Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Paita parempaan huomiseen - t-paitakilpailu Walkers-toiminnan hyväksi

Paita parempaan huomiseen - t-paitakilpailu Walkers-toiminnan hyväksi

Kevään aikana suomalaiset nuoret voivat osallistua t-paita-suunnittelukilpailuun taiteilemalla näkemyksensä Paremmasta huomisesta. Aseman Lapset ry:n pitkäaikaisena kumppanina kilpailun järjestäminen on osa Sinebrychoffin 200-juhlavuoden tekoja ja osa Sinebrychoffin yhteiskuntavastuutekemisiä. Kuluvana vuonna juhlitaan myös Walkers-toiminnan 25-vuotista taivalta.

Kampanjassa ovat mukana sparraamassa nuoria nyrkkeilijä Eva Wahlström – kuvataiteilija itsekin - ja sosiaalisen median tähdet Seksikäs Suklaa & Dosdela

Raati, johon kuuluu edellä mainittujen lisäksi myös taiteilija Björn Weckström, valitsee kolme parasta työtä. Näiden suunnittelijat palkitaan, ja he pääsevät päiväksi hasan&partners-mainostoimistoon viimeistelemään työnsä alan huippuammattilaisen kanssa. Kolmesta parhaasta paitadesignista teetetään myyntiin Pure Waste -kierrätyspaitoja, ja tuotot myydyistä paidoista lahjoitetaan Aseman Lasten Walkers-toiminnan hyväksi.

 Kuka voi osallistua ja miten?

Kilpailuun mukaan haluava 13 -17-vuotias Suomessa vakituisesti asuva nuori voi tulla paikan päälle Walkers-kahviloissa järjestettäviin workshop-tapahtumiin tai osallistua kilpailuun kotoa käsin. Paidan designin pitäisi kuvata suunnittelijansa näkemystä paremmasta huomisesta. Tyyli on vapaa.

Kilpailuaika on 2.4. – 19.5. ja paidat tulevat verkkokauppamyyntiin kesäkuussa. Lisätietoja kilpailusta, aikataulusta, workshopeista ja osallistumisohjeet löytyvät Walkers-verkkosivulta: https://walkers.fi/parempaanhuomiseen

Walkers-toiminta on aikaa ja läsnäoloa

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitetty nuorisotyön muoto, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten ja nuorisotyön ammattilaisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Walkerseissa toimitaan matalan kynnyksen periaatteella: mukaan ovat tervetulleita kaikki nuoret taustaan tai elämäntilanteeseen katsomatta. Perusidea on tarjota turvallisia kohtaamisia nuorten ja aikuisten välille.

”Aseman Lasten toiminta on viimeisten viiden vuoden aikana kasvanut voimakkaasti, kasvu olisi tuskin ollut mahdollista pelkästään julkisella rahoituksella, minkä vuoksi olemme erittäin kiitollisia Sinebrychoffille pitkäaikaisesta tuesta. Vuosibudjetistamme noin 40 % tulee yritysyhteistyöstä, säätiöiltä ja yksityisinä lahjoituksina, kertoo Aseman Lasten toiminnanjohtaja Christian Wentzel.

 Walkerseja toimii tällä hetkellä yhdeksällä paikkakunnalla, minkä lisäksi neljä ”Wautoa” liikkuu vaihtuvilla paikkakunnilla ja Walkers-bussi pääkaupunkiseudulla. Toiminnan kysyntä on kasvussa ja toukokuussa ollaan avaamassa jälleen uutta Walkersia Suomeen.

 Sinebrychoff yhteistyössä Aseman Lasten kanssa jo vuodesta 2005

 Sinebrychoff on jo vuodesta 2005 alkaen tukenut Walkers-toimintaa. Tuki on sisältänyt virvoitusjuomia Walkers-toimintaan ja vuosittaista rahallista tukea valtakunnalliseen toimintaan, etenkin vapaaehtoisten rekrytointiin ja koulutukseen.  Tähänastinen Sinebrychoffin tuki on rahana 815 000 euroa (sisältäen tämän vuoden 50 000 euroa) sekä jokaisena vuotena 20 000 euron edestä virvoitusjuomia, joiden myymisestä Walkers-toiminta saa tuloja.

 ”Yhteisenä tavoitteenamme on mahdollistaa nuorten hyviä kohtaamisia niin Suomessa syntyneiden kuin tänne muualta muuttaneiden kesken sekä lisätä turvallisten aikuisten läsnäoloa nuorten arjessa. Tukemalla Walkers-toimintaa pyrimme myös edistämään nolla vastuutonta juomista -tavoitettamme eli että nuorilla olisi mielekästä tekemistä ilman, että alkoholi kuuluu kuvioihin”, kertoo viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Marja-Liisa Weckström.

 Sinebrychoff on sitoutunut Carlsberg-konsernin Together Towards ZERO -kestävän kehityksen kampanjaan, jonka yksi osa-alue on vastuuttoman alkoholikulttuurin vähentäminen. Työ nuorten hyvinvoinnin eteen ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi on yksi osa tätä työtä. Walkers-yhteistyön lisäksi Sinebrychoff myöntää vuosittain harrastestipendejä kotikaupunkinsa Keravan nuorille.

Tehdään huomisesta parempi paita kerrallaan! #parempaanhuomiseen

 https://walkers.fi/parempaanhuomiseen

https://sinebrychoff.fi/200/paitaparempaanhuomiseen

Seksikäs Suklaa & Dosdela kertovat kilpailusta YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=hBZkAsZU9xg

Lisätietoja:

Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, Aseman Lapset ry., 
puh. 040 777 8683, minna.lahtela [at] asemanlapset.fi

Timo Mikkola, viestintäpäällikkö, Sinebrychoff, 
puh. 040 830 7176, timo.mikkola [at] sff.fi

Aseman Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö, jonka perustehtävä on lasten, nuorten ja perheiden terveen kasvun ja hyvinvoinnin tukeminen sekä syrjäytymisen ehkäisy. Järjestön toimintatapaan kuuluu toimintaympäristön aktiivinen havainnointi, ennakointi ja tarvittaessa nopea reagoiminen nuoria koskettaviin ilmiöihin sekä yhteistyö eri alojen ammattilaisten kanssa. www.asemanlapset.fi

200-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff valmistaa Coca-Colan juomat Suomessa. Sinebrychoff on osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia. 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

13.08.19

Takku-hankkeessa selvitetään opiskelun esteitä

Yhteistyössä Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa toteutettavan hankkeen tavoitteena on...

Lue lisää

13.08.19

Blogikirjoitus: Jos kodin ja koulun välinen yhteistyö on rikki

Jokaisella huoltajalla on oikeus luottaa siihen, että lapsella on turvallinen kasvuympäristö. Lapsen ollessa koulussa...

Lue lisää

12.08.19

Sovittelun asiantuntijat kokoontuvat Turkuun 15.8. – teemana lasten ja nuorten rikollisuus

12.08.2019 MEDIATIEDOTE Monipuolinen joukko suomalaisia sovittelun, nuorisotyön ja rikollisuuden tutkimuksen...

Lue lisää

09.08.19

Laihialla otetaan Friends käyttöön pian kaikissa eskareissa ja kouluissa

Yli sata laihialaista opettajaa koulutettiin elokuun alussa tunne- ja vuorovaikutustaitoja opettavan Friends-...

Lue lisää