Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Aseman Lapset sekä Helkama ja Baiks aloittavat Willari-yhteistyön

Aseman Lapset sekä Helkama ja Baiks aloittavat Willari-yhteistyön

Uutta liikkuvan nuorisotyön muotoa pilotoidaan tänä kesänä Helsingissä ja Kotkassa

Willarit ovat kohtaamisvälineiksi tuunattuja polkupyöriä, jotka menevät sinne, missä nuoret ovat: puistoihin, aukioille ja muihin paikkoihin, joihin bussilla, autolla ja jalkautuen on hankala päästä. Paikkoihin pystytetään mahdollisuuksien mukaan pop-up-Walkers-kohtaamispaikka.

Aseman Lasten liikkuvan nuorisotyön periaatteena on olla läsnä siellä, missä nuoret jo ovat ja kokoontuvat. Walkers-bussitoiminta, ympäri Suomea sijoitetut Wauto-matkailuautot sekä löytävä nuorisotyö täydentyvät kesän aikana, kun Helkama ja Baiks lahjoittavat polkupyöriä Aseman Lasten käyttöön. Kolme pyöristä operoi Helsingissä, kolme Kotkassa. Myös Oulussa Willari-toimintaa pilotoidaan kesän aikana omilla pyörillä.

Walkers-toiminta täyttää kuluvana vuonna 25 vuotta. Toiminnassa on vuosien aikana kehitetty erilaisia nuorten kohtaamista ja luottamuksellisia kontakteja helpottavia työmenetelmiä.

- 2000-luvun aikana on havaittu nuorten kokoontumiskulttuurin olevan jatkuvassa muutoksessa. Tämä haastaa myös nuorisotyön pysymään nuorten liikkeessä mukana. Liikkuvien nuorisotyömuotojemme kautta olemme saaneet nuorilta erinomaisen vastaanoton, ja nuorten palautteet toiminnastamme vahvistavat sen, että nuoret kaipaavat vapaa-ajan ympäristöihinsä turvallisia ja luotettavia aikuisia, kertoo Walkersin valtakunnallisesta toiminnasta vastaava Minna Lahtela Aseman Lapsista.

Aseman Lasten yhteistyö Helkaman ja Baiksin kanssa käynnistyi yhteisestä halusta tuottaa nuorille turvallisempia ympäristöjä, mielekästä yhdessäoloa sekä tarjota heille mahdollisuuksia saada tukea omaan elämäänsä.

- Arvostamme Helkama Emotor -konsernissa lasten ja nuorten parissa tehtävää työtä ja sitä tukea, jota esimerkiksi Aseman Lapset tarjoaa nuorille. Tällainen toiminta istuu hyvin meidän arvomaailmaamme. Pyörät mahdollistavat nuorten kohtaamisen uusissa paikoissa ekologisesti ja joustavasti. Lisäksi pyörä on kaupungissa nopea ja edullinen kulkuväline, sanoo Satu Helkama.

Helkama ja Baiks ovat lahjoittaneet pilottiin yhteensä kuusi Insera-pyörää, joista kolmea operoidaan Helsingin Walkersista ja kolmea Walkers Kotkasta osana Kotkan kaupungin nuorisotyötä. Aseman Lapset kouluttaa toimintaan työntekijät sekä vapaaehtoiset. Helsingissä Willari-toimintaa tehdään kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja perjantaisin, kesäkuun alusta lähtien.

Nuorisotyön liikkuvuuden tarve on korostunut 2000-luvulla. Perinteiset menetelmät eivät pysty enää yksin vastaamaan jatkuvassa muutoksessa olevaan nuorten kokoontumiskulttuuriin ja heidän tarpeisiinsa. Etenkin kesällä nuorille tarjottava toiminta vähenee olennaisesti. Willarien avulla saadaan tuotua turvallisia aikuisia nuorten toimintaympäristöihin ja nuorisotyöllisiin tyhjiöihin.

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapsissa kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten ja ammattilaisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. www.asemanlapset.fi

Lisätietoja:

Walkersin valtakunnallisesta toiminnasta vastaava Minna Lahtela, p. 040 777 8683
Aseman Lasten viestintävastaava Teemu Hanhineva, p. 040 900 4888

 

 

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

13.08.19

Takku-hankkeessa selvitetään opiskelun esteitä

Yhteistyössä Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa toteutettavan hankkeen tavoitteena on...

Lue lisää

13.08.19

Blogikirjoitus: Jos kodin ja koulun välinen yhteistyö on rikki

Jokaisella huoltajalla on oikeus luottaa siihen, että lapsella on turvallinen kasvuympäristö. Lapsen ollessa koulussa...

Lue lisää

17.07.19

Walkers-talon nuoria kesätöissä ravintola Hokussa – ensimmäinen työpaikka jännittää, innostaa ja antaa tärkeitä kokemuksia

Helsingin Walkers-talolla käyvät nuoret saivat kuluneena keväänä hienon mahdollisuuden hakea kesätöitä HOKU-...

Lue lisää

15.05.19

Keväinen ilta Wauton mukana – Kotkan nuoret kiittelevät välitöntä, rentoa ja luottamuksellista ilmapiiriä

Walkers-autot eli Wautot ovat pyörien päällä liikkuvia nuorten kohtaamispaikkoja. Ympäri Suomen liikkuu neljä...

Lue lisää