Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Varkaudessa

Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Varkaudessa

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Varkaudessa tammikuun alussa. Puumaksi nimetty auto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Puuman ensimmäinen työilta on 14. tammikuuta, ja wauto viihtyy Varkaudessa huhtikuuhun saakka.  

Liikkuvalla nuorisotyöllä mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla tuodaan turvallisia aikuisia ja ajanviettopaikka lähemmäksi nuoria. Normaalisti tarjolla on kahvia, pelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta, mutta poikkeusoloissa wautotoiminta aloitetaan pelkästään nuorten ulkokohtaamisilla turvavälit ja hygienia muistaen.   

– Olemme tosi innoissamme Puumasta, toimintaa on nyt suunniteltu kahteen iltaan viikossa, kertoo nuorison ohjaaja Maiju Vaalimaa Varkauden nuorisopalveluista. 

Wautolla täydennetään nuorisotyöllisiä tyhjiöitä, matkailuautolla päästään suoraan sinne, missä nuoret jo ovat. Varkaudessa on tällä hetkellä vain yksi nuorisotila, ja liikkuva menopeli tulee nyt juuri sopivaan saumaan.  

- Nyt voimme kohdata nuoria siellä, missä he ovat ja aikaansa viettävät, eikä turvallisen aikuisen kohtaamista varten tarvitse välttämättä lähteä keskustan nuorisotilalle. Samalla voimme tehdä alueellista nuorisotyötä yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa, kertoo Vaalimaa. 

Puuman kyydissä matkaa nuorisotyöntekijöiden lisäksi myös vapaaehtoisia aikuisia eli wapareita. Nämä koulutetut, turvalliset aikuiset tekevät merkityksellistä vapaaehtoistyötä nuorten parissa koulutetun nuorisotyön ammattilaisen opastuksella juuri sen verran kuin omiin aikatauluihin milloinkin sopii.  

Wautotoimintaan etsitäänkin nyt paikallisia vapaaehtoisia aikuisia, ja kiinnostuksensa voi ilmoittaa suoraan Maiju Vaalimaalle. Wapariksi haetaan, ja hyväksytyt hakijat koulutetaan tehtäväänsä. 

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Varkaudessa toiminnasta vastaa kaupungin nuorisotyö yhdessä seurakunnan ja muiden kumppaneiden kanssa. 

 

Lisätietoja:   

- Maiju Vaalimaa, nuorison ohjaaja, Varkauden kaupungin nuorisopalvelut, p. 044 743 6634 

- Miikka Kortelainen, hankekoordinaattori, Aseman Lapset ry, p. 044 715 7128 

- Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, Aseman Lapset ry, p. 040 777 8683   

Varkaudessa Wapariksi voi hakea lomakkeella, joka löytyy täältä: https://bit.ly/2JzBwPb 

 

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.   

Wauto-toiminta on osa Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels 2 -hanketta. Hanke on rahoitettu veikkausvoittovaroin opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella sekä Brita Maria Renlund säätiön sekä Eevi ja Emil Tannisen säätiön avustuksella. Autot on hankittu opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Lions-liiton, Eevi ja Eemil Tannisen säätiön sekä Brita Maria Renlund säätiön rahoituksella. Hankkeessa toimitaan viidellä autolla eri puolilla Suomea ja juurrutetaan liikkuvan nuorisotyön menetelmiä eri alueille. www.asemanlapset.fi   

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

03.03.21

Walkers-toiminta laajenee – kevään aikana perustetaan kolme uutta Walkersia Kuopioon, Lahteen ja Savonlinnaan!

Kuopio ja Savonlinna toteuttavat toimintaa omilla Walkers-autoillaan eli wautoillen. Molempien paikkakuntien...

Lue lisää

18.02.21

Takku-hanke loppusuoralla

Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä Gradian ja Aseman Lasten yhteisessä Takku-hankkeessa yksilöllisellä tuella on selvitetty...

Lue lisää

01.02.21

Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Lapinlahdella

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Lapinlahdella 3...

Lue lisää

20.01.21

Nuorten liikkuva kohtaamispaikka aloittaa Pietarsaaressa

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto aloittaa työnsä Pietarsaaressa...

Lue lisää