Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Ranualla

Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Ranualla

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Ranualla syyskuussa. Leijonaksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Leijona siirtyy Ranualle nyt Ylivieskasta, jossa se vietti kesänsä. Leijonan ensimmäinen työilta on 9.9., ja se viihtyy Ranualla koko loppuvuoden. Tiedotusvälineet ja muut kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan ke 9.9. klo 14-16 Ranuan torille. 

Liikkuvalla nuorisotyöllä mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta. Toiminnassa otetaan huomioon turvavälit ja hyvä hygienia. 

- Leijonaa odotetaan jo kovasti, se on tervetullut ja tarpeellinen lisä nuorten saavuttamiseen ja kohtaamiseen Ranuan kokoisella paikkakunnalla, kertoo projektityöntekijä Tapio Hirsivaara Ranuan kunnasta.  

Liikkuvalla nuorisotyön yksiköllä täydennetään nuorisotyöllisiä tyhjiöitä, joita esimerkiksi suuret etäisyydet aiheuttavat. Wauto-verkostossa on tällä hetkellä mukana kunnan lisäksi kouluja, 4H-yhdistys ja seurakunta. 

- Ranualla on yksi nuorisotila, joka sijaitsee kirkonkylällä. Nyt päästään kuitenkin kulkemaan myös muille kylille ja kohtaamaan niitä nuoria, jotka muuten saattaisivat jäädä kohtaamatta, iloitsee Hirsivaara. 

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Ranualla toiminnasta vastaa kunnan nuorisotyö.  

- Aikaisempien kokemusten perusteella voidaan sanoa, että juuri Ranuan tyyppisissä kunnissa liikkuvalla nuorisotyöllä saadaan paljon vaikutusta ja voidaan saada aikaan tosi siistejä, ihan uudenlaisiakin juttuja, kertoo hankekoordinaattori Niilo Karjalainen Aseman Lapsista.  

Pohjois-Suomessa wautojaksoja on viime vuosina toteutettu muun muassa saamelaisten kotiseutualueella, Pudasjärvellä ja Kemissä. 

Lisätietoja:  

- Tapio Hirsivaara, projektityöntekijä, Ranuan nuoriso- ja vapaa-aikatoimi, p. 040 645 9992 

- Niilo Karjalainen, hankekoordinaattori, Aseman Lapset ry, p. 040 575 9364 

- Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, Aseman Lapset ry, p. 040 777 8683  

- kuvia wautoista:   

https://asemanlapsetry.sharepoint.com/:f:/s/Kokojrjest/Ejw7dASKZDRLstgbg...  

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.  

Wauto-toiminta on osa Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels 2 -hanketta. Hanke on rahoitettu veikkausvoittovaroin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella sekä Brita Maria Renlund säätiön sekä Eevi ja Emil Tannisen säätiön avustuksella. Autot on hankittu opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Lions-liiton, Eevi ja Eemil Tannisen säätiön sekä Brita Maria Renlund säätiön rahoituksella. Hankkeessa toimitaan viidellä autolla eri puolilla Suomea ja juurrutetaan liikkuvan nuorisotyön menetelmiä eri alueille. www.asemanlapset.fi

Lisää uusi kommentti

Uutiset

15.09.20

Nuorisotyön ammattilainen – vastaa julkisiin tiloihin jalkautuvan työn kyselyyn!

Monissa kunnissa lisättiin julkisiin tiloihin jalkautuvaa nuorisotyötä koronakeväänä. Aseman Lasten löytävässä...

Lue lisää

01.09.20

Mennään sinne missä nuoret ovat

Työn takana: Niilo Karjalainen, hankekoordinaattori Walkers on Wheels on Aseman Lapset ry:n valtakunnallinen hanke,...

Lue lisää

31.08.20

Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Raaseporissa  

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä ...

Lue lisää

24.08.20

TIEDOTE: Walkers-bussilla kohdataan korsolaisia nuoria ja tiivistetään alueen toimijoiden yhteistyötä

Vapaa julkaistavaksi heti, 24.8.2020 Liikkuvaa nuorisotyötä poikkeusoloissa Aseman Lapset ry:n Walkers-bussi...

Lue lisää