Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Terveiset Tampereen löytävästä nuorisotyöstä

Terveiset Tampereen löytävästä nuorisotyöstä

Tämä syksy on edennyt vauhdikkaasti. Tämä nuoriso-ohjaaja olisi hetkittäin kaivannut Petteri Punakuonoa näyttämään tietä. Oppimisen paikkoja on ollut paljon, ja onneksi opittavaa riittää tulevallekin vuodelle 2019. Näillä näkymin työni jatkuu Aseman Lapsille tammikuulle 2020. Tammikuusta alkaen tarjoan osaamistani myös seutukuntien käyttöön, koulutuksen ja konsultaation merkeissä. Lisäksi tarkoitus on jalkautua Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden kanssa entistä määrätietoisemmin ja säännöllisemmin. Jalkautuvan nuorisotyön verkosto on vireillä ja siinä mukana on aktiivisesti myös seurakunta.  

Kaupungin nuorisopalveluilta olen saanut mukaani uusia ja innokkaita työntekijöitä. Etsivän työn kanssa jalkautumisissa on ihailtavan paljon rutiinia ja kokemusta. Seurakunnan puolelta on tullut innovatiivisuutta ja järjestöjen kesken on ollut erityinen yhteisen tekemisen meininki. Kaikki te mukana olleet olette minulle tärkeitä ja arvostan suuresti ennakkoluulottomuuttanne lähteä tekemään töitä sinne missä nuoret liikkuvat. Raskaistakin hetkistä on selvitty yhdessä ja jokaisessa hetkessä on ollut suunnitelma, tavoite ja  seuranta mukana, vaikka se ei ehkä yksittäisissä tilanteissa aina siltä tunnukaan. Olen saanut huomata, kuinka nuorisotyö kadulla tukee erityisellä tavalla monen nuoren arkea, ilojen ja surujen keskellä.

Tampereen sosiaalipäivystykselle ja erityisesti Risu-tiimille1 iso kiitos, toivottavasti kaikki teistä ymmärtää oman panoksensa merkittävyyden. Tänä syksynä kohdattuja nuoria on ollut keskimäärin 26 per jalkautumisilta. Kaikkinensa löytäjän urani aikana kohdattuja nuoria on reipas 2000. Lukuja ja tuloksia olen päässyt kertaamaan raportoinnistani. Selvästi minä olen tullut tutummaksi nuorille ja tärkeitä kohtaamisia on kevättä enemmän. Jatkuvuus, tuttuus ja luotettavuus saa nuoret avautumaan asioistaan ja työn sisältö on hetkittäin ollut vaativienkin asioiden eteenpäin auttamista. Aikuisten säästöt ja kiire tuntuvat kadulla. Onnekseni mukana on ollut ammattilaisia järjestöistä, seurakunnalta ja kaupungilta. Kaikki toimivat nuorten parhaaksi, kiireestä ja resurssien vähyydestä huolimatta. Jos en ole teitä kehunut vielä tarpeeksi, niin nyt kehun lisää! 

Eilinen vielä vierähti työn merkeissä, piipahdin Turvatalolla ja sen jälkeen vietin illan Tampereen kaduilla. Nyt on aika vetäytyä sohvalle kirjan kanssa pariksi viikoksi. Joululahjaksi toivon tulevaisuuden toivoille aikaa ja kykyä uskoa hyvään huomiseen sekä työntekijöille kykyä soveltaa ja jaksaa hektisessä arjessa. Minä itse palaan arkiseen aherrukseen taas 9.1.2019.

Lämmin kiitos yhteistyöstä! Mahtavaa päästä loman jälkeen jatkamaan siitä, mihin on jääty.  Välittäkää ystävällisesti jouluterveisiä muillekin työyhteisössänne!

Riikka Koskela
Löytävä nuorisotyö

1 Risu on Tampereen kaupungin Sosiaalipäivystyksen koordinoimaa moniammatillista toimintaa nuorten rikosten ehkäisemiseksi, tutustu toimintaa tarkemmin Facebookissa.

riikka_kadulla_0_0_0.jpg riikka_kadulla_2_1_0.jpg

Kuvissa Riikan kanssa Tesoman nuorisokeskuksella työskentelevä Jyri sekä Sanni Pirkkalan nuorisotila Nastalta.


 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

18.01.19

Kannanotto: Kiusaajan tai kiusatun siirtämisessä toiseen kouluun on monia sudenkuoppia – kiusaamiseen tulee puuttua aikuisten yhteistyöllä

(Teksti julkaistu alunperin Helsingin Sanomissa 18.1.2019) Emme ole työssämme tavanneet pahoja lapsia. Pikemminkin...

Lue lisää

10.01.19

Nuorten oleskelutila Stedin aukioloajat muuttuneet

Helsinkiin kauppakeskus Rediin on syksyllä 2018 avattu nuorille avoin oleskelutila Stedi, jonka toiminnasta Aseman...

Lue lisää

18.12.18

Blogisarja, osa 3: Kohtaamalla luottamusta ja hyvinvointia koulujen arkeen

Useimmat muistavat kouluajoiltaan oppisisältöjä paremmin arjen kohtaamisia, olivatpa ne sitten positiivisia tai...

Lue lisää

18.12.18

Aseman Lapset ry:n Bunkkeritiimi kohtaa pitkittyneitä nuorten konflikteja

(Teksti on alun perin julkaistu Haaste-lehdessä 4/2018.)  Aseman Lapset ry:n Bunkkeritiimi työskentelee nuorten...

Lue lisää