Etusivu / Ajankohtaista / Uutiset / Walkers-auto saapuu Kuopion alueen nuorten iloksi

Walkers-auto saapuu Kuopion alueen nuorten iloksi

Nuoret liikkuvat laajoilla alueilla ja kokoontumispaikat sovitaan usein lennosta. Walkers-auto menee nuorten luokse sinne, missä he milloinkin ovat. Kuopio ja maaseutualueet ottavat Wauton käyttöönsä elokuusta alkaen ja kohtaavat nuoria seuraavan yhdeksän kuukauden ajan.

Aseman Lapset ry:n Walkers-auto eli Wauto on matkailuautosta nuorten kohtaamispaikaksi muutettu menopeli, joka toimii erityisesti haja-asutus- ja kuntaliitosalueilla. Tällä hetkellä käytössä on kaksi Wautoa, jotka liikkuvat eri puolilla Suomea sovituin ajanjaksoin.

– Varsinkin maaseudulla on vähän palveluita nuorille. Haluamme kokeilla, miten liikkuva nuorisotyö vastaa tähän tarpeeseen ja kuinka hyvin tavoitamme nuoria tämän uuden välineen avulla, Kuopion kaupungin nuorisopäällikkö Jari Väänänen sanoo.

Wauto aloittaa toimintansa Kuopion seudulla elokuussa. Syyskauden aikana Wauto liikkuu keskusta-alueen lisäksi Juankoskella, Nilsiässä ja Maaningalla. Kevätkaudella jatketaan näillä alueilla, tai laajennetaan reviiriä tarpeen mukaan.

– Kokemus on osoittanut tällaisen liikkuvan nuorisotyön tarpeellisuuteen. Yksi suosituimmista “nuorisotiloista” näyttää nykyään olevan eri markettien tuulikaapit. Wauton avulla olemme saaneet tuulikaappeihin tilaa ja samalla nuorilta valtavasti hyvää palautetta. Toiminnan on todettu myös vähentäneen nuorten häiritsevää käyttäytymistä, Minna Lahtela Aseman Lapset ry:stä kertoo.

Walkers on valtakunnallinen toimintamalli ja myös Wauto toimii Walkers-periaatteiden mukaan. Tällaisia ovat turvallisten aikuisten ja nuorten kohtaamisen mahdollistaminen sekä kaikille nuorille avoin, matalan kynnyksen toiminta.

– Wauto liikkuu vuoroviikoin keskusta-alueella ja maaseutualueilla, vähintään kolmena päivänä viikossa. Wauton toiminnasta vastaavat nuoriso-ohjaajat yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa, Jari Väänänen kertoo.

Myös yrityksiä ja yhteisöjä toivotaan mukaan tukemaan toimintaa. Wauto tekee yhteistyötä kunnan nuorisopalvelujen, seurakunnan, lastensuojelun, ennaltaehkäisevän päihdetyön, poliisin, paikallisten yhdistysten ja koulujen kanssa.

Nuoret pääsevät tutustumaan Wautoon ennen varsinaisen toimintajakson alkua. Myös median edustajat ovat tervetulleita Wauton kouluvierailulle keskiviikkona 23.8.2017 Minna Canthin koululle klo 12. Osoite on Ruotsinkatu 35, 70600 Kuopio.

Lisää uusi kommentti

Uutiset

20.02.18

Kurkistus tilastoihin: Nuorten suosiossa oleva Walkers-talo kerää kävijöitä ympäri metropolialuetta

Vuonna 2017 Kampin Walkers oli suositumpi kuin koskaan ja vuoden aikana kirjattiin 47 540 nuorten käyntikertaa....

Lue lisää

11.02.18

Pienet kauppakeskushengailijat herättävät huolta

Yhä useampi alakouluikäinen on löytänyt kauppakeskukset vapaa-ajanviettopaikoikseen. Tästä seuraa toisinaan myös...

Lue lisää

09.02.18

Kolme Wautoa vie aikuiset nuorten luo

Pyörien päällä liikkuva nuorisotyö vastaa moniin tämän päivän nuorisotyön tarpeisiin. Nuoret liikkuvat aiempaa enemmän...

Lue lisää

09.02.18

Katusovittelu osaksi sovittelupalettia

Aseman Lasten Katusovittelu-hanke tarjoaa rikoksen tai konfliktin osapuolina olleille nuorille mahdollisuuden...

Lue lisää