Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Nuorten päihteidenkäyttö nuorisotyön ja lastensuojelun yhteisenä haasteena -keskustelutilaisuuden tallenne katsottavissa

Nuorten päihteidenkäyttö nuorisotyön ja lastensuojelun yhteisenä haasteena -keskustelutilaisuuden tallenne katsottavissa

Parasta ehkäisevää päihdetyötä on nuoren kohtaaminen, huonoin vaihtoehto puolestaan on kieltää nuorisotilalla päihteistä puhuminen.

Emme käännytä syömishäiriöistäkään nuorta nuorisotilan ovelta ja sano, että olet tervetullut uudelleen, kunhan olet syönyt.

Konsultoi kollegaa ja yhteistyökumppaneita, keskustele nuoren, tämän kavereiden ja huoltajien kanssa. Avoimuus on luottamuksen perusta.

Muun muassa tällaisia ajatuksia kuultiin 12.9. järjestetyssä tilaisuudessa, jossa keskusteltiin nuorten päihteidenkäytöstä nuorisotyön ja lastensuojelun yhteisenä haasteena. Keskustelua alustivat Kim Kannussaari Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä, Minna Lahtela Aseman Lapsilta ja Sanna Välimäki SOS-Lapsikylästä.

Kriittistäkin keskustelua heräsi muun muassa nuorisotyössä vallalla olevasta nollatoleranssista, erityisnuorisotyöhön ja muihin hyvinvointipalveluihin kohdistuneista leikkauksista sekä siitä, miten hyvin eri ammattikunnat hyödyntävät toistensa osaamista ja saavat toisiltaan tukea. Tunnelma oli kuitenkin ratkaisukeskeinen ja uusia oivalluksia luova yhteisen tavoitteen äärellä.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Vahvistamon nettisivuilla: https://vahvistamo.fi/tallenteet

Keskustelua aiheesta jatketaan Aseman Lasten, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n ja SOS-Lapsikylän johdolla NUORI 2020 - valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät -tapahtumassa Tampereella tammikuussa, tervetuloa mukaan!

cafe_walkers_0.jpg


 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

26.06.20

Aseman Lapset 30v – otteita julkaisuistamme vuosien varrelta

Julkaisemme kesällä torstaisin sosiaalisen median kanavissamme katsauksia menneeseen. Miltä näytti ensimmäisen...

Lue lisää

22.06.20

Aseman Lasten toiminta kesällä

Ei unohdeta nuoria ja nuorisotyötä poikkeusoloissakaan! Järjestömme luonteeseen kuuluu nopea reagointi nuorten elämässä...

Lue lisää

02.06.20

Walkers-bussin toiminta kesällä

Keikka on alkamassa ja nuotit hukassa. Nuorten tehtävänä on auttaa hajamielistä muusikkoa! – Walkers-bussi...

Lue lisää

28.05.20

Poikkeusaika on lisännyt nuorten välinpitämättömyyttä

Arjen aikataulujen väheneminen on saanut osan nuorista höllentämään suhtautumistaan päihteiden käyttöön ja päihtyneenä...

Lue lisää