Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Löytävälle nuorisotyölle ja katusovittelulle jatkoa

Löytävälle nuorisotyölle ja katusovittelulle jatkoa

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n avustusehdotus toi järjestöllemme iloisia uutisia loppuvuodesta 2017. Sekä katusovittelulle että löytävä nuorisotyö -toiminnalle esitettiin haettua jatkorahoitusta.

Löytävä nuorisotyö jatkaa pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä tehtävää työtä julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa aikaansa viettävien nuorten turvallisen kasvun ja hyvinvoinnin eteen. Uutena kaupunkina mukaan astuu Tampere. 

Katusovittelu-hankkeen jatkovuosina 2018-2019 Helsingin sovittelutoimiston kanssa pilotoitua sovittelutoimistovetoista mallia viedään eri puolille Suomea. Tavoitteena on, että tämä ”nuorisoerityinen” sovittelumenettely otettaisiin tänä aikana käyttöön sovittelutoimistoissa eri puolilla Suomea, lakisääteistä rikos- ja riita-asioiden sovittelua täydentävänä menettelytapana.

Vuodesta 2013 kehittämishankkeena toteutettu löytävä nuorisotyö saa jatkoa niin kutsuttuna AK-rahoituksena, eli kohdennettuna toiminta-avustuksena. Vuodesta 2015 toiminut katusovittelumenetelmän kehittämis- ja levittämishanke puolestaan sai kaksi lisävuotta.

- Olemme kiitollisia ja otettuja siitä luottamuksesta työtämme kohtaan, mitä STEA päätöksellään on järjestöllemme osoittanut. Näille työmuodoille on ollut paljon kysyntää ja nyt pääsemme levittämään niitä myös uusille paikkakunnille, toteaa Aseman Lapset ry:n toiminnanjohtaja Christian Wentzel.

Löytävää nuorisotyötä ja katusovittelua on toteutettu STEA:n (31.12.2016 saakka Raha-automaattiyhdistys RAY) hankerahoituksilla.

Tiimit ovat täydentyneet matkan varrella

Löytävän nuorisotyön toiminnasta vastaa toimintavastaava Susanna Ylimys. Jo hankkeen alusta saakka mukana ollut Mikko "Apassi" Riiheläinen sekä vuoden 2017 loppupuolella tiimiin liittynyt Eliisa Ahlstedt toimivat pääkaupunkiseudun löytäjinä.

Jyväskylässä Milla Kakko jatkaa monille seudun nuorille jo katukuvasta ja useista juttutuokioista tuttuna luottokasvona ja olkapäänä. Tampereelta tiimiin mukaan hyppäsi Tampereen seudun yhteis- ja jalkautuvaa työtä kehittävä Riikka Koskela. Löytävän nuorisotyön siirtyessä kehittämishankkeesta vakinaisemman rahoituksen piiriin muuttuvat myös tittelit, aiemmat hankesuunnittelijamme toimivat jatkossa yhteisökehittäjä-nimikkeellä.

Katusovittelumenetelmää eteenpäin vievät kouluttajat Timo Kyllönen, Julia Saarholm sekä Virpi Roposen työvapaan ajan Paula Mäkelä. Heikki Turkka toimii sekä katusovittelun että Aseman Lapset ry:n kiusaamiseen puuttuvan K-0-hankkeen hankepäällikkönä.

Katso tiimien tarkemmat yhteystiedot tämän linkin takaa.

Lisää uusi kommentti

Uutiset

10.10.18

Walkers-bussi jatkaa Itäkeskuksessa vuoden loppuun saakka

Alkusyksyn Helsingin Itäkeskuksessa toiminut Walkers-bussi jatkaa alueella toisen kohtaavan työn jakson. Nuoret ovat...

Lue lisää

24.09.18

Espoon Leppävaarassa pureudutaan alakouluikäisten ajanviettoon julkisissa tiloissa

Yhä useampi alakouluikäinen on löytänyt esimerkiksi kauppakeskukset vapaa-ajanviettopaikoikseen. Ilmiö on jo jonkin...

Lue lisää

03.09.18

Neljä Walkers-autoa liikkeellä eri puolilla Suomea loppuvuoden

Aseman Lapset ry:n Walkers-autoja on nyt neljä: Kissa, Ilves, Leijona ja Tiikeri. Nämä matkailuautoista liikkuviksi...

Lue lisää

31.08.18

Vanhemmat ja lapset yhdessä tunnetaitoja kehittämässä

Vaasassa lastenpsykiatrian poliklinikalla vanhemmat kävivät Friends-ohjelman ensin itse läpi, jonka jälkeen oli heidän...

Lue lisää