Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Uusi Wauto starttaa Miseva Oy:n tuella

Uusi Wauto starttaa Miseva Oy:n tuella

Kissaeläinten näköiset matkailuautot tuovat nuorisotyöntekijät nuorten luo eri puolilla Suomea. Viidennen Wauton hankintaan saatiin tukea matkailuautoja- ja vaunuja myyvältä Miseva Oy:ltä.

Walkers-autot eli Wautot ovat liikkuvan nuorisotyön ketteriä välineitä nuorten kohtaamiseen. Matkailuautoista minikokoisiksi nuorisotiloiksi muokatut Wautot toimivat eri puolilla Suomea vahvistaen paikallista nuorisotyötä ja kohdaten niitäkin nuoria, joita nuorisotyössä ei muuten tavoiteta.wauto_miseva_pieni.jpg

Wauto-autot on nimetty ja teipattu kissaeläimiksi. Kissojen lauma on kasvanut neljässä vuodessa yhdestä viiteen. Nyt Suomen teillä kehräävät jo Leijona, Ilves, Pantteri, Tiikeri – ja ensi vuoden alusta alkaen myös Puuma. Uusin tulokas on hankittu Turengin Miseva -liikkeestä roimalla alennuksella. Wautojen avulla tehtävä työ koetaan Misevalla tärkeäksi ja sitä halutaan tukea myös taloudellisesti.

– Aseman Lapset tekevät tärkeintä työtä, kun ovat nuorten tukena. Aikuisten ihmisten kanssa keskustelu ja se, että nuori tietää tarvittaessa saavansa apua, on todella merkittävä asia nuoren mielen hyvinvoinnin kannalta, Misevan toimitusjohtaja Miko Vatanen sanoo.

Monta tapaa tukea toimintaa

Moni Aseman Lasten tukija lahjoittaa rahaa, ja lisäksi toisinaan yritykset haluavat myös tarjota tuotteita tai palveluita edullisin hinnoin, jopa ilmaiseksi. Kaikki tuki on todella tervetullutta ja menee suoraan lasten, nuorten ja perheiden hyväksi.

– Olimme jo aiemmin miettineet, että olisi hienoa löytää luotettava yhteistyökumppani, jonka kautta voisimme tukea jotakin tärkeää kohdetta. Wautot olivat olleet meillä huollossa, ja sitä kautta työ oli meille tuttua jo ennen uusimman auton etsintää. Haluamme jatkossakin olla tukemassa toimintaa niin Wautojen huollossa kuin uusien autojen hankinnassa, Vatanen sanoo.

Aikuiset tärkeinä roolimalleina

Miko Vatanen kertoo omassa lapsuudessaan ja nuoruudessaan olleensa onnellisessa asemassa, kun sekä kotona että koulussa oli turvallisia aikuisia. Vaikka hän muutti omilleen jo 16-vuotiaana, ei hän kokenut jääneensä yksin pärjäämään, vaan tarvittaessa apua oli saatavilla. Myös omien lastensa kohdalla hän toivoo roolimalleja löytyvän läheltä.

– Haluan olla läsnä lasteni elämässä, niin että he tietävät voivansa tulla juttelemaan vaikeistakin asioista. Myös esimerkiksi lasten kavereiden vanhemmat voivat toimia hyvinä esimerkkeinä vastuullisista aikuisista.

Puuma-Wauto pääsee pian muodonmuutokseen, jossa sen ulkoasu muuttuu kissaeläimelle sopivan karvaiseksi ja sisätilat muokataan nuorisotilaksi. Autoksi valittiin matkailuauto, jossa on avarat sisätilat, paljon sohvatilaa ja helppo pohjaratkaisu muokattavaksi. Puuma aloittaa nuorisotyön uransa tammikuussa Varkaudessa.

Kuvassa Wauto-koordinaattori Niilo Karjalainen ja Misevan toimitusjohtaja Miko Vatanen.

 

Lämmin kiitos Misevalle toimintamme tukemisesta!

 

Uutiset

01.12.20

Tyttötyössä on tuotu seksuaaliterveyteen liittyviä tietoja ja taitoja nuorten vapaa-aikaan

“Kiitti kaikesta tästä, tuntu hyvältä jo pelkästään se et tiesi et joku oikeesti jaksaa kuunnella.” ...

Lue lisää

01.12.20

Yksilöllisellä tuella vähennetään toisen asteen opintojen keskeytymistä

Työn takana, Erja Stenberg, projektityöntekijä, Takku-hanke  Opiskelijalla voi olla monenlaisia haasteita,...

Lue lisää

26.11.20

Tyttötyön päätöstilaisuuden tallenne katsottavissa

Tilaisuudessa ääneen pääsivät Tyttötyön projektityöntekijä Maarit Taipalinen, kasvattaja Taina Viikari Walkers-bussilta...

Lue lisää

25.11.20

Blogikirjoitus: Nuoret ovat voimavara

On korvaamattoman merkityksellistä yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta, kuinka hyvät edellytykset pystymme luomaan...

Lue lisää