Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Löytävän nuorisotyön toimintajakso päättyy Tampereella, vuodenvaihteessa toiminta käynnistetään Kuopiossa

Löytävän nuorisotyön toimintajakso päättyy Tampereella, vuodenvaihteessa toiminta käynnistetään Kuopiossa

Tampereella helmikuussa 2018 Riikka Koskelan johdolla käynnistyneen toiminnan tavoitteena on ollut tiivistää nuorten parissa toimivien ammattilaisten yhteistyötä sekä vahvistaa nuorisotyön läsnäoloa nuorisotilojen ulkopuolella – kauppakeskuksissa ja muualla kaupungilla, missä nuoret vapaa-aikaansa viettävät.   

Toimintajakson aikana on jalkauduttu 2–3 kertaa viikossa pääasiassa Tampereen keskustassa. Nuorilta on saatu muun muassa seuraavanlaista palautetta jalkautuvasta työstä ja sen merkityksestä, että turvallisia aikuisia on saatavilla muuallakin kuin nuorisotiloilla: 
 
”Piristätte aina päivää ja autatte kriiseissä.” 
“Jos ei halua mennä nuorisokeskukselle, pääsee puhumaan siltikin.” 
“Jos haluaa puhua. Arjen kuulumisia, kaikki jätkäongelmat aina kerron.” 
“Jos on joku aikuinen lähellä, tuo turvaa. Ei tapahdu pahaa kun aikuiset on paikalla.” 

Sektori- ja organisaatiorajat ylittävä yhteistyö on ollut tärkeä osa toimintaa. Yhteistyöllä on vaikutettu monin tavoin välillisesti nuorten hyvinvointiin. On ollut ilo havaita, kuinka julkisissa tiloissa tehtyjen havaintojen ja ilmiötiedon jakaminen eri toimijoiden kesken on vauhdittanut moniin ilmiöihin tarttumista ja estänyt tilanteiden eskaloitumisen. Esimerkiksi Tampereen kaupungin sosiaalipäivystys on luonnehtinut, että löytävän nuorisotyön kautta on avautunut uusi ulottuvuus sosiaalipäivystyksen työlle. 

Tehokas, tavoitteellinen verkostotyö on näkynyt muun muassa vaikuttavampina kohtaamisina – ja silloin kun tilanne on vaatinut – myös tehokkaampina puuttumisina mutkattoman palveluohjauksen myötä. 

Jalkautuessa Riikalla on ollut yli 30 työparia, toisesta kymmenestä eri organisaatiosta. Osaamista ja ajatuksia on siis päässyt vaihtamaan! Viime kevään ja kuluvan syksyn aikana toimintajakson aikana kertynyttä osaamista ja luotuja kontakteja on pyritty siirtämään etenkin kaupungin nuorisopalveluille, jonka työntekijät jatkavat jalkautumisia mahdollisuuksien mukaan. 
 
Riikka Koskelan työ jatkuu etsivässä nuorisotyössä 

Riikka itse kiteyttää tunnelmiaan haikeiksi mutta samalla odottaviksi. Jakson aikana ammatillinen kehittyminen on ollut palkitsevaa – ja siitä Riikka haluaa kiittää kaikkia tahoja, jotka ovat tavalla tai toisella olleet mukana tällä matkalla. 

– Osaaminen, jota olen saanut seurata vetää nöyräksi. Yritän parhaani mukaan jatkossakin ottaa opit käyttöön ja jatkaa ammatillista oppimista, jossa nyt taidan olla aika hyvällä alulla, Riikka pohtii.

Riikka aloittaa lokakuun alussa Tampereen kaupungin etsivässä työssä Kaakon alueella. Yhteistyö Riikan kanssa jatkuu siis varmasti jatkossakin! 

Päätösseminaari 19.11. klo 12–15 Monitoimitalo 13:ssa  
 
Kokoonnumme vielä nivomaan toimintajakson onnistumisia, haasteita, oivalluksia ja näkyä tulevaan marraskuussa! Tarkempi kutsu seuraa myöhemmin.  

Vaikka varsinainen työntekijäresurssi siirtyy toimintasuunnitelman mukaisesti Tampereelta Kuopioon, Aseman Lapset tarjoaa edelleen tarvittaessa koulutusta ja muuta tukea jalkautuvan työn ja eri tahoja yhdistävän yhteistyön vahvistamiseen. Lisätietoja toimintavastaava Susanna Ylimykseltä, susanna.ylimys [at] asemanlapset.fi tai p. 043 211 2435. 

riikka_ja_meri_1_0_0.jpg
Riikka ja Meri Rontu Tampereen nuorisopalveluilta.


 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

26.06.20

Aseman Lapset 30v – otteita julkaisuistamme vuosien varrelta

Julkaisemme kesällä torstaisin sosiaalisen median kanavissamme katsauksia menneeseen. Miltä näytti ensimmäisen...

Lue lisää

22.06.20

Aseman Lasten toiminta kesällä

Ei unohdeta nuoria ja nuorisotyötä poikkeusoloissakaan! Järjestömme luonteeseen kuuluu nopea reagointi nuorten elämässä...

Lue lisää

02.06.20

Walkers-bussin toiminta kesällä

Keikka on alkamassa ja nuotit hukassa. Nuorten tehtävänä on auttaa hajamielistä muusikkoa! – Walkers-bussi...

Lue lisää

28.05.20

Poikkeusaika on lisännyt nuorten välinpitämättömyyttä

Arjen aikataulujen väheneminen on saanut osan nuorista höllentämään suhtautumistaan päihteiden käyttöön ja päihtyneenä...

Lue lisää