Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Työntekijä tutuksi: Elsu, yhteisökehittäjä, löytävä nuorisotyö

Työntekijä tutuksi: Elsu, yhteisökehittäjä, löytävä nuorisotyö

Aseman Lapset ry on nuorten hyvinvoinnin parantamiseen pyrkivä organisaatio, joka tekee nuorten kanssa monenlaista työtä. Tehtävänäni oli soluttautua heidän palkkalistoille ja saada elintärkeää tietoa heidän tehtävistään, tarkoituksesta, sekä miten he sen tekevät. Tämä on toinen osa työntekijöiden tietojen urkinnasta. Nimeni on Lauri Nakari ja tämän sain selville.

Seuraavana listalla on Eliisa eli Elsu. Löytävän nuorisotyön yhteisökehittäjä. Nuorisotyön konkari ja valmis kohtaamaan nuoria kaduilla sekä auttamaan tarpeen tullen.

Mihin Löytävä nuorisotyö pyrkii?

Me tuodaan aikuisia sinne missä nuoret ovat eli puoli-julkisiin ja julkisiin, eli suomeksi esim. Kauppakeskuksiin, asemille ja missä ikinä nuoret pyörivätkään.

Mitä yhteisökehittäjä tekee, miten?

Työhön kuuluu äsken mainitut hommat, sekä paljon verkostoyhteistyötä. Paljon yhteistyötä nuorten kanssa, nuorten kanssa toimivien kanssa sekä nuoria työssään kohtaavien kanssa.

Minkälaisia haasteita olet kohdannut?

Aikuiset voi olla välillä aika hankalia, heh. Haasteet voi olla yksittäisten nuorten elämään liittyviä. Mut oikeastaan isoimmat haasteet tuo hidas ja kankea byrokratia.

Oletko vapaa-ajallasi auttanut nuoria? Mitä muuta vapaaseesi liittyy?

On varmasti vapaa-ajallakin kun on tullut vastaan joku tilanne. Vapaa-aikaan liittyy kaikki mitä ei olla lisätty kalenteriin eli kaverit ja ulkoilu, sekä kirjat. Kaikki mitä voin tehdä vaan koska haluun.

Mikä tuntuu palkitsevimmalta asialta työssäsi?

Kun saa menee asiat eteenpäin. Liittykööt nuoriin tai mihin tahansa. Sitkun huomaa, että tahkoamisella on saavutettu jotain.

Onko lemmikkejä?

Eip.

Nyt kun olen saanut elintärkeää tietoa organisaation sisäpiiristä, kuten sen, että työntekijöillä ei ole lemmikkejä, olen valmis jatkamaan kaivamista. Alan pikkuhiljaa itsekin ymmärtää, että Aseman Lapset ovat vain muutakin kuin Walkers-kahvila. Monelle se on pelkästään se, mutta monille paljon muuta. Juttusarja jatkuu. Seuratkaa mukana.

Kirjoittanut Aseman Lapset ry:n kesätyöntekijä Lauri Nakari

elsun_kuva_0.jpeg

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

07.08.18

Leijona-Wauto syksyksi saamelaisten kotiseutualueelle

Liikkuva nuorten kohtaamispaikka syksyksi saamelaisten kotiseutualueelle Matkailuautosta nuorten kohtaamispaikaksi...

Lue lisää

20.07.18

Työntekijä tutuksi: Lauri, kesätyöntekijä

Kesäkuussa toimistollemme ilmestyi uusi hahmo, Lauri. Päivien mittaan kävi ilmi, että hänelle maistuu ainakin rokki,...

Lue lisää

12.07.18

Työntekijä tutuksi: Minttu, Friends-suunnittelija/kouluttaja

Aseman Lapset ry on nuorten hyvinvoinnin parantamiseen pyrkivä organisaatio, joka tekee nuorten kanssa monenlaista...

Lue lisää

29.06.18

Työntekijä tutuksi: Tom, Walkers-nuorisotyöntekijä

Aseman Lapset ry on nuorten hyvinvoinnin parantamiseen pyrkivä organisaatio, joka tekee monenlaista työtä. Tehtävänäni...

Lue lisää