle 30-vuotiaille kotivanhemmille, jotka miettivät paluuta opiskelun tai työelämän pariin

Osallistujilla on mahdollisuus pohtia omaa tulevaisuutta askel kerrallaan uraohjaajan tuella. Ryhmässä saa vinkkejä muun muassa koulutusmahdollisuuksista. Lisäksi toiminnassa perehdytään tunne-elämätaitoihin sekä muihin hyvinvoinnin työkaluihin.

Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa 25.9. –13.11. klo 9–11 Luupin tiloissa Kontulassa (Ostostie 4, 00940 Helsinki). Tarjolla on aamupalaa ja myös lastenhoito on järjestetty.

Ensimmäinen tapaamiskerta (25.9. klo 9) on tutustumiskerta, tervetuloa!

Ryhmä on suunnattu alle 30-vuotiaille. Se on osallistujille maksuton. Osallistujia pyydetään ilmoittamaan ennakkoon, mikäli heillä on tarvetta lastenhoidolle. 

Ryhmän järjestävät Ohjaamo Helsinki ja 3t-hanke.

Ilmoittautumiset: Ronja Turkka, ronja.turkka [at] inlive.fi, p. 040 620 4223 

Ronjan lisäksi lisätietoja voi kysyä myös Tuire Heinolta, tuire.heino [at] asemanlapset.fi, p. 050 528 4040.


 

 

12.9.2019 - 08:30

Kohtaamista, tukemista vai puuttumista? Nuorten päihteidenkäyttö lastensuojelun ja nuorisotyön yhteisenä haasteena

Päihteidenkäyttö on nuorten keskuudessa vähentynyt 2000-luvulla. Samalla se on kuitenkin polarisoitunut, ja päihteiden tuomat ongelmat kasautuneet osalle nuorista.  

Minkälaiset mahdollisuudet ja mitä välineitä nuorisotyöntekijöillä on toimia päihteitä käyttävien nuorten kanssa? Pitäisikö nuorisotyön ensisijaisesti kohdata vai puuttua? Miten yhdistämme nuorisotyön ja lastensuojelun osaamisen?

Kutsumme jakamaan ajatuksia muun muassa näistä kysymyksistä aamukahvin äärelle. Keskustelua alustavat asiantuntijat. Ehkäisevän päihdetyön näkökulmaa avaa Kim Kannussaari EHYT ry:stä, nuorisotyön näkökulmaa Minna Lahtela Aseman Lapset ry:stä ja lastensuojelun näkökulmaa Sanna Välimäki SOS-Lapsikylästä. Keskustelua johtaa ja näkökulmia nivoo yhteen Eliisa Ahlstedt Aseman Lapset ry:stä.

Toivomme paikalle erityisesti kentällä nuorten parissa toimivia ammattilaisia. Mukaan mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Aika: Torstai 12.9. klo 8.30–10.30. ​Aamupalalle voi saapua klo 8 alkaen.

Paikka: Aseman Lapset ry:n Walkers-talo, osoitteessa Simonkatu 1–3, 00100 Helsinki. Käynti Narinkkatorin puolelta. 

Lisätietoja: info [at] asemanlapset.fi tai 040 577 3524 / Iina Juntunen.

Ilmoittaudu mukaan viim. 10.9. tästä.

Voit osallistua tilaisuuteen myös etänä osoitteessa: https://ehyt.adobeconnect.com/vahvistamotalkshow

Webinaari toteutetaan Adobe Connect -ohjelmalla, joka mahdollistaa seuraamisen niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin. Jotta webinaarin seuraaminen on sinulle mahdollisimman vaivatonta, varmistathan, että verkkoyhteytesi on vakaa ja laitteesi äänentoisto toimii. Tietokoneilla Adobe Connect toimii yleisimmillä verkkoselaimilla, mutta suositeltavaa on asentaa Adobe Connect -ohjelma, jotta webinaarin eri ominaisuudet toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Latauksen voi suorittaa ilmaiseksi osoitteessa https://helpx.adobe.com/adobe-connect/connect-downloads-updates.html.

Mobiililaitteet vaativat Adobe Connect -sovelluksen asennuksen. Maksuton sovellus löytyy sekä iOS- että Android-laitteille, ja latauksen voi suorittaa laitteen sovelluskaupan kautta.

Adobe Connectin käyttäminen ei vaadi käyttäjätiliä, mutta kirjautumisen yhteydessä tulee syöttää jokin käyttäjänimi. Käyttäjänimen ei tarvitse olla oma nimesi, vaan voit käyttää esimerkiksi nimimerkkiä ja sen kunnan/kaupungin nimeä, jossa työskentelet. Näin saamme myös kokonaiskuvaa siitä, mistä webinaariin osallistutaan. Webinaariin osallistuvat voivat tilaisuuden aikana esittää kommentteja ja kysymyksiä chatin kautta.

Webinaarista tehdään tallenne, joka tulee katsottavaksi osaamiskeskus Vahvistamon verkkosivuille osoitteeseen www.vahvistamo.fi.

cafe_walkers_vahvistamo_talk_show_0.jpg


5.9.2019 - 14:00

Oletko 16-29-vuotias? Jäikö opiskelupaikka vielä haaveeksi? Mietitkö työllistymisen eri vaihtoehtoja? Kaipaatko arkeesi säännöllisyyttä ja mielekästä tekemistä?

Lähtiskö opiskeleen? -koulutusaiheinen tilaisuus to 5.9. klo 14-17 Nuorisotakuutalo, Kivensilmänkuja 1, Myllypuron ostari

Tilaisuudessa saat tietoa erilaisista opiskelupaikoista – tavoista ja vaihtoehdoista. Kuulet jatkuvan haun tuomista mahdollisuuksista sekä valintakriteereistä. Paikalla on eri oppilaitosten edustajia sekä opinto-ohjaajia. 

Tervetuloa miettimään jatkopolkuja ja seuraavia askelia. Ei ennakkoilmoittautumisia, voit vain saapua paikalle! Tilaisuudessa voi kysyä, saada apua ja vinkkejä - tai ihan vain ihmetellä! Tervetuloa!

5.9.2019 - 09:00

Lasten, nuorten ja vanhempien mielen hyvinvointia tukevan Friends-ohjelman koulutuksia syyskuussa

Friends-ohjelma on lasten, nuorten ja vanhempien mielen hyvinvointia edistävä sekä ahdistusta ja masennusta ennaltaehkäisevä ohjelma. Sitä voidaan hyödyntää muun muassa päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotyössä ja terveydenhuollossa ryhmä- ja yksilötyössä. Ohjelman avulla opitaan tunnistamaan ja käsittelemään tunteita sekä käyttämään myönteisiä ajattelumalleja.​

Ohjelman käyttöönotto edellyttää ohjaajakoulutukseen osallistumista. Koulutuksessa tutustutaan ohjelman teoreettisiin lähtökohtiin, sisältöihin sekä käytännön toteutukseen. Koulutuksiin ovat tervetulleita kaikki lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskentelevät ammattilaiset. Koulutuksen hintaan (110 €) sisältyy ohjaajan opas ja yksi työkirja.

Ohjelmasta on omat versiot eri-ikäisille. Syyskuussa avoimia koulutuksia järjestetään Helsingissä seuraavasti:

 • Friends-ohjelma nuorille (13–16-vuotiaille) 5.9.2019 Helsinki. Ilmoittaudu mukaan tästä.
 • Fun Friends -ohjelma (4–8-vuotiaille) 6.9.2019 Helsinki. llmoittaudu mukaan tästä.
 • Friends-ohjelma lapsille (9–12-vuotiaat) 13.9.2019 Helsinki. Ilmoittaudu mukaan tästä.

  Koulutuspäivän kesto on n. klo 9-16. Lähetämme koulutukseen ilmoittautuneille tarkemman aikataulun ja lisätietoja koulutuksesta sähköpostilla viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Tulemme mielellämme myös sinun paikkakunnallesi! Ota yhteyttä: friends [at] asemanlapset.fi. Lue lisää Friends-ohjelmasta täältä.

friends_lapset_perheet-18_0.jpg


 

4.9.2019 - 16:00

Puhutaan seksistä! – Seksuaaliterveyspäivän tapahtuma Walkers-talolla 4.9.

Tervetuloa nuorten Seksuaaliterveyspäivän tapahtumaan Walkers-talolle Kamppiin keskiviikkona 4.9. kello 16–19.

Seksuaaliterveys on iso osa jokaisen ihmisen terveyttä ja tieto seksistä lisää hyvinvointia ja nautintoa. On myös tärkeää saada tietoa ehkäisystä eri seksitavoissa ja tietoa seksitautien testaamisesta ja hoitamisesta.

Tapahtumassa on luvassa:

 • Tietovisoja ja leffalippuarvonta
 • Tietoa seksitaudeista, niiden ehkäisemisestä ja testaamisesta
 • Sanaselityspelin pelaamista
 • Kondomeihin, liukuvoiteisiin ja suuseksisuojaan tutustumista
 • Mukaasi saat halutessasi maksuttomia kondomeja

Aseman Lapset järjestää tapahtuman yhteistyössä Hivpointin kanssa.


 

4.9.2019 - 15:00

Oletko 16-29-vuotias? Jäikö opiskelupaikka vielä haaveeksi? Mietitkö työllistymisen eri vaihtoehtoja? Kaipaatko arkeesi säännöllisyyttä ja mielekästä tekemistä?

Harrastaminen ja mahdollisuudet ennen työpaikkaa tai opiskelua -tilaisuus yli 18-vuotiaille ke 4.9. klo 15-18  Kohtaus ry, Torikatu 3, Malmi

Yli 18-vuotiaille suunnatussa tilaisuudessa voit löytää itsellesi uusia harrastusmahdollisuuksia, tutustua työpajatoimintaan sekä saada vinkkejä erilaisista ajanviettopaikoista.

Tervetuloa miettimään jatkopolkuja ja seuraavia askelia. Ei ennakkoilmoittautumisia, voit vain saapua paikalle! Tilaisuudessa voi kysyä, saada apua ja vinkkejä - tai ihan vain ihmetellä! Tervetuloa!

3.9.2019 - 13:00

Oletko 16-29-vuotias? Jäikö opiskelupaikka vielä haaveeksi? Mietitkö työllistymisen eri vaihtoehtoja? Kaipaatko arkeesi säännöllisyyttä ja mielekästä tekemistä?

Sinun kokoinen työ -rekrytointitapahtuma ti 3.9. klo 13-15, keskustakirjasto Oodi

Esteetön rekrytointitapahtuma, jossa työnhakijoiden ja työantajien tarpeet kohtaavat. Tapahtumassa on tarjolla mielenkiintoisia työpaikkoja, koulutuspaikkojen esittelyä ja palveluneuvontaa eri yhteistyötahoilta. Mikäli työnhakija on alle 30 -vuotias, asuu Helsingissä ja on työtön työnhakija, kustannamme hakijoille mm. lyhytkorttikoulutuksia. Tapahtuman järjestävät Helsingin, Espoon ja Vantaan Ohjaamot.

Tervetuloa miettimään jatkopolkuja ja seuraavia askelia. Ei ennakkoilmoittautumisia, voit vain saapua paikalle! Tilaisuudessa voi kysyä, saada apua ja vinkkejä - tai ihan vain ihmetellä! Tervetuloa!

2.9.2019 - 12:00

Oletko 16-29-vuotias? Jäikö opiskelupaikka vielä haaveeksi? Mietitkö työllistymisen eri vaihtoehtoja? Kaipaatko arkeesi säännöllisyyttä ja mielekästä tekemistä?

Suunnitelmaa rakentamassa- tilaisuus ma 2.9. klo 12-15 Walkers-talo, Kamppi, Simonkatu 1-3, Helsinki

Walkers-talolta voit saada ideoita ja tukea siihen, miten lähteä rakentamaan itselle mielekästä arkea. Pohditpa sitten opiskelua, omilleen muuttoa, työelämän kysymyksiä tai arjen mielekästä tekemistä, saat täältä varmasti hyvän startin eteenpäin. Paikan päällä on edustajia tahoista, jotka tarjoavat ohjausta, neuvontaa ja vierellä kulkemista. ​

Tervetuloa miettimään jatkopolkuja ja seuraavia askelia. Ei ennakkoilmoittautumisia, voit vain saapua paikalle! Tilaisuudessa voi kysyä, saada apua ja vinkkejä - tai ihan vain ihmetellä! Tervetuloa!

 

16.8.2019 - 16:00

Aseman Lapset mukana Blockfesteilla Tampereella

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali järjestetään 16.–17.8. Tampereen Ratinassa. Ikärajaton tapahtuma tunnetaan muun muassa esiintyjiensä erikoistempauksista sekä siitä, että festari on myyty joka vuosi loppuun jo ennakkoon. Sekä alaikäisiä että täysi-ikäisiä hiphopin ystäviä on siis tänäkin vuonna liikkeellä sankoin joukoin ja turvallisten aikuisten läsnäololle on tarvetta. 

Aseman Lasten Riikka ja Susanna, parikymmentä nuorisotyöntekijää Tampereen nuorisopalveluilta sekä vapaaehtoiset aikuiset jalkautuvat tapahtuman ajan itse festivaalialueen lisäksi Tampereen keskustassa, erityisesti Ratinan ympäristössä, Laukon torilla sekä muualla, missä tarvetta ilmenee.

Liikkeellä ollaan kello neljästä noin yhteen yöllä. Muistutattehan nuoria, että Aseman Lasten tai nuorisopalveluiden logoilla varustettujen aikuisten puoleen voi kääntyä, jos on tarvetta avulle, tuelle tai ihan vain juttuseuralle.

Lisätietoja: Riikka Koskela, p. 050 513 29 99, riikka.koskela [at] asemanlapset.fi

riikka_ja_meri_0.jpg

Muun muassa Riikan ja Merin voi bongata Blockfesteilta.


 

Sivut