Frontpage / Ajankohtaista / Uutiset / Walkers-auto Tiikeri kesäksi Pieksämäelle

Walkers-auto Tiikeri kesäksi Pieksämäelle

Matkailuautosta liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muunnettu Walkers-auto eli Wauto saapuu ensimmäistä kertaa Pieksämäelle. Tiikeriksi nimetty auto on yksi neljästä eri puolilla Suomea liikkuvasta Wautosta. Tiikeri-Wautolla on kesästä 2018 lähtien kohdattu tuhansia nuoria Kuopiossa sekä Etelä-Karjalan kunnissa.

Wautolla mennään sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Samalla luodaaan turvallinen ajanviettopaikka, jossa läsnä on turvallisia aikuisia. Tarjolla on ilmaista kahvia, korttipelejä ja juttuseuraa. Tarvittaessa nuoren on mahdollista saada myös kohdennettua tukea ja ohjausta.

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Pieksämäellä toiminnasta vastaa Pieksämäen nuorisotoimi yhteistyössä muiden nuorten kanssa toimivien tahojen kanssa. Toimintaan koulutetaan vapaaehtoisia aikuisia kohtaamaan nuoria ammattilaisten rinnalla.

Walkers-auto Tiikeri liikkuu ensimmäisen kerran Pieksämäellä torstaina 27.6. Wauto kiertää tuolloin kaupungin keskustassa kello 14–17. Wauton pysähtymispaikkoja voi kesän aikana seurata Facebookissa sivulla Pieksämäen nuorisotoimi ja Instagramissa sekä Snapchatissa tunnuksella pmknuorisotoimi.

– Wauto mahdollistaa sekä liikkuvan että etsivän nuorisotyön tekemisen uudella tavalla Pieksämäellä. Kaupungissa nuorisoalaa opiskelevat ovat innoissaan, että pääsevät toteuttamaan Wautossa erilaisia projekteja, kertoo erityisnuorisotyöntekijä Pia Niilo-Rämä Pieksämäen nuorisotoimesta.

– Nuoret ympäri Suomen ovat nauttineet Wauton ja turvallisten aikuisten läsnäolosta kotikulmillaan. Pieksämäellä Wautoa liikuttaa hieno tiimi, joten Wauto-jaksosta tulee varmasti mahtava kaikille osallisille ja erityisesti toiminnasta nauttimaan pääseville nuorille, iloitsee Wauto-koordinaattori Niilo Karjalainen Aseman Lapsilta.

Lisätietoja:

Wauton toiminnasta Pieksämäellä

Pia Niilo-Rämä, erityisnuorisotyöntekijä, 044 588 3419, pia.niilo-rama [at] pieksamaki.fi

Wauton toiminnasta yleisesti

Niilo Karjalainen, Wauto-toimintavastaava, 040 575 9364, niilo.karjalainen [at] asemanlapset.fi

Lisää uusi kommentti

Uutiset

09.10.19

Walkers-bussi suuntaa Vuosaareen

Helsingin Vuosaaressa toimitaan viikot 43–50. Bussi pysäköidään Mosaiikkitorille, kauppakeskus Columbuksen ja Vuotalon...

Lue lisää

25.09.19

Löytävän nuorisotyön toimintajakso päättyy Tampereella, vuodenvaihteessa toiminta käynnistetään Kuopiossa

Tampereella helmikuussa 2018 Riikka Koskelan johdolla käynnistyneen toiminnan tavoitteena on ollut tiivistää...

Lue lisää

19.09.19

Nuorten päihteidenkäyttö nuorisotyön ja lastensuojelun yhteisenä haasteena -keskustelutilaisuuden tallenne katsottavissa

Parasta ehkäisevää päihdetyötä on nuoren kohtaaminen, huonoin vaihtoehto puolestaan on kieltää nuorisotilalla...

Lue lisää

16.09.19

Blogikirjoitus: Nasukasteensa nyt saaneet voisivat muuttaa perinteitä

Nöyryytys ja simputus eivät ole edellytyksiä hyvän vertaisyhteisön syntymiselle. Nasujaiset ovat puhuttaneet näin...

Lue lisää