Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Pudasjärvi saa Walkers-auton syksyksi

Pudasjärvi saa Walkers-auton syksyksi

Walkers-auto Leijona.

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto saapuu ensi viikolla ensimmäistä kertaa Pudasjärvelle. Leijonaksi nimetty auto on yksi neljästä eri puolilla Suomea liikkuvasta Wautosta. Median edustajat, yhteistyökumppanit sekä vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan Wautoon keskiviikkona 14.8. kello 13–14 Pudasjärven nuorisotiloille osoitteeseen Tuulimyllyntie 4, Pudasjärvi (kulku kirjaston sisäänkäynnin vierestä).

Wautolla mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Walkers-auto on nuorille kotoisa ajanviettopaikka, jossa on läsnä turvallisia aikuisia. Tarjolla on ilmaista kahvia, korttipelejä ja juttuseuraa, sekä tarvittaessa syvällisempää tukea ja ohjausta.

Wautoista Leijona on hankittu Suomen Lions-liiton tuella ja se on varusteltu erityisesti Lapin ja muun Pohjois-Suomen tarpeisiin. Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Pudasjärvellä toiminnasta vastaa Pudasjärven nuorisopalvelut. Toimintaan koulutetaan myös vapaaehtoisia aikuisia kohtaamaan nuoria ammattilaisten rinnalla. Vapaaehtoisten koulutus järjestetään Pudasjärven nuorisotiloilla keskiviikkona 14.8. kello 17–20.

Wauto liikkuu Pudasjärvellä ensimmäisen kerran torstaina 15.8. ja toiminta jatkuu marraskuun loppuun saakka. Walkers-auto vierailee kunnan kouluissa viikoittain.

– Pudasjärvellä välimatkat ovat pitkiä ja kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta vierailla nuorisotiloilla. Odotamme, että Wauton avulla tavoitamme enemmän kunnan nuoria, kertoo Juha Mertala Pudasjärven nuorisopalveluista.

– Kokemukset Pohjois-Suomen alueella ovat olleet huikeita. Nuoret ovat selkeästi nauttineet Wauton ja turvallisten aikuisten läsnäolosta kotikulmillaan, iloitsee Wauto-koordinaattori Niilo Karjalainen Aseman Lapsilta.

Lisätietoja:

Wauton toiminnasta Pudasjärvellä

Juha Mertala, Etsivä nuorisotyöntekijä, 040 826 6610, juha.mertala [at] pudasjarvi.fi

Marita Hankila, Nuorisotyöntekijä, 040 352 9042, marita.hankila [at] pudasjarvi.fi

Wauton toiminnasta yleisemmin

Niilo Karjalainen, Wauto-toimintavastaava, 040 575 9364, niilo.karjalainen [at] asemanlapset.fi

 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

25.11.19

Yhdessä romaninuorisotyötä kehittämässä

Aseman Lasten ja romanijärjestöjen yhteistyö on lisännyt osaamista ja kulttuurin ymmärrystä puolin ja toisin. ...

Lue lisää

20.11.19

Walkers on Wheels -hankkeen loppuseminaari pe 13.12.2019

Yhdenvertaista nuorisotyötä nollasta sataan! Tule kuulemaan mitä syntyy neljästä matkailuautosta, 30...

Lue lisää

05.11.19

Mitä mä voin tehdä, että kaikilla on hyvä hengailla?

Löytävä nuorisotyö haastoi aikuiset ja nuoret pohtimaan yleistä viihtyisyyttä viime kevään ja kuluvan syksyn aikana eri...

Lue lisää

24.10.19

Nuoruus pohjoisen pienessä kylässä

”Peltovuomassa pärräsi nuori heti kuudelta Wautolle. Hän kertoi olevansa ainoa kylillä oleva nuori, muut olivat jossain...

Lue lisää