Etusivu / Toimintamuotomme

Toimintamuotomme

Walkers-toiminta keskittyy kohtaamaan nuoria myönteisellä asenteella ja tarjoaa näille turvallisia aikuiskontakteja. Ympäri Suomea on 11 paikallisen taustayhteisön ylläpitämää Walkersia. Aseman Lapset ry ylläpitää Walkers-taloa Helsingin Kampissa sekä pääkaupunkiseudun alueella toimivaa liikkuvaa nuorisokahvilaa, Walkers-bussia. Tuoreimpia Walkers-perheen jäseniä ovat pääasiassa pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimivat Walkers-autot eli Wautot.

Friends-ohjelma tukee lasten ja nuorten mielen hyvinvointia sekä taitoja selviytyä erilaisista elämäntilanteista. Aseman Lapset ry:n Friends-tiimi kouluttaa lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä aikuisia hyödyntämään Friends-ohjelmaa omassa työssään. STM:n rahoittamassa "Taivun, pystyn, pärjään" -hankkeessa tuodaan Suomeen Friends-ohjelman nuorille aikuisille tarkoitettu versio erityisesti taloudenhallinnan teemoihin painoittuen.

Löytävän nuorisotyön tausta-ajatuksena on edistää kokemusta yhteisten tilojen kuulumisesta kaikille, myös nuorille. Löytävä nuorisotyö toimii Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi Jyväskylässä ja Oulussa.

RAY:n (vuoden 2017 alusta STEA) rahoittamassa katusovittelu-hankkeessa nuorten hölmöihin tekoihin tartutaan rakentavalla tavalla. Se tarjoaa nuorelle tukea ja mahdollisuuden tulla kuulluksi.

Vuoden 2017 alussa käynnistyi ME-säätiön, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Aseman Lapset ry:n yhdessä rahoittama K-0 - Kiusaamiseen puuttuva hanke.

Pasila-hanke on elokuussa 2018 käynnistynyt kehittämishanke, jonka tarkoituksena on nuorten rikoskierteen katkaiseminen. Hanke toteutetaan yhteistyössä Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmän kanssa, ja poliisi ohjaa nuoret hankkeen piiriin.

Syyskuussa 2018 käynnistyneen 3T-hankkeen tavoitteena on madaltaa ohjaus- ja tukipalveluihin osallistumisen kynnystä tuomalla palveluita niihin ympäristöihin, joissa nuoret muutenkin liikkuvat tai viettävät aikaansa.