Frontpage / Aseman Lapset järjestää eduskuntavaaliehdokkaille keskustelutilaisuuden aiheesta Nuorten pitkittyneet konfliktit koulussa

KUTSU: Cafe Walkers pe 22.3.2019 8.30–10 eduskuntavaaliehdokkaille aiheella Nuorten pitkittyneet konfliktit koulussa

Vuoden 2017 Kouluterveyskyselyssä 6,6 % on kertonut tulevansa kiusatuksi kerran viikossa tai useammin. Kun peruskoululaisia on Tilastokeskuksen (2017) mukaan 556 742 ja kouluviikkoja vuodessa 38, on opettajilla lukukauden aikana 1,4 miljoonaa mahdollisuutta tarttua tilanteisiin. Miksi niin moni tapaus kuitenkin päätyy poliisille tutkintaan?

Kouluissa on käytössä useita toimiviksi todettuja kiusaamiseen pureutuvia menetelmiä. Siitä huolimatta monimutkaisten tapausten kohdalla koulut kokevat helposti voimattomuutta. Liian usein tilanteet pitkittyvät, rikostunnusmerkistön täyttävä toiminta saattaa jatkua ja kiusatun ja kiusaajan lisäksi heidän lähipiirinsä ja koko kouluyhteisö oireilla.

Puhumme merkittävästä yhteiskunnallisesta ongelmasta. Koulukiusaamisella on yhteyksiä muun muassa oppimisvaikeuksiin, mielenterveysongelmiin, syrjäytymiseen, jopa radikalisoitumiseen.

Aseman Lapset ry kutsuu eduskuntavaaliehdokkaita keskustelemaan, jakamaan ajatuksia ja oppimaan, miten haastavat kiusaamistilanteet ja pitkittyneet konfliktit saadaan selvitettyä. Milloin ja miksi olemassa olevat rakenteet ja vakiintuneet toimenpiteet eivät toimi? Tukevatko koulujen rakenteet opettajan mahdollisuuksia puuttua – ja pyytää apua? Kuinka murtaa yksin tekemisen kulttuuria? 

Keskustelun tarkoituksena on valottaa, mitä yhdistäviä tekijöitä konflikteilla usein on ja miksi niiden selvittäminen koetaan vaikeana. Keskustelua alustavat ja fasilitoivat Aseman Lapset ry:n sovittelun asiantuntijat sekä K-0-hankkeen työntekijät Heikki TurkkaVille Koikkalainen ja Julia Saarholm. Paikalla on myös median edustajia.

piirretyt_ukkelit_kopio_0_0.png

 

Tervetuloa keskustelemaan ja haastamaan asiantuntijoitamme! 

Aika: Perjantaina 22.3.2019 klo 8.30–10.

Paikka: Aseman Lapset ry:n Walkers-talo, osoitteessa Simonkatu 1–3, 00100 Helsinki. Käynti Narinkkatorin puolelta.

Aamukahville voi saapua klo 8.00 alkaen. Mukaan mahtuu 40 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Lisätietoja: info [at] asemanlapset.fi tai 040 577 3524 / Iina Juntunen.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.3.2019 tästä!

 

Aseman Lapset ry:n kehittämässä kiusaamiseen puuttuvassa K-0-toiminnassa selvitetään pitkään jatkuneita ja vaativia koulukiusaamistilanteita, joista on tehty rikosilmoitus tai muu virka-apupyyntö poliisille. Tyypillistä K-0-työssä kohdatuille tapauksille on, että kiusaamistilanteesta on käsitelty yksittäiset tapahtumat – jäävuoren huippu. Taustalla olleet asiat ja osatekijät ovat jääneet tunnistamatta tai niihin ei ole puututtu, jolloin konflikti on jäänyt kytemään tai kiusaaminen jatkunut.

Toimintamalli ei korvaa olemassa olevia kiusaamiseen puuttuvia menetelmiä, vaan tuo uutta näkökulmaa konflikteihin, tehostaa eri tahojen välistä yhteistyötä sekä kehittää osaamista kiusaamisen tematiikkaan. Mallia on pilotoitu Helsingissä, Lohjalla ja Järvenpäässä.


 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

15.05.19

Keväinen ilta Wauton mukana – Kotkan nuoret kiittelevät välitöntä, rentoa ja luottamuksellista ilmapiiriä

Walkers-autot eli Wautot ovat pyörien päällä liikkuvia nuorten kohtaamispaikkoja. Ympäri Suomen liikkuu neljä...

Lue lisää

15.05.19

Työtä seksuaalisen hyvinvoinnin vahvistamiseksi

Ihastuminen, seurustelun aloittaminen ja päättäminen, seksi, sydänsurut – seksuaalisuuteen liittyvät kokemukset ja...

Lue lisää

02.05.19

Tutkimus: Nuorisorikollisuuden ehkäisy edellyttää tukea, kuntoutusta ja jälkihoitoa

Toistuvia rikoksia tekevien nuorten tuki ja palvelut ovat pirstaleisia, eikä niiden vaikutuksia seurata. Rikoksia...

Lue lisää

11.04.19

Eskarit opettelevat tunnetaitoja koulua ja elämää varten

Esikoululaiset saivat välineitä tunteiden tunnistamiseen ja haasteiden kohtaamiseen Friends-kerhossa. Munkkiniemessä...

Lue lisää