Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Blogikirjoitus: Aseman Lapset - syrjäyttävien rakenteiden purkamista jo 30 vuotta

Blogikirjoitus: Aseman Lapset - syrjäyttävien rakenteiden purkamista jo 30 vuotta

Nuoret eivät ole yhtenäinen joukko, vaan kaikissa ikäluokissa yksilöllisiä tarinoita on yhtä monta kuin on ihmistä. Siksi myös nuorisotyön monipuoliset keinot, ennakkoluulottomat asenteet ja mukautuminen ajan tarpeisiin ovat korvaamaton tuki nuorten hyvinvoinnille. Nuorisotyöstä syntyy yksilöllisiä menestystarinoita: vaikeastakin nuoruudesta huolimatta ihminen voi ponnistaa kohti unelmiaan ja saada apua matkan varrella.

Yhteistyö, nopea reagointi ja nuorten monipuolinen tukeminen ovat avainsanoja, joita itse liitän Aseman Lapsiin. Jo 30 vuoden ajan Aseman Lapset on pyrkinyt löytämään ja tunnistamaan tyhjiöitä nuorisoalan kentällä ja täyttämään näitä moninaisilla hankkeilla. Se pyrkii palvelemaan niitä nuoria, joita ei muuten tavoiteta. 

Ennalta ei myöskään määritellä, kenen kanssa yhteistyötä voidaan tehdä. Aseman Lapset on todella täyttänyt paikkansa osana nuorisotyön kenttää, ja väitän että vauhtia on otettu myös suhtautumalla ennakkoluulottomasti yhdessä tekemiseen muiden toimijoiden kanssa. Se, että nuorisoalan toimijat yhdistävät voimansa, on valtavan arvokasta. 

Työntekijöiden sekä lähes 400 vapaaehtoistyöntekijän kädenjälki näkyy menestystarinoina tänään sekä tulevaisuudessa. Toivotan valtavasti onnea 30-vuotisen toiminnan johdosta Aseman Lapsille sekä sen entisille, nykyisille ja tuleville toimijoille. Teidän on syytä olla ylpeitä saavutuksistanne!

nayttokuva_2020-1-15_kello_9.31.03_0.png

 

 

  Elisa Gebhard
  puheenjohtaja

  Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi 

 

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

25.03.20

Aseman Lasten toiminta poikkeusolojen aikana

Ei unohdeta nuoria ja nuorisotyötä poikkeusoloissakaan! Järjestömme luonteeseen kuuluu nopea reagointi nuorten elämässä...

Lue lisää

24.03.20

Virtuaalinen Walkers-talo löytyy täältä!

Ja siihen pääsee tästä linkistä: https://discord.gg/J3ujz5Y  

Lue lisää

18.03.20

Blogi: Jos ihmettelet, miksi nuorilla on vaikeaa, syy ei ole koronassa vaan kivikaudessa

Tänä keväänä 2020 pulassa eivät ole vain vanhukset, kroonisesti sairaat, päivystyspoliklinikat, teho-osastot,...

Lue lisää

18.03.20

Aseman Lapset ja Walkersit mukana Sekasin-chatissä

Sekasin-chat on valtakunnallinen, laajasti avoinna oleva keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja...

Lue lisää