Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Walkers-auto saapuu Kuopion alueen nuorten iloksi

Walkers-auto saapuu Kuopion alueen nuorten iloksi

Nuoret liikkuvat laajoilla alueilla ja kokoontumispaikat sovitaan usein lennosta. Walkers-auto menee nuorten luokse sinne, missä he milloinkin ovat. Kuopio ja maaseutualueet ottavat Wauton käyttöönsä elokuusta alkaen ja kohtaavat nuoria seuraavan yhdeksän kuukauden ajan.

Aseman Lapset ry:n Walkers-auto eli Wauto on matkailuautosta nuorten kohtaamispaikaksi muutettu menopeli, joka toimii erityisesti haja-asutus- ja kuntaliitosalueilla. Tällä hetkellä käytössä on kaksi Wautoa, jotka liikkuvat eri puolilla Suomea sovituin ajanjaksoin.

– Varsinkin maaseudulla on vähän palveluita nuorille. Haluamme kokeilla, miten liikkuva nuorisotyö vastaa tähän tarpeeseen ja kuinka hyvin tavoitamme nuoria tämän uuden välineen avulla, Kuopion kaupungin nuorisopäällikkö Jari Väänänen sanoo.

Wauto aloittaa toimintansa Kuopion seudulla elokuussa. Syyskauden aikana Wauto liikkuu keskusta-alueen lisäksi Juankoskella, Nilsiässä ja Maaningalla. Kevätkaudella jatketaan näillä alueilla, tai laajennetaan reviiriä tarpeen mukaan.

– Kokemus on osoittanut tällaisen liikkuvan nuorisotyön tarpeellisuuteen. Yksi suosituimmista “nuorisotiloista” näyttää nykyään olevan eri markettien tuulikaapit. Wauton avulla olemme saaneet tuulikaappeihin tilaa ja samalla nuorilta valtavasti hyvää palautetta. Toiminnan on todettu myös vähentäneen nuorten häiritsevää käyttäytymistä, Minna Lahtela Aseman Lapset ry:stä kertoo.

Walkers on valtakunnallinen toimintamalli ja myös Wauto toimii Walkers-periaatteiden mukaan. Tällaisia ovat turvallisten aikuisten ja nuorten kohtaamisen mahdollistaminen sekä kaikille nuorille avoin, matalan kynnyksen toiminta.

– Wauto liikkuu vuoroviikoin keskusta-alueella ja maaseutualueilla, vähintään kolmena päivänä viikossa. Wauton toiminnasta vastaavat nuoriso-ohjaajat yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa, Jari Väänänen kertoo.

Myös yrityksiä ja yhteisöjä toivotaan mukaan tukemaan toimintaa. Wauto tekee yhteistyötä kunnan nuorisopalvelujen, seurakunnan, lastensuojelun, ennaltaehkäisevän päihdetyön, poliisin, paikallisten yhdistysten ja koulujen kanssa.

Nuoret pääsevät tutustumaan Wautoon ennen varsinaisen toimintajakson alkua. Myös median edustajat ovat tervetulleita Wauton kouluvierailulle keskiviikkona 23.8.2017 Minna Canthin koululle klo 12. Osoite on Ruotsinkatu 35, 70600 Kuopio.

Lisää uusi kommentti

Uutiset

19.06.18

Työntekijä tutuksi: Niilo, Wauto-toimintavastaava

Aseman Lapset ry on nuorten hyvinvoinnin parantamiseen pyrkivä organisaatio, joka tekee monenlaista työtä. Tehtävänäni...

Lue lisää

12.06.18

Työntekijä tutuksi: Elsu, yhteisökehittäjä, löytävä nuorisotyö

Aseman Lapset ry on nuorten hyvinvoinnin parantamiseen pyrkivä organisaatio, joka tekee nuorten kanssa monenlaista...

Lue lisää

07.06.18

Kuhmon nuoret saavat kesäksi liikkuvan kohtaamispaikan Walkers-auton

Matkailuautosta nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto palvelee Kuhmon nuoria koko tulevan kesän....

Lue lisää

15.05.18

Kissa-Wauto Lahti-Nastola-seudulla kesän 2018 ajan

Lahden ja Nastolan nuoret saavat kesäksi liikkuvan kohtaamispaikan Matkailuautosta nuorten kohtaamispaikaksi...

Lue lisää