Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Nuorten päihteidenkäyttö nuorisotyön ja lastensuojelun yhteisenä haasteena -keskustelutilaisuuden tallenne katsottavissa

Nuorten päihteidenkäyttö nuorisotyön ja lastensuojelun yhteisenä haasteena -keskustelutilaisuuden tallenne katsottavissa

Parasta ehkäisevää päihdetyötä on nuoren kohtaaminen, huonoin vaihtoehto puolestaan on kieltää nuorisotilalla päihteistä puhuminen.

Emme käännytä syömishäiriöistäkään nuorta nuorisotilan ovelta ja sano, että olet tervetullut uudelleen, kunhan olet syönyt.

Konsultoi kollegaa ja yhteistyökumppaneita, keskustele nuoren, tämän kavereiden ja huoltajien kanssa. Avoimuus on luottamuksen perusta.

Muun muassa tällaisia ajatuksia kuultiin 12.9. järjestetyssä tilaisuudessa, jossa keskusteltiin nuorten päihteidenkäytöstä nuorisotyön ja lastensuojelun yhteisenä haasteena. Keskustelua alustivat Kim Kannussaari Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä, Minna Lahtela Aseman Lapsilta ja Sanna Välimäki SOS-Lapsikylästä.

Kriittistäkin keskustelua heräsi muun muassa nuorisotyössä vallalla olevasta nollatoleranssista, erityisnuorisotyöhön ja muihin hyvinvointipalveluihin kohdistuneista leikkauksista sekä siitä, miten hyvin eri ammattikunnat hyödyntävät toistensa osaamista ja saavat toisiltaan tukea. Tunnelma oli kuitenkin ratkaisukeskeinen ja uusia oivalluksia luova yhteisen tavoitteen äärellä.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Vahvistamon nettisivuilla: https://vahvistamo.fi/tallenteet

Keskustelua aiheesta jatketaan Aseman Lasten, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n ja SOS-Lapsikylän johdolla NUORI 2020 - valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät -tapahtumassa Tampereella tammikuussa, tervetuloa mukaan!

cafe_walkers_0.jpg


 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

09.10.19

Walkers-bussi suuntaa Vuosaareen

Helsingin Vuosaaressa toimitaan viikot 43–50. Bussi pysäköidään Mosaiikkitorille, kauppakeskus Columbuksen ja Vuotalon...

Lue lisää

25.09.19

Löytävän nuorisotyön toimintajakso päättyy Tampereella, vuodenvaihteessa toiminta käynnistetään Kuopiossa

Tampereella helmikuussa 2018 Riikka Koskelan johdolla käynnistyneen toiminnan tavoitteena on ollut tiivistää...

Lue lisää

16.09.19

Blogikirjoitus: Nasukasteensa nyt saaneet voisivat muuttaa perinteitä

Nöyryytys ja simputus eivät ole edellytyksiä hyvän vertaisyhteisön syntymiselle. Nasujaiset ovat puhuttaneet näin...

Lue lisää

11.09.19

Nuori tarvitsee aikuisia identiteettinsä muodostamiseen

Ihmisen käsitys itsestä eli identiteetti kehittyy koko elämän ajan. Nuori etsii identiteettiään kokeilemalla erilaisia...

Lue lisää