Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Aseman Lasten toiminta poikkeusolojen aikana

Aseman Lasten toiminta poikkeusolojen aikana

Ei unohdeta nuoria ja nuorisotyötä poikkeusoloissakaan! Järjestömme luonteeseen kuuluu nopea reagointi nuorten elämässä tapahtuviin muutoksiin, ja toimintamme jatkuu tilanteeseen mukautuen. Kuuntelemme tarkalla korvalla viranomaisten ohjeita, ja toimimme ne huomioiden yhdessä kaupunkien nuorisotyön, poliisin ja muiden yhteistyökumppaneidemme kanssa. (päivitetty ti 31.3.)

Sekasin-Chat 

Valtaosa kaikista Walkerseistamme ympäri Suomen sekä työntekijämme päivystävät MIELI Suomen Mielenterveysseura ry:n ja Suomen Punaisen Ristin ylläpitämässä Sekasin-chatissa. Sekasin-chat on auki maanantaista perjantaihin klo 9–24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15–24. Chatissä päivystäjinä toimivat eri järjestöjen ammattilaiset. Chattiin pääsee osoitteesta www.sekasin.fi tai Aseman Lasten sivuilta www.asemanlapset.fi 

Virtuaalinen Walkers-kahvila Discordissa 

Aseman Lasten virtuaalinen Walkers-kahvila pyörii tällä viikolla vielä kahdesti: keskiviikkona klo 18-20 ja perjantaina klo 12-15. Maanantaista 6.4. lähtien Discord-serverimme palvelut ovat auki joka arkipäivä ma-pe klo 18-20!  Tuttujen ammattilaisten lisäksi nuorille niin tärkeitä vapaaehtoisiamme on saadaan mukaan virtuaaliympäristöön jo ensi viikolla. Discordiin pääsee tämän linkin kautta: https://discord.gg/J3ujz5Y

Aseman Lasten lisäksi omia Discord-yhteisöjä löytyy muun muassa Eurajoen, Kauhajoen ja Siuntion Walkers-toiminnoilla. Lisäksi Kuusamossa on otettu käyttöön BTW-chat.

Walkers on Wheels ja Wautot

Neljän matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnetun Walkers-auton eli Wauton toiminta ehdittiin käynnistää ennen poikkeustilannetta Muoniossa, Kolarissa, Lapinlahdella ja Kotkassa. Toiminta on nyt keskeytetty. Toukokuulle sovitut uudet Wauto-jaksot eri paikkakunnilla siirtyvät. Etäkoulutukset Raumalle, Savonlinnaan, Kokkolaan ja Ranualle kuitenkin käynnistyvät.  

Kissa-niminen wauto siirtyy liikkumaan pääkaupunkiseudulla työntekijöidemme tukikohtana.

Jalkautuminen ja löytävä nuorisotyö 

Työntekijämme jalkautuvat pääkaupunkiseudulla yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Jalkautuvasta nuorisotyöstä järjestetään ammattilaisille myös verkkokoulutusta. 

Helsingin Walkers-talo 

Simonkadulla Narinkkatorin kupeessa sijaitseva Walkers-talo on suljettu, mutta työntekijämme löytyvät virtuaalisesta Walkers-kahvilasta ja Sekasin-Chatistä.  

Walkers-bussi 

Walkers-bussi on suljettu, mutta työntekijämme löytyvät virtuaalisesta Walkers-kahvilasta, Sekasin-Chatistä sekä jalkautumasta. 

Katusovittelu, K-0 ja Pasila-hanke 

Pasila-hankkeessa työtä jatketaan suhteellisen normaalisti nuorten ja perheiden parissa. 

Katusovittelun ja K-0:n osalta riskiryhmiin kuuluvien nuorten ja perheiden kanssa työtä tehdään lähtökohtaisesti etäyhteyksin. THL on ohjeistanut kaikkia sovittelutoimistoja perumaan sovittelut toistaiseksi. Tulemme tarjoamaan virtuaalikoulutuksia konfliktinratkaisuun kevään aikana. 

Kaikkien kolmen työmuodon puitteissa myös verkostotyötä tehdään etäyhteyksillä aktiivisesti. 

3T 

Asiakastyötä toteutetaan toistaiseksi etäyhteydellä. Työntekijät tavoittaa normaaliin tapaan WhatsAppista tai soittamalla (Ronja: 040 6204 223, Tuire: 050 5284 040). Lisäksi olemme Discordissa Ronja3T#8326 ja Tuire3T-Aseman Lapset#3170. 3T:n työntekijöille voi joko laittaa yksityisviesti tai tulla juttelemaan Kohtaus ry:n Discord Salakahvilaan tiistaisin klo 15-16 ja keskiviikkoisin 16-17. Näiden lisäksi 3T on mukana myös Walkers-kahvilassa Discordissa https://discord.gg/J3ujz5Y 

Takku-hanke, Jyväskylä 

Myös Jyväskylässä asiakastyötä tehdään lähtökohtaisesti etäyhteyksillä, pääasiassa puhelimitse Gradian toimipisteiden ollessa kiinni. Hankkeen Aseman Lasten työntekijän Erjan tavoittaa numerosta 043 211 1403 ja Gradian työntekijät Helin 040 341 5470 ja Päivin 040 341 5246. Kasvokkaisia tapaamisia järjestetään vain hyvin akuuteissa tilanteissa ja huolellisen harkinnan jälkeen. 

Takku-ohjaajat päivystävät omalla Discord-kanavallaan. Discord-kanava on auki päivittäin klo 13–16. Opiskelijat ovat toivoneet äänikanavaa, ja sen käyttöönottoa mietitään. Mukana keskustelussa on ollut myös Gradian kuraattori ja pappi. Mukaan pääsee tästä https://discord.gg/u5xnFEk 

Tyttötyö 

Asiakastyötä toteutetaan toistaiseksi etäyhteydellä. Työntekijämme päivystää joka arkipäivä klo 12–17 (Maarit p. 050 476 0344). Tämän lisäksi tyttötyö on tavattavissa Walkers-kahvilan Discordissa keskiviikkoisin klo 18–20 ja välillä myös Sekasin-chatissa. 

Friends-toiminta 

Friends-työntekijät päivystävät aktiivisesti Sekasin-chatissa, erityisesti iltaisin. Kolmena päivänä viikossa julkaistaan Instagramissa ja Facebookissa myös mielen hyvinvointiin liittyvä tehtävä, joita esimerkiksi opettajat voivat hyödyntää etäkoulussa. Keväälle suunniteltua ryhmä- ja luokkatyöskentelyä eri kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja vanhempien kanssa jatketaan yhteistyökumppaneiden kanssa sähköisissä kanavissa ohjaamalla Friends-teemaisia tuokioita osana etäkoulupäivää. Lisäksi aloitetaan Friends-teemaisten etäkoulutusten suunnittelu. 


Päivitämme näitä tietoja ja tiedotamme ajankohtaisista muutoksista tilanteen mukaan verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa.  

Aseman Lapsissa työskentelee 40 työntekijää. Erityisosaamisemme keskitetään nyt nykytilanteeseen sopivaksi. Järjestö täyttää kuluvana vuonna 30 vuotta, ja sillä on nuorisotyön kenttään myös laaja valtakunnallinen näköala. Järjestön luonteeseen kuuluu nopea reagoiminen nuorten elämässä tapahtuviin muutoksiin.  

Aseman Lapset ry luo aktiivisesti kumppanuuksia monenlaisten, joskus yllättävienkin yhteistyötahojen kanssa. Toimintamuotojamme Walkers-toiminnan lisäksi ovat nuorten turvallista ajanviettoa julkisissa tiloissa tukeva Löytävä nuorisotyö, tunne- ja vuorovaikutustaitoja vahvistava Friends-toiminta, alaikäisten sovitteluun keskittyvä katusovittelutoiminta, kiusaamiseen puuttuva K-0 -työ sekä nuorten rikoskierteen katkaisemiseen tähtäävä Pasila-hanke. Lisäksi työskentelemme seksuaaliterveyden, itsetuntemuksen ja seurustelun pelisääntöjen vahvistamiseksi Tyttötyö-projektissa, hankalassa työmarkkina-asemassa tai muun syrjäytymisuhan alla olevien nuorten tukemiseksi 3T-hankkeessa sekä toisen asteen opintopolkujen sujuvuuden tukemiseksi Takku-hankkeessa. 

Henkilöstön yhteystiedot: https://asemanlapset.fi/fi/ota-yhteytta

 

 

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

24.03.20

Virtuaalinen Walkers-talo löytyy täältä!

Ja siihen pääsee tästä linkistä: https://discord.gg/J3ujz5Y  

Lue lisää

18.03.20

Blogi: Jos ihmettelet, miksi nuorilla on vaikeaa, syy ei ole koronassa vaan kivikaudessa

Tänä keväänä 2020 pulassa eivät ole vain vanhukset, kroonisesti sairaat, päivystyspoliklinikat, teho-osastot,...

Lue lisää

18.03.20

Aseman Lapset ja Walkersit mukana Sekasin-chatissä

Sekasin-chat on valtakunnallinen, laajasti avoinna oleva keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja...

Lue lisää

18.03.20

Ei unohdeta nuoria poikkeusoloissakaan!

Aseman Lasten toiminta jatkuu poikkeustilasta huolimatta. Kuuntelemme tarkalla korvalla viranomaisten ohjeita, ja...

Lue lisää