Frontpage / Tyttötyö-projektin päätöstilaisuus to 19.11. klo 9–10.30

Cafe Walkers: Miten tuoda seksuaalikasvatus osaksi nuorten arkea – esimerkkinä Aseman Lasten Tyttötyö-projekti 

Aseman Lasten Tyttötyö-projektissa on työskennelty 13–21-vuotiaiden tyttöjen seurustelu- ja seksuaaliterveyden, mm. omien rajojen tunnistamisen ja turvataitojen vahvistamiseksi. Tyttöjen kanssa on sekä yksilö- että ryhmätyöskentelyllä käsitelty muun muassa rajatonta seksuaalisuutta, seksuaalisen identiteetin etsimistä ja haasteellisia ystävyyssuhteita. Lisäksi on järjestetty erilaisia työpajoja, kuten eroa ja surua käsittelevä rakkauspaja.  

Projektin tavoitteena on ollut tuoda näitä taitoja vahvistavaa osaamista Aseman Lasten toimintaan, jossa jo entuudestaan kohdataan paljon erilaisia, myös riskitilanteissa eläviä nuoria. Projektin tarkoituksena on ollut tuottaa eri nuorisotyön ympäristöissä helposti hyödynnettäviä työkaluja.  

Minkälaisia tarpeita on kohdattu, miten niihin on lähdetty vastaamaan? Miten seksuaaliterveyttä vahvistavia työvälineitä voi tuoda erilaisiin nuorten vapaa-ajan ympäristöihin? Mitä on hyvä tietää seksuaalivähemmistöihin kuuluvien nuorten sensitiivisestä kohtaamisesta, miten nuorten kanssa voi käsitellä esimerkiksi syrjinnän pelkoa?

Tervetuloa kuulemaan ja jakamaan mietteitä! Tilaisuus järjestetään etänä.

Ensimmäisenä teemaan pureutuu Tyttötyön projektityöntekijä Maarit Taipalinen. Maaritin jälkeen ääneen pääsevät kasvattaja Taina Viikari Aseman Lasten Walkers-bussilta sekä Setan nuorisotyön vaikuttamisen asiantuntija Heta Hölttä.
 
Tilaisuus on suunnattu nuorisotyöntekijöille ja muille nuorten parissa toimiville ammattilaisille. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Cafe Walkers on Aseman Lapset ry:n järjestämä lapsia ja nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille ja asiantuntijoille tarkoitettu keskustelutilaisuus. Keskustelua viritetään aiheeseen liittyvillä asiantuntija-alustuksilla.

Koronatilanteen takia järjestämme tilaisuuden tällä kertaa etätilaisuutena. Osallistujilla on alustusten aikana mahdollisuus chatin kautta kertoa huomioita ja kysymyksiä, joita käydään läpi alustusten jälkeen.

tyttotyo6_1_1.jpg


 

Lisää uusi kommentti

Uutiset

01.12.20

Tyttötyössä on tuotu seksuaaliterveyteen liittyviä tietoja ja taitoja nuorten vapaa-aikaan

“Kiitti kaikesta tästä, tuntu hyvältä jo pelkästään se et tiesi et joku oikeesti jaksaa kuunnella.” ...

Lue lisää

01.12.20

Yksilöllisellä tuella vähennetään toisen asteen opintojen keskeytymistä

Työn takana, Erja Stenberg, projektityöntekijä, Takku-hanke  Opiskelijalla voi olla monenlaisia haasteita,...

Lue lisää

26.11.20

Tyttötyön päätöstilaisuuden tallenne katsottavissa

Tilaisuudessa ääneen pääsivät Tyttötyön projektityöntekijä Maarit Taipalinen, kasvattaja Taina Viikari Walkers-bussilta...

Lue lisää

25.11.20

Blogikirjoitus: Nuoret ovat voimavara

On korvaamattoman merkityksellistä yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta, kuinka hyvät edellytykset pystymme luomaan...

Lue lisää