Etusivu / Toimintamuotomme Walkers / ABC+D-koulutusohjelma

ABC + D – Walkers-koulutusta usealla tasolla

Mukaan toimintaan koulutuksen kautta

Seuraavat uusille vapaaehtoistyöntekijöille tarkoitetut A-tason perehdytyskoulutukset järjestetään syksyllä 2017. Katso tulevat koulutukset ja ilmoittaudu mukaan  koulutuskalenteristamme.

Walkers-toiminnalla on oma kolmitasoinen ABC-koulutusohjelma

Koulutus jakaantuu kahteen osaan, joista toinen on suunnattu vapaaehtoistyöntekijöille (A- ja B-tasot) ja toinen (C-taso) Walkers-toiminnasta vastaaville työntekijöille. D-taso on 16−17-vuotiaille Walkers-nuorille tarkoitettu oma vapaaehtoistyön malli. Ota yhteyttä ja kysy koulutuksista tarvittaessa lisää.

A-taso - vapaaehtoistyöntekijöiden perehdytyskoulutus

A-tason perehdytyskoulutuksen käyvät kaikki uudet Walkers-vapaaehtoiset. Koulutus kestää yhteensä noin 40 tuntia, mikä sisältää teoriaosion sekä neljä harjoittelukertaa kahvilassa ja/tai kadulla. A-tason koulutuksen käynyt vapaaehtoinen voi toimia missä tahansa Walkersissa.

B-taso - vapaaehtoistyöntekijöiden jatkokoulutus

B-tason koulutukseen osallistuvat ovat luotettavia ja vähintään vuoden säännöllisesti toiminnassa mukana olleita vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka ovat motivoituneita osallistumaan ja joiden katsotaan kykenevän ottamaan lisävastuuta. B-tason koulutuksen aiheina ovat ryhmänohjaus ja nuoren ja aikuisen kohtaaminen ja tukeminen. Lisäksi koulutukseen voi jokainen paikkakunta halutessaan liittää jonkun omaa Walkersia koskettavan paikallisen koulutusosion. B-tason koulutus järjestetään kolmen viikonlopun mittaisina kokonaisuuksina, joihin liitetään käytännön harjoitustyöt. Koulutuksen kokonaiskesto on 80 tuntia.

C-taso - toimintavastaavien koulutus

C-tason koulutussisältöjä on muokattu vastaamaan käytännön tarpeita. Koulutus on tarkoitettu Walkerseissa toimiville nuoriso-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Sisällöt ovat aiheiltaan hyvin käytännönläheisiä Walkers-toiminnan toteuttamiseen liittyviä asioita, kuten yhteistoiminnalliset asiat, ryhmän ohjaaminen, johtaminen ja viestintä. C-tason koulutuksen kesto on 160 tuntia.

D-taso - nuorten oma vapaaehtoistyön koulutus

D-taso on 16–17-vuotialle Walkers-nuorille tarkoitettu vapaaehtoistyönkoulutus. Perehdytyspäivän jälkeen nuorten tekemä vapaaehtoistyö voi olla esimerkiksi Walkersin ohjelman suunnittelua ja toteutusta, ja toimimista aikuisten vapaaehtoisten työpareina. Täytettyään 18 vuotta nuori voi täydentää koulutuksensa A-tasolle. D-tason koulutus kestää 30 tuntia. D-tason vapaaehtoistyön muoto on käytössä osassa Walkers-paikkakuntia.