Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Löytävälle nuorisotyölle ja katusovittelulle jatkoa

Löytävälle nuorisotyölle ja katusovittelulle jatkoa

Aseman Lapset ry:n löytävä nuorisotyö- ja katusovittelu-toiminnot saivat iloisia uutisia loppuvuodesta 2017. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n vuoden 2018 avustusehdotuksessa kummallekin toimintamuodolle esitettiin nimittäin haettua jatkorahoitusta.

Vuodesta 2013 kehittämishankkeena toteutettu löytävä nuorisotyö saa jatkoa niin kutsuttuna AK-rahoituksena, eli kohdennettuna toiminta-avustuksena. Vuodesta 2015 toiminut katusovittelumenetelmän kehittämis- ja levittämishanke puolestaan sai rahoittajalta vihreää valoa kahdelle lisävuodelle.

Löytävän nuorisotyön osalta tämä tarkoittaa sitä, että työ muodossa tai toisessa jatkuu sekä pääkaupunkiseudulla että Jyväskylässä. Lisäksi muista kaupungeista mukaan tulee näillä näkymin Tampere.

Katusovittelua puolestaan viedään ja juurrutetaan kahden jatkovuoden ajan eri puolille Suomea. Tavoitteena on, että tämä ”nuorisoerityinen” sovittelumenettely otettaisiin tänä aikana käyttöön sovittelutoimistoissa eri puolilla Suomea, lakisääteistä rikos- ja riita-asioiden sovittelua täydentävänä menettelytapana.

- Olemme kiitollisia ja otettuja siitä luottamuksesta työtämme kohtaan, mitä STEA päätöksellään on järjestöllemme osoittanut. Näille työmuodoille on ollut paljon kysyntää ja nyt pääsemme levittämään niitä myös uusille paikkakunnille, toteaa Aseman Lapset ry:n toiminnanjohtaja Christian Wentzel.

Löytävää nuorisotyötä ja katusovittelua on toteutettu STEA:n (31.12.2016 saakka Raha-automaattiyhdistys RAY) kokonaisrahoituksella.

Lisää uusi kommentti

Uutiset

20.02.18

Kurkistus tilastoihin: Nuorten suosiossa oleva Walkers-talo kerää kävijöitä ympäri laajempaa metropolialuetta

  Walkers-talo on Aseman Lapset ry:n Helsingin ydinkeskustassa ylläpitämä 13–17-vuotiaille nuorille tarkoitettu...

Lue lisää

11.02.18

Pienet kauppakeskushengailijat herättävät huolta

Yhä useampi alakouluikäinen on löytänyt kauppakeskukset vapaa-ajanviettopaikoikseen. Tästä seuraa toisinaan myös...

Lue lisää

09.02.18

Kolme Wautoa vie aikuiset nuorten luo

Pyörien päällä liikkuva nuorisotyö vastaa moniin tämän päivän nuorisotyön tarpeisiin. Nuoret liikkuvat aiempaa enemmän...

Lue lisää

09.02.18

Katusovittelu osaksi sovittelupalettia

Aseman Lasten Katusovittelu-hanke tarjoaa rikoksen tai konfliktin osapuolina olleille nuorille mahdollisuuden...

Lue lisää