Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Pudasjärvi saa Walkers-auton syksyksi

Pudasjärvi saa Walkers-auton syksyksi

Walkers-auto Leijona.

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto saapuu ensi viikolla ensimmäistä kertaa Pudasjärvelle. Leijonaksi nimetty auto on yksi neljästä eri puolilla Suomea liikkuvasta Wautosta. Median edustajat, yhteistyökumppanit sekä vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan Wautoon keskiviikkona 14.8. kello 13–14 Pudasjärven nuorisotiloille osoitteeseen Tuulimyllyntie 4, Pudasjärvi (kulku kirjaston sisäänkäynnin vierestä).

Wautolla mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Walkers-auto on nuorille kotoisa ajanviettopaikka, jossa on läsnä turvallisia aikuisia. Tarjolla on ilmaista kahvia, korttipelejä ja juttuseuraa, sekä tarvittaessa syvällisempää tukea ja ohjausta.

Wautoista Leijona on hankittu Suomen Lions-liiton tuella ja se on varusteltu erityisesti Lapin ja muun Pohjois-Suomen tarpeisiin. Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Pudasjärvellä toiminnasta vastaa Pudasjärven nuorisopalvelut. Toimintaan koulutetaan myös vapaaehtoisia aikuisia kohtaamaan nuoria ammattilaisten rinnalla. Vapaaehtoisten koulutus järjestetään Pudasjärven nuorisotiloilla keskiviikkona 14.8. kello 17–20.

Wauto liikkuu Pudasjärvellä ensimmäisen kerran torstaina 15.8. ja toiminta jatkuu marraskuun loppuun saakka. Walkers-auto vierailee kunnan kouluissa viikoittain.

– Pudasjärvellä välimatkat ovat pitkiä ja kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta vierailla nuorisotiloilla. Odotamme, että Wauton avulla tavoitamme enemmän kunnan nuoria, kertoo Juha Mertala Pudasjärven nuorisopalveluista.

– Kokemukset Pohjois-Suomen alueella ovat olleet huikeita. Nuoret ovat selkeästi nauttineet Wauton ja turvallisten aikuisten läsnäolosta kotikulmillaan, iloitsee Wauto-koordinaattori Niilo Karjalainen Aseman Lapsilta.

Lisätietoja:

Wauton toiminnasta Pudasjärvellä

Juha Mertala, Etsivä nuorisotyöntekijä, 040 826 6610, juha.mertala [at] pudasjarvi.fi

Marita Hankila, Nuorisotyöntekijä, 040 352 9042, marita.hankila [at] pudasjarvi.fi

Wauton toiminnasta yleisemmin

Niilo Karjalainen, Wauto-toimintavastaava, 040 575 9364, niilo.karjalainen [at] asemanlapset.fi

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

13.08.19

Takku-hankkeessa selvitetään opiskelun esteitä

Yhteistyössä Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa toteutettavan hankkeen tavoitteena on...

Lue lisää

13.08.19

Blogikirjoitus: Jos kodin ja koulun välinen yhteistyö on rikki

Jokaisella huoltajalla on oikeus luottaa siihen, että lapsella on turvallinen kasvuympäristö. Lapsen ollessa koulussa...

Lue lisää

13.08.19

Walkers-bussi starttaa syksyn Malmilla

Walkers-bussi on palannut kesätauolta ja bussi aloittaa syksyn Malmilla tiistaina 13.8. Bussi parkkeeraa...

Lue lisää

02.05.19

Tutkimus: Nuorisorikollisuuden ehkäisy edellyttää tukea, kuntoutusta ja jälkihoitoa

Toistuvia rikoksia tekevien nuorten tuki ja palvelut ovat pirstaleisia, eikä niiden vaikutuksia seurata. Rikoksia...

Lue lisää