Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Pietarsaaressa

Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Pietarsaaressa

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Pietarsaaressa tammikuun lopussa. Pantteriksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Pantterin ensimmäinen työilta on 23. tammikuuta, ja wauto viihtyy Pietarsaaressa huhtikuuhun saakka.  

Liikkuvalla nuorisotyöllä mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Normaalisti tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta, mutta poikkeusoloissa wautotoiminta aloitetaan pelkästään nuorten ulkokohtaamisilla turvavälit ja hygienia muistaen.   

- Olemme tosi innoissamme Pantterin tulosta Pietarsaareen. Kiinnostus on ollut yllättävän suurta, ja olemme saaneet mukavasti mukaan myös vapaaehtoisia aikuisia eli wapareita, kertoo nuoriso-ohjaaja Saija Tastula Pietarsaaren kaupungilta. 

Wautolla täydennetään nuorisotyöllisiä tyhjiöitä, matkailuautolla päästään suoraan sinne, missä nuoret jo ovat. Pietarsaaren kaupungilla on tällä hetkellä yksi oma nuorisotila, ja wautolla päästään nyt kohtaamaan myös niitä nuoria, jotka välttämättä eivät nuorisotilalla hengaile. Toimintaa on nyt suunniteltu tehtävän kaksi iltaa viikossa. 

Pantterin kyydissä matkaa nuorisotyöntekijöiden lisäksi myös vapaaehtoisia aikuisia eli wapareita. Nämä koulutetut, turvalliset aikuiset tekevät merkityksellistä vapaaehtoistyötä nuorten parissa koulutetun nuorisotyön ammattilaisen opastuksella juuri sen verran kuin omiin aikatauluihin milloinkin sopii.  

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Pietarsaaressa toimintaa operoi ja koordinoi kaupungin nuorisotyö. 

Lisätietoja:   

- Saija Tastula, nuoriso-ohjaaja, Pietarsaaren kaupunki, p. 044 295 5646. 

- Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, Aseman Lapset ry, p. 040 777 8683   

 

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.   

Wauto-toiminta on osa Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels 2 -hanketta. Hanke on rahoitettu veikkausvoittovaroin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella sekä Brita Maria Renlund säätiön sekä Eevi ja Emil Tannisen säätiön avustuksella. Autot on hankittu opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Lions-liiton, Eevi ja Eemil Tannisen säätiön sekä Brita Maria Renlund säätiön rahoituksella. Hankkeessa toimitaan viidellä autolla eri puolilla Suomea ja juurrutetaan liikkuvan nuorisotyön menetelmiä eri alueille. www.asemanlapset.fi   

 

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

03.03.21

Walkers-toiminta laajenee – kevään aikana perustetaan kolme uutta Walkersia Kuopioon, Lahteen ja Savonlinnaan!

Kuopio ja Savonlinna toteuttavat toimintaa omilla Walkers-autoillaan eli wautoillen. Molempien paikkakuntien...

Lue lisää

18.02.21

Takku-hanke loppusuoralla

Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä Gradian ja Aseman Lasten yhteisessä Takku-hankkeessa yksilöllisellä tuella on selvitetty...

Lue lisää

01.02.21

Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Lapinlahdella

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Lapinlahdella 3...

Lue lisää

15.01.21

Aseman Lasten toiminta keväällä 2021

Saimme viime vuoden lopulla iloisia uutisia rahoituksen suhteen ja toimintamme jatkuu tämän vuoden ajan lähes samassa...

Lue lisää