Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Terveiset Tampereen löytävästä nuorisotyöstä

Terveiset Tampereen löytävästä nuorisotyöstä

Tämä syksy on edennyt vauhdikkaasti. Tämä nuoriso-ohjaaja olisi hetkittäin kaivannut Petteri Punakuonoa näyttämään tietä. Oppimisen paikkoja on ollut paljon, ja onneksi opittavaa riittää tulevallekin vuodelle 2019. Näillä näkymin työni jatkuu Aseman Lapsille tammikuulle 2020. Tammikuusta alkaen tarjoan osaamistani myös seutukuntien käyttöön, koulutuksen ja konsultaation merkeissä. Lisäksi tarkoitus on jalkautua Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kanssa entistä määrätietoisemmin ja säännöllisemmin. Jalkautuvan nuorisotyön verkosto on vireillä ja siinä mukana on aktiivisesti myös seurakunta.  

Kaupungin nuorisopalveluilta olen saanut mukaani uusia ja innokkaita työntekijöitä. Etsivän työn kanssa jalkautumisissa on ihailtavan paljon rutiinia ja kokemusta. Seurakunnan puolelta on tullut innovatiivisuutta ja järjestöjen kesken on ollut erityinen yhteisen tekemisen meininki. Kaikki te mukana olleet olette minulle tärkeitä ja arvostan suuresti ennakkoluulottomuuttanne lähteä tekemään töitä sinne missä nuoret liikkuvat. Raskaistakin hetkistä on selvitty yhdessä ja jokaisessa hetkessä on ollut suunnitelma, tavoite ja  seuranta mukana, vaikka se ei ehkä yksittäisissä tilanteissa aina siltä tunnukaan. Olen saanut huomata, kuinka nuorisotyö kadulla tukee erityisellä tavalla monen nuoren arkea, ilojen ja surujen keskellä.

Tampereen sosiaalipäivystykselle ja erityisesti Risu-tiimille1 iso kiitos, toivottavasti kaikki teistä ymmärtää oman panoksensa merkittävyyden. Tänä syksynä kohdattuja nuoria on ollut keskimäärin 26 per jalkautumisilta. Kaikkinensa löytäjän urani aikana kohdattuja nuoria on reipas 2000. Lukuja ja tuloksia olen päässyt kertaamaan raportoinnistani. Selvästi minä olen tullut tutummaksi nuorille ja tärkeitä kohtaamisia on kevättä enemmän. Jatkuvuus, tuttuus ja luotettavuus saa nuoret avautumaan asioistaan ja työn sisältö on hetkittäin ollut vaativienkin asioiden eteenpäin auttamista. Aikuisten säästöt ja kiire tuntuvat kadulla. Onnekseni mukana on ollut ammattilaisia järjestöistä, seurakunnalta ja kaupungilta. Kaikki toimivat nuorten parhaaksi, kiireestä ja resurssien vähyydestä huolimatta. Jos en ole teitä kehunut vielä tarpeeksi, niin nyt kehun lisää! 

Eilinen vielä vierähti työn merkeissä, piipahdin Turvatalolla ja sen jälkeen vietin illan Tampereen kaduilla. Nyt on aika vetäytyä sohvalle kirjan kanssa pariksi viikoksi. Joululahjaksi toivon tulevaisuuden toivoille aikaa ja kykyä uskoa hyvään huomiseen sekä työntekijöille kykyä soveltaa ja jaksaa hektisessä arjessa. Minä itse palaan arkiseen aherrukseen taas 9.1.2019.

Lämmin kiitos yhteistyöstä! Mahtavaa päästä loman jälkeen jatkamaan siitä, mihin on jääty.  Välittäkää ystävällisesti jouluterveisiä muillekin työyhteisössänne!

Riikka Koskela
Löytävä nuorisotyö

1 Risu on Tampereen kaupungin Sosiaalipäivystyksen koordinoimaa moniammatillista toimintaa nuorten rikosten ehkäisemiseksi, tutustu toimintaa tarkemmin Facebookissa.

riikka_kadulla_0_0_0.jpg riikka_kadulla_2_1_0.jpg

Kuvissa Riikan kanssa Tesoman nuorisokeskuksella työskentelevä Jyri sekä Sanni Pirkkalan nuorisotila Nastalta.


 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

12.06.19

Nuoria huolettavat ympäristö, mielenterveysasiat ja tasa-arvo

– Paidat parempaan huomiseen nyt myynnissä Kevään aikana suomalaiset nuoret ovat voineet osallistua t-paita-...

Lue lisää

05.06.19

CXPA Finland Hack ehdotti ratkaisuja Aseman Lapset ry:n haasteisiin

Asiakkuuskokemuksen ammattilaisverkosto CXPA Finland (Customer Experience Professional Association) tarjoili Aseman...

Lue lisää

15.05.19

Keväinen ilta Wauton mukana – Kotkan nuoret kiittelevät välitöntä, rentoa ja luottamuksellista ilmapiiriä

Walkers-autot eli Wautot ovat pyörien päällä liikkuvia nuorten kohtaamispaikkoja. Ympäri Suomen liikkuu neljä...

Lue lisää

15.05.19

Työtä seksuaalisen hyvinvoinnin vahvistamiseksi

Ihastuminen, seurustelun aloittaminen ja päättäminen, seksi, sydänsurut – seksuaalisuuteen liittyvät kokemukset ja...

Lue lisää