Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Blogi: kesätöissä Walkers-talolla

Blogi: kesätöissä Walkers-talolla

Moi! Mä olen Ville, tällä hetkellä 16 vuotta, Walkers-talolla aloin käymään noin kaksi ja puoli vuotta sitten 7-luokalla. Nyt 2017 kesällä pääsin myös kesätöihin talolle ja sitä kautta tämän blogikirjoituksenkin tein.

ville_nordstrom_2_0_0.jpg

Walkers tuli arkeeni 2014 syksyllä, kun Walkers-bussi oli saanut toiminta-alueeksi Kannelmäen ja sen lähiympäristön. Moni, niin minä kuin kaverini mietittiin että miksi tuollainen kahvilalla ja nuorisotilalla varustettu bussi seisoi joka viikko 2 iltaakeskellä Sitratorin juoppoja ja muita outoja tyyppejä mistä vanhemmat varoittelivat. Olin yksi niistä ehkä kymmenestä nuoresta jotka uskalsivat astua sisään ensimmäisenä aukioloiltana tuohon bussiin. Sisällä bussissa odotti mukavia aikuisia jotka olivat tulleet alueelle nuorten takia.

Bussilla tutustuin Walkers-bussin työntekijöihin ja he kertoivat että keskustassa Narinkkatorin laidalla on 13-18 vuotiaille nuorille suunnattu nuorisokahvila, ajanviettopaikka. Bussin ollessa sen 3 kuukautta Kannelmäessä en astunut lähellekään Walkers-taloa koska ajatus 13-vuotiaasta tuntui ehkä jotenkin oudolta. Mennä paikkaan jossa en tunne ketään, joka sijaitsee keskustassa.

3 kuukautta meni ja nuorisotalon seinät alkoivat kyllästyttää. Vuosi vaihtui ja pääsin Helsingin Ruudin ydinryhmään, joten asiaa keskustaan oli muutenkin. Se jos joku oli hyvä tekosyy käydä katsomassa mikä on tuo Walkers-talo. Yksin astelin ovesta sisään ja minut toivotettiin yhtä lämpimästi samalla tavalla kuin bussillakin tervetulleeksi. Kyllähän se ehkä vähän säikäytti, kun ventovieraat alkavat kyselemään että mitä kuuluu ja mistä päin tulet, mutta se hyväntahtoisuus ja lämmin ystävällisyys huokui niin Wapareista kuin talon työntekijöistä! Voin suoraan sanoa että sitä fiilistä en ollut koskaan aiemmin kokenut enkä tiedä tulenko koskaan kokemaan. Vielä tänäkin päivänä kahden ja puolen vuoden jälkeen, joka päivä kun astun sisään Walkersiin nään hymyilevät kasvot jotka toivottavat ilolla jokaisen ovesta sisään astujan tervetulleeksi kahvilaan!

Aloin käymään Walkersilla ensin viikoittain, sitten about joka toinen päivä. Nyt tällä hetkellä se on jo pidemmän aikaa tuntunut toiselta kodilta. Walkersiin voi tulla ja mennä aina aukioloaikoina. Aikuiset kysyy “Miten menee?” “Onko kaikki hyvin?” “Mitä suunnitelmia?”. Walkersissa niin wapareille kuin työntekijöille voi puhua melkein kaikesta! Ikinä ei tule vastausta, “Mua ei just nyt kiinnosta” tai “Mulla ei ole nyt aikaa sulle”. Kiinnostusta löytyy milloin millekin jutuille aina ja aikaakin taiotaan aina jostain, jos ei heti niin mahdollisimman pian!

Tämä kesätyö ei suinkaan ole ensimmäinen kerta kun Walkersilla teen duuneja. Minä en itse Waparin paitaa omista iän takia, mutta monet kerrat olen ollut hakemassa pullaa leipomosta, auttanut talon sulkemisen jälkeen siivouksessa ja parit lamputkin on tullut matkan varrella vaihdettua.

Olen itse lähdössä opiskelemaan nuorisoalaa syksyllä ja olen todella innoissani siitä! Moni on ihmetellyt: “Eihän sillä alalla tienaa, miks sä sinne haluut?” Mun vastaus on joka kerta ollut, että mä tykkään tehdä muiden nuorten hyväksi milloin mitäkin ja haluan kehittää nykyistä nuorisotyötä. En mä rahan takia sitä työtä ole lähdössä tekemään vaan koska itse haluan. Ken tietää missä olen esimerkiksi 20 vuoden päästä? Olenko nuoriso-ohjaaja, nuorisoasiainjohtaja, toimittaja vai talonmies? Aika näyttää.

Lopuksi haluan etenkin nuorille ja miksei vanhemmillekin lukijoille sanoa. “Et ole koskaan liian vanha oppimaan, kokemaan ja näkemään uusia asioita. Tavoittele unelmiasi ja jos jaksat tehdä töitä sen eteen, saavutat tavoitteesi nopeammin kuin uskotkaan.”

Ville “Nordis” Nordström

Lisää uusi kommentti

Uutiset

20.02.18

Kurkistus tilastoihin: Nuorten suosiossa oleva Walkers-talo kerää kävijöitä ympäri metropolialuetta

Vuonna 2017 Kampin Walkers oli suositumpi kuin koskaan ja vuoden aikana kirjattiin 47 540 nuorten käyntikertaa....

Lue lisää

11.02.18

Pienet kauppakeskushengailijat herättävät huolta

Yhä useampi alakouluikäinen on löytänyt kauppakeskukset vapaa-ajanviettopaikoikseen. Tästä seuraa toisinaan myös...

Lue lisää

09.02.18

Kolme Wautoa vie aikuiset nuorten luo

Pyörien päällä liikkuva nuorisotyö vastaa moniin tämän päivän nuorisotyön tarpeisiin. Nuoret liikkuvat aiempaa enemmän...

Lue lisää

09.02.18

Katusovittelu osaksi sovittelupalettia

Aseman Lasten Katusovittelu-hanke tarjoaa rikoksen tai konfliktin osapuolina olleille nuorille mahdollisuuden...

Lue lisää