Etusivu / Toimintamuotomme / Walkers-auto

Walkers-autowauto_edesta_pienempi.jpg

"Nuoret liikkuvat – niin liikkuu Wautokin!"

Walkers-auto eli Wauto on pyörien päällä liikkuva nuorten kohtaamispaikka, jonka tarkoituksena on tarjota ammattilaisille keino täydentää paikallisia nuorisotyön katvealueita.

Wauto on matalan kynnyksen nuorisotila, jossa on edullisten kahvilapalvelujen lisäksi tarjolla turvallisten aikuisten juttuseuraa, tukea ja ohjausta erilaisiin elämäntilanteisiin sekä tietoa alueen palveluista. Auto palvelee nuoria alueesta riippuen vähintään 2-3 kertaa viikossa. 

Toiminta on suunnattu kaikille alle 18-vuotiaille nuorille. Liikkumalla siellä missä nuoretkin voidaan reagoida nopeasti nuoria koskettaviin huolestuttaviin ilmiöihin sekä parantaa alueen turvallisuutta. Toiminnalla pyritään myös parantamaan nuorten mahdollisuuksia osallistua kotiseutunsa kehittämiseen. 

Renkaiden päällä kulkeva nuorisotyö vastaa haasteeseen, jonka esimerkiksi kuntaliitokset ja nuorten liikkuminen yhä laajemmilla alueilla ovat aiheuttaneet. Walkers-auto liikkuukin pääasiassa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Se toimii aina yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa, ja pyrkii täydentämään paikallisen nuorisotyön osaamista. 

Hyviä kokemuksia usealta paikkakunnalta

Wauton toimintaa pilotoitiin Salon alueella syksyllä 2015. Hiihtolomakaudella Wauto puolestaan näytti potentiaalinsa nuorten rinnekahvilana hiihtokeskus Rukalla. Kevään 2016 Wauto operoi Jyväskylässä, kesäksi se suuntaa Ouluun palaten jälleen syksyllä Jyväskylään. Jyväskylässä Wautoa on hyödynnetty myös vastaanottokeskuksissa asuvien alaikäisten turvapaikanhakijoiden kanssa tehtävässä työssä.

Walkers-auton toiminnassa sovelletaan Aseman Lapset ry:n osaamista kolmesta eri työmuodosta: Walkers-toiminnasta (lue lisää), Walkers-bussista (lue lisää) sekä Löytävästä nuorisotyöstä (lue lisää).

Lisätietoja 

Walkers-auton toimintaa koordinoi valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela, puh. 040 777 8683, minna.lahtela [at] asemanlapset.fi.

OKM:n tukemaa toimintaa

Walkers-auto hankittiin Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella. Toiminnan resurssit tulevat kuitenkin aina paikallistasolta. Toimintamallin tavoitteena on kohdealueen tilanteen ja turvallisuuden kartoittaminen sekä moniammatillisen yhteistyön vahvistaminen.

Uutiset

05.07.17

Suomea valloitetaan nyt kahdella Walkers-autolla

(Kesän 2017 ajankohtaiskatsaus) Walkers-auto eli Wauto on kurvaillut eri puolilla maata syksystä 2015. Odotukset...

Lue lisää

21.06.17

Toiminnanjohtajalta: Verkostojen voima on ihmisissä

Kesän 2017 ajankohtaiskatsauksen pääkirjoitus. Aseman Lasten eri toimintamuodot ovat syntyneet vastauksena...

Lue lisää

21.06.17

Kesän 2017 ajankohtaiskatsauksemme on nyt ilmestynyt!

Koska olemme tietyissä asioissa tyytyväisesti yhä jonkin verran "old school", on Aseman Lapset ry:n...

Lue lisää

14.06.17

Opinnäytetyö: Myönteinen tunnistaminen Walkersin toiminnassa

“Nauruhien hajua ja lämmintä kahvia” Tänä keväänä palautin Helsingin Walkersille tekemäni ammattikorkeakoulun...

Lue lisää